2008/05/01

VALBORGSNATT PÅ SöS


Först funderade jag på att strunta i bloggande för att hedra arbetarna, varav jag är en, på deras "högtidsdag", men det ligger inte riktigt för mig... Jag tycker nämligen inte att 1:a Maj skall vara en helgdag, vill man gå ut och manifestera sina politiska åsikter kan man ju alltid ta semester eller tjänstledigt från sitt arbete. Inga andra partier än de röda har helgdagar för att få springa omkring och gapa om sin politik. Är det rättvisa? Nä, ta tillbaka Annandag Pingst och avveckla 1:a Maj.

Slut på provokationer. Det är Valborg, och jag är så glad att jag inte jobbar på akuten längre. Ryktet har spridit sig på huset om att det är stökigt och knökfullt där nere på plan -1. Går man in på Intranätet och kollar läget på akuten ser man att närmare 100 personer just nu vill ha vård här på bygget. Men här hos oss på IVA är det fullt, inga fler får plats och vi har slut på respiratorer... Alltså, kommer det in en patient som behöver respiratorvård blir det till att transporteras vidare till annat sjukhus.

Det är fördelen att jobba på IVA, vi har våra platser och kan ju inte ta emot fler än det finns plats för, på akuten skall det alltid finnas plats oavsett hur många som sökt sig dit. Visst är det så att vi på IVA har plats för fler patienter rent fysiskt än vad vi kan ta emot med vår personalstyrka, och denna gråzon används flitigt på SöS. En intensivvårdsavdelning bör ha en beläggning på 75-80% för att kunna hantera toppar och andra händelser. SöS IVA har vi en beläggning som hela tiden tangerar 100%-strecket.

För oss som jobbar i vården är lyckan total när det är Nyår, Valborg, skolavslutning eller Midsommar och vädret är undermåligt. Det blir lite lugnare, lite mer anständig arbetsmiljö om folk inte ges tillfälle att "fira" det vackra vädret med fylla, våld och andra elakheter. Eftersom jag skall jobba midsommarnatten önskar jag mig 7-8 grader, kraftig vind och ösregn... Egoist?

Inga kommentarer: