2009/07/13

ITALIENSK POLITIK? LA DOLCE VITA?


Ibland när man sitter i någon sorts halvdvala i fullmäktige och funderar över hur politiken skulle kunna bli lite roligare så spårar ju drömmarna iväg. Medan monotona politiska dialoger och monologer ekar bland den estetiskt tilltalande skara som sundbybergarna i all sin visdom valt att representera dem så funderar iallafall jag på hur politiken skulle kunna bli lite mer spännande, tilltalande och skruvad utan att för den skull tappa det allvar som präglar beslutsfattande och politiskt hantverk...

Republiken Italien, ett välordnat land där de allmänna kommunikationerna inte följt någon tidtabell sedan man hängde upp sin fascistiska landsfader Mussolini upp-och-ner med sin älskarinna i en lyktstolpe i Milano för 64 år sedan. Italien är ett land som byter regering i samma takt som en SVT sänder undermåliga repriser av gamla skitprogram. Men demokratin och politiken i Italien är trots detta något häpnadsväckande, något fascinerande och härligt vulgärt. När man ser de nya skandalrubrikerna om Silvio Berlusconi och hans utflippade sexliv så undrar man hur lång tid det dröjer innan Vatikanen får för sig att flytta till ett land där moralen bland landets ledare inte är i fritt fall?

Berlusconi verkar vara en härlig, levnadsglad och synnerligen kåt person. Att få Italiens premiärminister att passa i den mall som finns för premiärministrar, politiker eller statsmän borde vara lika omöjligt som att presa in undertecknad i en sparkdräkt med storlek 62/68. Dessutom verkar Silvio ha tagit en överdos av Viagra om man skall tro på nyheterna som nu sprids över världen, där den gamle och tunnhårige mannen har haft sexorgier med ett halvt kompani glädjeflickor. Hur orkar karl'n?Silvio Berlusconi har dock varit väldigt tydlig med att han, den italienska urkraften och national-hunken, aldrig skulle behöva nedlåta sig till att betala för sex och samvaro. I Silvios värld så flockas ju alla tillgångliga flickor runt just honom som getingar kring ett glas iskall Fanta. De flockas där för att få ta del av hans charm, hans vältränade lekamen och härliga uppenbarelse - eller är det så?

Det som nu uppdagas måste svida rejält hos den alltid så sprallige Silvio. Att han skulle ha köpt sex, han som är så tilltalande... Det kosntiga är att om man sätter in det som nu uppenbarligen har hänt i sitt sammanhang så tror jag att Berlusconi knäcks mer av det framkommer att han varit tvungen att betala för sina orgier än att han de facto haft dom. För så är väl Italien, den italienska mannen - att skrävla om sina erövringar på kärleksfronten är höjden av stolthet men när samma person iförd uniform skall försöka erövra världen så går det åt fanders. Och när manligheten personifierad dessutom hängs ut i media som sexköpare och inte sexgud, ja då är det på väg att gå åt fanders för mannen i lådan - Silvio Berlusconi.

Och vad händer samtidigt i svenska politiska miljöerna? Jo, polisen får åka till riksdagen för att titta till en katt som sitter fast uppe i ett träd...

Länkar: AB, SvD, DN

3 kommentarer:

marc sa...

Tack och lov läser inte italienarna dåliga översättningar till svenska från italienska vänstertidningar.
Skribenter som hatar Berlusconi och antyder alla dessa saker utan att ha några egentliga faka. Svenska tidningar rapporterar rena antaganden och teorier som fakta.
En kvinna har sagt att enligt henne borde Berlusconi förstått att kvinnorna på festen var "professionella". Det blir i svensk media "han ska ha vetat att kvinnorna varit prostituerade".
Läser man svensk media blir man oerhört trött på dessa oetiska skriverier som upprepas gång på gång.

Tokmoderaten sa...

Ja, alldeles oavsett vad som är sant eller inte så tycker jag att Berlusconi faktiskt "förgyller" den politiska manegen med sina hejdlöst vansinniga tilltag.

S.A.I. Steve Lando sa...

Berlusconi är urskön!:) Dessutom är det hans privata angelägenheter hur många han nu kan tänkas ha sex med.

hursom, det var inte detta som jag äskar diskutera i kommentaren häruti utan ett annat felgrepp som gjordes här i skrivelsen ovan, förutom den ovan refererandes om de kompetenssvaga svenska tidningarna.

"allmänna kommunikationerna"

Man ber att få påtala att de allmänna kommunikationerna går alldeles utmärkt i det annars ibland så påstått kaotiska landet Italien.

Tågen är alltid i tid, de kostar nästan ingenting att åka genom hela landet runt omkring, det är hyperbra service, perfekt prestanda, och de bjuder ofta dessutom på fika. Bussarna är det inget fel på heller.

Till mycket stor skillnad på det extremt dyra och otrevliga samt senfärdiga bemötandet man får av de svenska allmänna kommunikationerna som nästan alltid är försenade.