2008/05/14

NU LÄCKER DET FRISKT...


Försvaret kommer vara i fokus för ett antal dagar framöver. ÖB Syrén skall under måndagen ha informerat sina underlydande chefer om det väntade stålbadet... I mångt och mycket framkommer att det mardrömsscenario som tidigare nämnts besannas ifall dessa förslag får gehör hos regering och riksdag.

Eftersom vi under morgondagen kommer få svart på vitt om varthän vårt försvar är på väg så kommer detta inlägg bara vara en reflektion över de mest absurda delarna i SvD:s artikel.

Att börja en flyttcirkus igen är ett effektivt sätt att återigen släppa i från sig kompetens, och erfarenheter. Jag lider med de människor som i dag sliter i sitt dagliga värv för att vi skall ha något som liknar ett försvar och som närmast dagligen får sina kängor av såväl ÖB som den politiska ledningen. Det är absurt, detta är en av samhällets huvuduppgifter som i dag missköts så till den milda grad att omvärlden bara står där och skakar på huvudet...

För 37 miljarder borde vi kunna ha ett trovärdigt försvar, varför får vi inte det. En återigen halverad armé, ett halverat flygvapen, stora besparingar inom marinen är det som blir resultatet ifall ryktena stämmer. Snart kan vi lika gärna lägga ner... är det månne målet?

Mer följer naturligtvis i morgon.

3 kommentarer:

TRIDENT sa...

Och jag antar att herr Antonsson förtfarande tillhör det parti som historiskt sett värnat mest om statens hörnpelare - rättsväsendet och försvaret...

Hur det står till med det gamla socialist... förlåt de "nya" moderaterna i dessa båda frågor vet vi ju redan. Åklagarväsendet får tvärnita så det står härliga till och av Försvarsmakten finns snart inte mycket kvar.

Personligen tror (och hoppas jag) att skaran entusiater och väljare minskar i motsvarande takt för de s.k. "nya" moderaterna - För rikets bästa!

Det är föga framgångsrikt att ersätta en reservofficer med en vapenvägrare på försvarsministerposten och sedan låta en feminist med hästsvans styra rikets försvars och säkerhetspolitik från finansdepartementet.

Jag antar att herr Antonsson även är bekant med det faktum att han inom en ganska snar framtid en morgon kommer att vakna upp och finna att Sverige har en yrkesarmé - helt utan föregående debatt. Jaså - herr Antonsson tror mig inte på orden...?

Jag ska vid tillfälle skicka över arméns utvecklingsplan för 2009-2019 så kan han läsa själv. Märkligt är att jag även mailat denna skrift till ledamöter i försvarsutskottet och diverse media - helt utan reaktion. Frågan är om de begriper vad de läser och konsekvenserna av detta.

Inom en snar framtid består Sveriges Försvarsmakt av en expeditionskår av förstärkt bataljons storlek - med understödsförband, och med uppgift att "släcka bränder" på andra sidan jordklotet. Är detta vad svenska folket vill? Jag som anställd i Försvarsmakten vet inte eftersom det inte verkar finnas ens tillstymmelse till debatt bland våra folkvalda.

kanske går det bra till den dag liksäckarna börjar fyllas med svenska soldater - den dagen kommer. Vad är då en svensk soldats liv värt?

Herr Antonsson har väl aldrig börjat vackla i sin politiska övertygelse? Kan herr Antonsson verkligen med gott samvete försöka övertyga andra medborgare att lägga sin röst på de s.k. "nya" moderaterna...?

Tokmoderaten sa...

Vad trevligt att Herr Trident kommer ett inlägg igen. OK, det finns väl rätt många fler frågor än de du nämner här, och jag står ju trygg i min ideologi så jag kommer även fortsättningsvis att få folk att förstå att mitt parti är ett bättre alterantiv än något av de andra. DOCK bör tilläggas att jag inte alls uppskattar ett sådant tilltag som att lägga ner pliktverket eller minska Försvarsmaktens förmåga överhuvudtaget, det tror jag har framkommit i mina tidigare inlägg. Vad kan jag annat göra än att gång på gång lyfta frågan internt för att få partiet att återigen hitta rätt...

Kan du maila över arméns utvecklingsplan är jag mer än tacksam!

Tokmoderaten sa...

fredrik.antonsson@moderat.se

Och varför får jag den underliga känslan av att vi känner varandra?