2009/07/22

SPRÅKRÖRET BAKOM SKALVET

Så glad, så glad...

Det som många i politiker-Sverige fruktade efter Almedalsveckan har nu inträffat, och i en sällan skådad omfattning. På SOS-centralen i Luleå trodde man först att det var en tung brandbil som backat in i deras vägg men när larmsamtalen började välla in från hela obygden så kunde man snabbt utesluta att detta kunde vara orsaken - orsaken var faktisk att betrakta som en oskyldig form av miljöpolitisk statsterrorism.

Stora delar av Norrbotten svävade under någon timme i total ovisshet om vad som hade hänt. Var det ett jordskalv eller en meteorit som slagit ner? Nej, även om riksmedia av personliga hänsyn benämner det inträffade som ett jordskalv med 3.1 magnitud på Richterskalan så vet jag bättre. Tokmoderaten har absolut inget intresse av att hålla tillbaka de korrekta uppgifterna om vad som låg bakom morgonens trauma. Genom att redan nu berätta den sanning jag fått berättad för mig av högt uppsatta miljöpartister hoppas jag kunna stoppa konspirationsteoretikerna genom att kväva deras alla hårresande uppslag i sin linda.

Almedalsveckan var givande för många, men frågan om den inte var allra mest givande för gratis-gourmanden, tillika språkröret för Miljöpartiet, Peter Eriksson. Karl'n fladdrade mellan de olika gratisbjudningarna som ett riktigt yrväder och ofta kunde man i det yviga skägget se vad Peter fått i sin mage den senaste timmen. Peter Eriksson åt alla lobbyister fattiga, Peter Eriksson bröt mot den femte dödssynden, frosseri, hela dagarna, kvällarna och en stor del av nätterna. Som ett mänskligt mudderverk jobbade sig Peter igenom Visbys gator, men helt utan en tanke på det som kommer in till slut måste komma ut...

När Peter Eriksson lämnade Gotland så drog kommunens VVS-sektion en djup suck av lättnad, Peter hade inte behagat släppa ut sitt tarminnehåll på Gotland. Inte heller på fastlandet hände det något, inte förrän i dag klockan 10:15...

Peter Eriksson plågades av en mage som mullrade som Krakatoa 1883, som var lika uppdriven som Ibrahim Baylans anti-depressiva medicinering och som börja anta rent Perssonska dimensioner. Språkröret led, aptiten försvann men i Peters mage låg det fortfarande stora mängder Får i Kål och annat smått och gott. Peter led och igår fick han tydligen nog.

Sjukstugan i Kalix fick celebert besök igår när byns egen toppolitiker gjorde entré med sin mullrande mage. Snabbt kunde läkarna konstatera att herr Eriksson var rejält obstiperad, det vill säga förstoppad. En massiv medicinsk insats med Microlax, Klyx och en hästdos med vattenlavemang sattes in - men resultatet lät vänta på sig. Trögheten i Peter Erikssons mage var på många sätt att likna med vårt militära högkvarter fungerar. Peter blev hemskickad, sov gott till det mullrande ljudet för att denna morgon åka upp till en nära vän i Påläng någon mil från Kalix. Det var i Påläng det hände...

Peter Eriksson kände att det var fara och färde redan när han klev ur sin bil, han travade likt en ardennerhäst mot närmaste utedass och exakt klockan 10:15 kom det som för tid och evighet kommer att minnas som "Den stora tömningen i Påläng". Den som sett en geyser vakna till kan nog utan problem föreställa sig hur den medicinska behandlingen äntligen fick effekt. Men istället för att spruta rakt upp som en geyser presterades denna kaskad i motsatt riktning. Kraften var enorm, effekten blev detsamma som ett jordskalv på 3.1. Byns befolkning svimmade av stanken, Peter Eriksson likaså men där tros blodtrycksfall ligga bakom.

Efter en knapp halvtimme nåddes Påläng av en helikopter från F21 och man kunde snabbt konstatera att katastrofen hade varit nära. Pålängs befolkning hade börjat kvickna till, och man hade med risk för sin egen hälsa släpat Peter Eriksson ifrån den omedelbara riskzonen vid utedasset. Språkröret var omtöcknat men så lättad och lycklig. De första orden efter uppvaknandet över hans inskäggade läppar lär ha varit "Och så påstår det att vi män inte har en aning om hur det är att föda barn?".

Skitstanken ligger tät över Påläng, det är en vidrig miljö men det kunde vara så mycket värre. Det kan ju trots allt vara så att Miljöpartiet kommer i en regeringsposition om knappt ett år, till en regering ledd av en imbecill och viljesvag kvinna. Om man nu tycker att ett jordskalv på 3.1 är jobbigt så är det ingenting mot vad som väntar om Peter Eriksson får byta utedasset mot Rosenbad. Försvaret kommer slaktas av, flumskolan komma tillbaka, kärnkraften snabbavvecklas och de infrastruktursatsningar som kan tänkas bli av kommer alla att hamna i obygden.

Länkar: SvD, DN, AB, Expr

Inga kommentarer: