2009/07/15

TOTTE RÖSTAR


Totte har blivit vuxen, Totte har fyllt 40 år. Tottes mamma och pappa är gamla och ligger som grönsaker på ett sjukhem, men Totte är glad ändå.

Tottes bästa vän Malin har flyttat till landet. Malin bor på ett hem för narkomaner. Totte saknar Malin mycket. När Totte tänker på Malin brukar han bli ledsen, Totte vet att Malin inte vill vara på landet.När Totte funderar på sina föräldrar och Malin brukar han ta fram en flaska sprit. Totte häller upp spriten i ett glas och säger "Aaahhhh, den satt där den skulle". När Totte druckit några glas så brukar han glömma sina föräldrar och Malin. Det är skönt att glömma tycker Totte.

När Totte var liten hade han en nalle som han tyckte mycket om, men nallen har gått sönder. När nallen gick sönder var Totte 24 år. Den dagen grät Totte mycket, och mamma fick komma och trösta Totte.

På Tottes 25-årsdag fick han en ersättning för nallen, en uppblåsbar docka som heter Marita. Totte har Marita i en garderob på dagarna. Marita är mjuk, och har konstgjort hår. På kvällarna tar Totte fram Marita. Marita får ligga med Totte i Tottes säng. När Totte har druckit sprit brukar han försöka bjuda Marita på sprit, men Marita är bara tyst och tråkig. Då blir Totte frustrerad och ger Marita en holmgång i sängen. På morgonen gör Totte rent Marita, sedan stoppar Totte in Marita i garderoben igen.

I dag är det valdag och Totte skall gå till vallokalen. Vallokalen ligger långt ifrån Tottes bostad så Totte tar färdtjänst. Utanför lokalen står tanter och farbröder och försöker ge Totte små lappar. Totte får panik och springer in. Inne i lokalen blir Totte ännu mer snurrig, det finns så många lappar och Totte vet inte vilken ha skall välja. Totte väljer en lapp som det står Socialdemokraterna på. Totte är social när han fått dricka sprit, och Totte är demokrat. Därför väljer Totte den lappen. Totte ställer sig i kön, och väntar på att få bakom ett skynke.

När det är Tottes tur går han bakom skynket och stoppar ner sina lappar i varsitt kuvert. Det blir tre kuvert. Totte är stolt, Totte har varit en god medborgare. Totte går fram till en tant som vill ha Tottes kuvert. Totte ger tanten sina kuvert. Tanten vill se Tottes id-kort, men Tottes har bara sitt pass med sig. Polisen tog Tottes körkort när han körde bil med Marita efter att ha druckit sprit. Tanten nöjer sig med passet, Totte blir lättad...

På kvällen sitter Totte framför TV:n. Totte tittar på valvakan. På TV:n intervjuar dom en tant som heter Mona. Mona är chef för det partiet som Totte röstade på. Mona pratar precis som den som skriver om Totte skriver - barnsligt. Mona är glad säger hon. Totte förstår inte varför, för Monas och Tottes parti förlorade valet. Men Mona är glad ändå, för hennes parti blev ändå näst störst i Sverige. Bredvid Mona står en man som heter Ibrahim. Ibrahim är också glad, säger han iallafall. Men Ibrahims ögon säger något annat än den leende munnen. Det struntar Totte i. Totte blir också glad, Totte firar med lite sprit.

Då kommer det en dum reporter och säger fula saker om Mona, Totte blir rasande. Totte gillar Mona. Totte kastar sitt glas på TV:n, TV:n blir svart...

Totte är frustrerad. Den skallige mannen som ser ut som Alfons Åberg skall styra i fyra år till. I garderoben väntar Marita på Totte, Totte tar ut Marita. Marita ler när Totte lägger henne i sängen. Totte gråter för Tottes röst hjälpte inte Mona. Totte ger Marita en holmgång. Totte somnar sött och lättad. Totte vet att efter regn kommer solsken.

Länk: DN

Inga kommentarer: