2008/05/17

17 MAJ, LILLEBROR FIRAR NATIONALDAG


I dag är det 17 maj, norrmännens nationaldag. Inte nog med att man paraderar som galningar i hela det patetiska konungariket, hela Skansen kommer förpestas av norrbaggar med lusekoftor och sina fula flaggor. Att fira att man som ett så litet, värdelöst och ynkligt land är självständigt kan väl inte vara riktigt klokt. Det hade ju varit betydligt bättre för norrmännen om de hade fortsatt i union med den stora, starka grannen i öster. Då hade de inte behövt åka över gränsen för att ha råd med sprit, läsk, mat, godis och allt sånt som de knappt har råd med i sina egna butiker... Att vi i Sverige då hade kunnat njuta av olja och gastillgångar hör ju inte saken till.

Grattis Norge, grattis till ert välstånd, grattis till Er olja och gas, grattis till att Ni vet hur man firar sitt land och grattis till alla era vackra kvinnor. En av 10-poängarna på min arbetsplats är en otroligt söt norska från Bergen som gång på gång hindrar mig i mina ambitioner att hålla fast vid den bitterhet och det hat som jag har haft mot Norge. Men inte ens skönhet förslår långt mot min avundsjuka, och min långsinthet. Jag borde ju kunna förlåta nationen Norge för unionsupplösningen, men det bär mig emot... Men ett land där prinsessan kan tala med döda eller där man blir pank av att äta på McDonalds måste ju vara fantastiskt, eller hur?

Lite glad blir jag iallafall när jag läser att man till och med i så avlägsna länder som Nepal hyser samma känslor för Norge som undertecknad.


Ja, vi elsker dette landet...NOT !


PS. Sarkasmer och ironi är kännetecken för denna blogg. Ta därför ovanstående text för vad den är, ren och skär svensk avundsjuka när den är som värst... DS.

1 kommentar:

Nezla sa...

Helt underbart!