2010/09/01

NÄR DESPERATIONEN FÅR ETT PARTIMÄRKE


Alldeles nyss trillade det ner en kommentar i den lilla låda där jag samlar på kommentarer, och detta var en kommentar som verkligen öppnade mina ögon. Skribenten bakom bloggen "100 anledningar", med titeln "1" gav mig först ros och sedan ris - och efter att ha ögnat igenom mina senaste inlägg så ser jag ingen anledning att fortsätta med förnekandet. Ibland behövs det att någon ryter till för att man skall se verkligheten som den ser ut. "Du. Du kan vara rolig, kanske en av de roligaste bloggarna. Varför slösa bort det på att sitta och låta som en annan Peter Andersson med tjat och gnat om mätningar och lekmannaanalyser därav i var och varannan post?" och oj så ont det gör...

Hej. Jag heter Fredrik. Jag är också opinionsundersökningsmissbrukare.

Så, med darriga, feta fingrar fick jag det sagt och som nybliven medlem i sällskapet Anonyma opinionsundersökningsmissbrukare känns det som att ha förlöst en medicinboll, lättnaden är total och befriande. Nästan alla mina inlägg de senaste veckorna har haft sina rötter i SKOP, SIFO, Novus, Demoskop, United Minds eller någon av annan av de där beroendeframkallande instituten. Det är dags att börja med avvänjningen, oavsett hur nästa undersökning än må se ut så måste jag hålla mig ifrån gnatande och lekmannaanalyserande.

Så då över till något helt annat, något som handlar om siffror men inte opinionssiffror - om sossarnas förestående kampanj om familjen Reinfeldts privatekonomi. Sossarna avser berätta hur mycket Fredrik och Filippa har tjänat på den politik som vi faktiskt står upp för. Själv vill jag berätta en annan historia som går hand i hand med Fredrik och Filippas.

Fredrik och Filippa tjänar sammanlagt 220.000 kronor i månaden, och jag tjänar exakt en tiondel av det - alldeles ensam. Visst, jag får några hundralappar för att jag jobbar kvällar och helger så jag får i snitt 22.800 kronor per månad av skattebetalarnas pengar eftersom jag jobbar i vården. Fredrik och Filippa har fått sänkt skatt med 88.686 kronor tillsammans, medan en ensam tokmoderat har 18.204 mer efter skatt per år. Skulle proportionerna stämma, när de tillsammans nästan tjänar tio gånger mer än ensamma jag så skulle det ju om våra skattesänkningar vara "rättvisa" ha fått en gemensam skattesänkning på nästan 180.000 kronor och det får man ju inte alls - man får 90.000 mindre...

Jag är ett matematiskt mongo, jag klarade matematiken med ett nödrop när jag lämnade flumskolan men jag vill ändå påstå att jag har tjänat mer på regeringens politik än paret Reinfeldt. Där jag tidigare fick leva på fettreserven de sista dagarna innan lön så kan jag nu unna mig en Whopper eller en Angus kvällen innan löning.

Återigen visar socialdemokratin vad roten till Jantelags-Sverige är belägen, på Sveavägen 68. Avundsjuka och desperation gör att man i en valrörelse där allt går sossarna emot tycker att statsministerns skattesänkningar, som är procentuellt mycket mindre än en manlig, patetisk undersköterskas skattesänkningar, är så hemska och stötande. Det är nu desperationen i "Rörelsen" börjar blomma genom asfalt och betong, det är nu de visar att de lever i en värld där man inte unnar någon något - om det inte handlar om butlers i tunnelbanan, clowner på äldreboendena eller en avdammad maxtaxe-reform för förskolan.

När någon sosse försvarar kampanjen med de odödliga orden "Det är inte smutskastning, det är bara fakta" så tror jag nog att det finns hel del som inte är smutskastning utan bara fakta att dra upp om den kvinna som igår, idag och imorgon leder oppositionens framgångsrika valrörelse. Det är som att lyfta på locket till Pandoras ask för en Rörelse som har en historia att berätta för oss väljare. Men skall vi nu göra våra ledares privatekonomi till en valfråga, så inte mig emot. Om nu Östros tyckte att begreppet Tobleronepolitik var ett historiskt lågvattenmärke så har han inget sett ännu. Men det är inte smutskastning, det är bara fakta - det har ju Rörelsen själv lagt fast. Ribban är lagd av en rörelse som är desperata, och nu kommer ingen någonsin att klara av limbo i valrörelsen 2010...

Jag kan inte vänta...

Länkar: Expr, Expr, Expr, DN
Bloggar: Mary

6 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tycker skillnaden mellan Reinfeldt och Göran Persson är att Reinfeldt ökar sin lön genom att ge sig själv och i princip alla andra skattesänkningar medan Göran Person helt sonika gav sig själv och ingen annan högre lön(detta är fakta, minns dock inte när/var jag läste det)

Tycker sossarna ska hålla käften om löner och orättvisa.

Eller har jag fel?

ua sa...

Du har helt rätt Daniel!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Mer signaler av desperation:

Ilsken Jytte Guteland skäller ut partivän - och annan smutskastning

Det ser illa ut för de rödgröna...

1 sa...

Gött att få sig en släng av den sarkasm som gör dig läsvärd. Vi tackar och önskar en fortsatt trevlig valrörelse i avvänjningens tecken.

F sa...

Härligt!

Jag kan knappt bärga mig tills du startar din moteld!

För, dom förtjänar nu all skit dom kan få. Så länge det är fakta :-)

Och det är inte svårt att hitta!

Anonym sa...

Tack för, ännu ett, läsvärt inlägg.