2008/05/24

HÄLSA vs HÄLSA


Man har tydligen undersökt John McCains fysiska hälsa inför en eventuell seger i presidentvalet till hösten. Helt klart är mannen vätränad och nästan frisk som en nötkärna, men hade någon förväntat sig något annan av en f.d stridspilot? Själv är jag 40 år, har en fysik som en 80-åring men en mental utvecklingsgrad som en 10-åring... Åldern säger alltså inte alltid sanningen.

Själv skulle jag vilja att man undersökte Hillary Clintons mentala hälsa, maken till dumdryg kvinna får man ju leta efter. Uppenbarligen förstår inte kvinnan när det är dags att lägga ned. Alla är ju på det klara med att Barack Obama slutligen kommer bli demokraternas kandidat, och det enda Hillary gör är ju att underminera presidentvalskampanjen för sin partikamrat. Varför håller hon på så här? Är hatet till Obama större än kärleken till sitt parti, eller föredrar hon rent av att McCain tar Vita Huset i besittning? Bilden ovan säger ju mer än 1000-tals ord...

Min egen åsikt är, precis som statsminister Reinfeldt, att det skulle vara spännande att se ett USA under ledning av Obama. Jag vet att jag konservativ, med Reagan som min största ikon bland USA:s presidenter men jag gillar samtidigt spänning. Tokmoderaten kallas jag ju inte för inte. Dessutom är Obama en av de bästa talare jag hört, nästan i klass med Carl Grufman faktiskt... ;-)

Presidentvalet kommer sålunda att bli en kamp mellan en frisk äldre herre och en frisk medelålders man. På läktaren kommer en bitter kärring med sviktande mental hälsa sitta och gnälla, och det är för en gångs skull inte Mona jag syftar...

1 kommentar:

Mattias Lönnqvist sa...

Själv brukar jag hålla på demokrater, men inte den här gången.

Clinton är ok, även om hon är lite väl frihandelsnegativ, men Obama vore en fullständig katastrof.

Då håller jag hellre på McCain som är frihandelsvän. Visst, det finns mycket som jag inte håller med om när det kommer till McCain (antagligen för att han är republikan) men han är ett bättre alternativ än både Clinton och Obama.

Sedan hade jag iofs helt sett Guiliani, men han lyckades ju klanta till sin kampanj fullständigt.