2009/05/19

PÄR NUDER - VICE ORDFÖRANDE ANTONSSON TILL ER UNDSÄTTNING

Min nya vän, chef och vapenbroder Pär Nuder...?

Pär Nuder är en liten politisk spelevink som alltid har varit beroende av en stor, stark, korpulent och landsfadersmässig ledare att luta sig emot. Inte så konstigt då att Pär Nuder blev persona non grata när Mona tog över, svag, slank och allt annat än landsmodersmässig som hon ju är. Pär blev förvisso lite olycklig när makten tycktes glida ur hans två arbetarnävar, men belöningen skulle inte låta vänta på sig - bakom hörnet väntade ett uppdrag att ta över det nybildade koncernbolaget Sundbybergs Stadshus AB.

Uppdraget hade hög status, nästan lika hög status som att jobba med Mona Sahlin faktiskt. Men vad Pär inte visste att man från början hade tänkt sig en icke-politisk styrelse, med styrelseproffs och specialister.Men när Kommunstyrelsens ordförande Helene Hellmark-Knutsson lanserade just den sedan blöjåldern politiskt engagerade Pär Nuder som ordförande så vändes det upp och ner på alla begrepp om en opolitisk styrelse. Det moderata oppositionsrådet i Sundbyberg, Carl Grufman, gjorde sig tämligen omgående icke-önskvärd hos den tilltänkta ordföranden med följande pricksäkra och helt sanningsenliga kommentar i tidningen "Mitt i Sundbyberg":

"Vi är inte glada. Han har ingen erfarenhet av att leda och bygga upp bolag. Vad jag vet har han inte arbetat med någonting utanför politiken sedan han gjorde rösten till "Peter" i "Landet Narnia" för 30 år sedan."

Pär Nuder funderade och lämnade några nästan lika dräpande kommentarer om herr Grufmans ålder och sedan dess har valet av styrelse till Sundbybergs Stadshus AB gått i stå.

På en helt annan plats, men i samma stad fanns det en man med stora maktambitioner som skulle kunna vara den sista räddningsplankan för Pär Nuder - vice ordföranden i Globaliseringsrådet Fredrik Antonsson! Denne herr Antonsson har i sin nya roll i Sundbybergs Globaliseringsråd funderat en hel del om hur man snabbt, enkelt och utan konflikter skulle kunna lösa Palestinafrågan. Antonsson har börjat medla mellan Hamas och Israel genom att skicka diverse genomtänkta förslag till inbox@hamas.nu och till benji.netanyahu@hotmail.com. Av någon outgrundlig anledning har inga svar kommit till Antonsson.

Vice ordförande Antonsson fyller uppenbarligen det vakuum som uppstått i såväl den inhemska som internationella politiken efter ordförande Perssons pensionering och nya liv som bonde/godsägare. Skulle inte denna karbonkopia av Persson på alla plan utom det ideologiska kunna få Pär Nuder att känna sig trygg och hemtam i styrelsemiljön hos Sundbybergs Stadshus AB? För precis som Persson var som landsfader och politiker så verkar nu denna Antonsson för allas välstånd och välmående. Både Persson och Antonsson är dessutom domderande, maktfullkomliga, hyfsat korpulenta, politiska genier, elaka och med samma ambitioner i livet - att som godsherre ha en tillgiven kvinna som servar en med sprit mest hela dagarna. Att sedan Antonsson är på väg in i medelåldern rent fysiskt i expressfart borde ju underlätta för Nuder att acceptera denna man vid sin sida - trots att den mentala åldern på Antonsson ligger någonstans mellan Kiss-å-Bajsåldern och byxmyndighetsåldern.

Antonsson delar sedan precis som Nuder en ambition att befinna sig i Helene Hellmark- Knutssons, Kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, närmaste krets - så nära det bara är möjligt faktiskt. En annan aspekt som borde kunna göra att ett eventuellt samarbete mellan just Nuder och Antonsson skulle kunna vara att båda två har baltblod i sina ådror - och blod är ju tjockare än vatten som bekant.

Därför, borde inte Antonsson vara den naturliga kandidaten till posten som Pär Nuders högra hand, att på Nuders högra sida sitta och skall komma därifrån för att döma levande och döda i Sundbybergs stad...? Borde inte det vara det naturliga valet när nu Nuder vägrar samarbeta med den Grufman som kränkt honom något enormt...? Jag anser ju det, men eftersom jag också är den Antonsson som borde vara det naturliga valet så finns det ju vissa krav som jag måste få tillgodosedda för att acceptera uppdraget.

1) Jag kräver att styrelsen låter sy upp en kostym åt mig föreställande Lejonet Aslan i spandex och i storlek XXXL.
2) Jag kräver att ingen i styrelsen har några som helst invändningar mot att jag använder denna kostym som min arbetsdräkt under styrelsemöten och studiebesök.
3) Jag kräver att Pär Nuder varje fredagskväll kommer till mina barn för att läsa högt ur C.S Lewis sju böcker om landet Narnia tills dess att dessa hyperaktiva bastarder somnat.
4) Jag kräver att Pär Nuder uppsöker en ärlig, modemedveten och psykiskt frisk optiker för att på styrelsens bekostnad få ett par nya glasögon.
5) Jag kräver att aldrig, någonsin och i nyktert tillstånd kallas för "Köttberg" av styrelsens ordförande.
6) Jag kräver att få provsitta riksdagens gubbhylla, alldeles oavsett om den håller för min kroppshydda.

Om dessa krav, som kan anses vara ytterst modesta och anspråkslösa, tillgodoses avser jag att ställa all min kompetens, sociala förmåga och ödmjukhet till Sundbybergs Stadshus AB:s förfogande. Jag är övertygad om att koncernen och Nuder behöver mig lika mycket som jag behöver styrelsearvodet och koncernen. Är det början på ett partiöverskridande lyckligt förhållande som vi nu ser i och med detta blogginlägg?

Jag vill tro det Pär, det är bara att ringa...

1 kommentar:

Joachim Holmqwist - Din konservativa röst! sa...

Fredrik - mellan skåp och vägg... Sundbybergs Stadshus AB... Globaliserings...(vad det nu var...? råd?)

Känns ju väldigt angeläget. Men jag är glad för dina politiska framsteg - missförstå mig rätt. Jag vill inte alls missunna dig ett så angeläget och i tiden viktigt kommunalt globaliseringsrådspresidieuppdrag - inte alls. Önskar vi hade liknande angelägna saker i Täby som man kunde kandidera till. Helst med feministisak prägel - annars kommer min egen politiska åskådning till korta rätt snabbt...

Nä - Antonsson ska inte betrakta sig som denne Nuders högra hand. Tvärtom.

Och jag kan hålla i kameran!