2009/05/27

WYKMAN, MUF & UTRIKESPOLITIKEN...

Hmmm... Finns det något hopp om att vi skulle kunna frita Raoul Wallenberg?

Jaha ja, vad säger man om sådant här då...?

MUF och Wykman har ju tidigare satt foten i en potta när man under det ryska anfallet på Georgien lät sin utrikespolitiska taleskvinna Rola Brentlin gå ut och försvara aggressionen på MUF:s hemsida, på Rolas blogg och i en hel del andra sammanhang. Det hela gick, helt absurt nog, ut på att Georgien inte hade rätt att agera inom sina egna internationellt erkända gränser när banditband med stöd av ryska fredsskapare började angripa civila georgier, poliser och militära förband. Det var ett lågvattenmärke för vårt ungdomsförbund, och i dag vill Wykman återigen synas i media... Och MUF som i vanliga fall är en alldeles fantastisk organisation av unga eldsjälar, och så får man media på sånt här?

Niklas Wykman anser att Sverige bör frita Dawit Isaac från det fängelse i Eritrea där han sitter utan att ha blivit dömd och med minst sagt grummliga anklagelser emot sig. Men har Wykman helt glömt bort att vår försvarsmakt av idag inte ens har förmåga att försvara vårat eget territorium? Har han glömt att försvarsbudgeten för varje dag kronan försvagas minskar rejält i värde? Har han glömt att just Eritrea är ett av världens mest militariserade länder tillsammans med Nordkorea? Det är inte genomförbart, det kommer kosta liv - många liv - att ge sig på ett dylikt uppdrag.

Det skulle ju förvisso vara spännande att se om insatsförsvaret skulle kunna göra en insats, Här (som i detta fall måste vara Asmara?) och Nu... Vi har SSG som är ett fantastiskt förband som säkert skulle kunna göra bra ifrån sig även i en fritagningssituation - men vad har vi mer? Vi har inte och kommer aldrig att få stormaktens förmåga att leka världspolis, vilket jag tycker är helt OK trots allt.

Det enda som Wykmans utspel borde leda till är att ge Jan Guillou ett nytt uppslag för vad Carl Hamilton kan ta sig för i någon framtida Coq Rouge-bok. Hamilton träffar den nya utrikesministern Wykman. Hamilton tränas i Etiopien. Hamilton reser till Asmara. Hamliton dödar eritreanska soldater och fångvaktare. Hamilton reser till Göteborg med "Dawit Isaac" i släptåg - alla är glada. Samtliga chefredaktörer möter upp på Landvetter. Plötsligt så upptäcker man att Hamilton gjort en Expressen och tagit fel på person, och att det är någon helt annan eritrean än Dawit som Hamilton fått med sig till Sverige. Hastigt och mindre lustigt hamnar personen i Migrationsverkets klor...

Länkar: SvD, AB, Expr

2 kommentarer:

Unknown sa...

I boken var även Hamilton tvungen att ringa USA och be om att få låna helikoptrar. Det är ju faktiskt lite humor :)

Winston sa...

Du tar upp ett viktigt och skrämmande ämne!
Dagens MUF emanerar helt klart ur Socialdemokratisk skolpolitik.
Bajenintelektuell medelmåtta står inför tamburetterna.
Bourdieu skulle sannerligen haft svårigheter att placera dessa element,likväl broder Darwin.
MVH
Winston XVI Sr