2009/05/10

VALET 2010 - FRAMTIDENS TV-PROJEKT?


Härmed så skyddar jag denna idé, kom ihåg var just Du läste den först...

Därefter så vill jag be alla mina läsare med någon fot i mediavärlden om hjälp, tror inte Ni att denna idé skulle bli bra TV? Både samhällsinformation och nöje på en gång, eller...?

Att jag älskar Falklandsöarna har väl knappast undgått någon av de trogna läsarna, och nu tänkte jag kolla ifall 5:an, 4:an, 3:an eller Stats-TV vill köra mitt koncept, uppfunnet över en tallrik snabbmakaroner, köttbullar, stora mängder svartpeppar samt några moderata klickar ketchup. Till måltiden, och för att öka inspirationen, dricks ett eller flera delikata glas chilenskt vin.

Idén är en variant av politikens Robinson - med toppnamn ur alla riksdagspartier - på den vackra ön Pebble Island norr om den västra Falklandsön. Det ena laget kommer förslagsvis att bo i den avlägsna stugan på bilden ovan, kallad Marble Shanty medan det andra laget bor i en övergiven byggnad i Pebble Island Settlement. När tre av de sju partirepresentanterna röstats ut så flytta man in i Pebble Island Lodge för en lite mer bekväm tillvaro. Tävlingarna kommer visa partiföreträdarnas styrkor och svagheter, kunskaper och brister samt ge väljarna en bättre bild av vilka människor som de faktiskt valt som sina företrädare...

Varje dag under en veckas kommer en av de tävlande röstas ut, och partiet kommer få betydligt mindre tid i media på grund av att man har undermåliga företrädare. Och efter en vecka så står han eller hon där - Politiker-Robinson 2010!

Som programledare hade jag naturligtvis tänkt mig själv, och för att balansera upp det politiska litegrann - jag kan ju bli partisk ibland - så skulle jag vilja ha med mig Kristian Krassman som bloggar ifrån det röda perspektivet. Sedan skall man ju fylla deltagarlistan, och dessvärre tror jag att det är kört när det gäller att få ner partiledarna. så vad blir då över. Partisekreterarna? kanske, men lite för grabbigt och gubbigt i mina ögon. Visst det skulle vara kul att se Anders Flanking och Ibrahim Baylan brottas om ett ätbart pingvinägg, eller att se Schlingmann vända sin kappa efter de Falkländska stormarna...

Nej, följande personer skulle nog kunna göra succé på Pebble Island:

Moderaterna: Göran Pettersson - För det är han värd efter att gett mig "15 min's of fame"
Folkpartiet: Birgitta Ohlsson - Tackar aldrig nej till konflikter...
Centern: Fredrik Federley - Tackar aldrig nej till mediautrymme...
Kristdemokraterna: Lennart Sacrédeus - Tackar aldrig nej till att skapa konflikter...

Miljöpartiet: Mehmet Kaplan - Vältalig och massmedial...
Socialdemokraterna: Veronica Palm - Snygg, verbal och kontroversiell...
Vänstern: Rossana Dinamarca - Brukar sticka ut näsan och beröra...

Skulle inte det bli bra TV så säg? Tänk om romantiken börjar spira mellan Sacrédeus och Veronica Palm, vad säger då Roger Mogert? Tänk om Fredrik Federley omvänder Göran Pettersson? Tänk om Birgitta Ohlsson börjar fuska i tävlingsmomenten?

Jag inväntar nu TV-kanalernas anbud, vad är man beredda att betala för min idé? Vill man köra på våren 2010, och skapa ett nytt historiskt forum i valbevakningen?

Politiken måste hitta nya vägar för att nå ut, detta skulle väl attrahera sådana som man skulle behöva tortera för att få att sitta ner och titta på en partiledardebatt. Vad tror Ni? Visst skulle det bli succé?

Inga kommentarer: