2010/09/25

WETTERSTRAND I ÖSTERLED...?


Det är nog inte många i det här landet som är så förbannat trötta på utsikten från tiotusen meters höjd över de vatten där den egentliga Östersjön blir Bottniska viken som det populära språkröret Maria Wetterstrand. Otaliga är de tillfällen då hon mot bättre miljömässigt vetande har tagit flyget för att kunna stråla samman med den äkta hälften i det gamla svenska imperiets förlorade landsdel.

Det nog inte speciellt många, bortsett från de uttråkade långtradarchaffisarna, som är så fruktansvärt trötta på utsikten från ett hyttfönster som Maria Wetterstrand. Hyttfönstret är beläget på någon av alla de där stora fartygen som skeppar folk och frakt över det hav som separerar oss från våra bröder och systrar, och ibland tänker Wetterstrand lite mer miljömässigt och tar båten över havet för att stråla samman med sin äkta hälft i det gamla svenska imperiets landsdel.

I dag publicerar Aftonbladet nyheten om att det eventuellt kan bli så att det inom kort avgående språkröret tar flyget eller båten över för gott, med ambitionen att bosätta sig i Finland - hos maken Ville och alla dessa tusentals sjöar, den eviga skogens rike och nybyggda, fina kärnkraftsreaktorer. Det skulle ju vara lätt att förklara flytten enbart med känslor och kärlek, men det finns helt andra uppgifter som talar om en helt ny karriär för Sveriges snyggaste topp-politiker. Det är uppgifter som defintivt ändar de rykten som uppkommit som handlar om att Maria Wetterstrand skall lämna rampljuset och bli Villes pass-opp. Maria Wetterstrand kommer synas mer i sin nya tillvaro, och eventuellt möta de som om 10-12 år blir första-gångsväljare här hemma i Sverige...

Ryktena säger också att Wetterstrands make Ville har hittat en plats där Wetterstrand kan göra avtryck bara genom att vara sig själv - trumpen, kroniskt bitter och arg. Ville har genom sina kontakter på Muminvärlden i Nådendal fixat ett nytt uppdrag åt sin Maria, ett uppdrag där hon skall vara sig själv och samtidigt spela rollen som Pikku Myy - på svenska Lilla My. Sällan har väl castingen på en temapark för små barn fungerat så perfekt som denna gång!?

Samma rykten säger dessutom att Maria Wetterstrand låtit Ville fixa reträttposter åt i stort sett hela den gröna parti-eliten på samma park. Hennes kompanjon Peter Eriksson sägs inom kort presenteras som Snusmumriken medan Eva Goës skall ta på sig uppgiften att agera i rollen som Muminmamman. Rollen som självaste Mumintrollet är vikt för Gustaf Fridolin i den händelse att han inte blir det manliga språkröret medan Mikaela Waltersson har en säker gardering som Snorkfröken om det inte går hennes väg i nomineringsprocesserna.

Det gamla rattfyllot Per Gahrton anses vara som klippt och skuren för att gestalta Muminpappan medan Mehmet Kaplan med största sannolikhet kan titulera sig Hemulen nästa gång han möter IDF utanför Gaza. Slutligen då Yvonne Ruwaida, denna största sponsor av mobiltelefonbolag och taxifirmor. Ruwaida får Stora Mårran på sin lott, och sällan har väl ett politiskt ledarskap landat så rätt som de Gröna kan göra i Mumindalen...?

Det bör för säkerhets skull poängteras att dessa nyheter bara är rykten, men trovärdigheten går från låg till medelstor när man enkelt kan konstatera att alla passar perfekt in i sina eventuellt nya arbetsuppgifter. Så vem vet vad som väntar nästa gång den svenska barnfamiljen träder in på Muminvärlden, kanske valaffischer med texter "Modernisera Mumindalen" eller politiska brandtal från takfönstret i Muminhuset...

Den som lever får se, och alldeles oavsett så önskar jag Maria Wetterstrand lycka till i vad hon än tar för sig den dagen då språkrörsposten blir ett minne blott - oavsett om det blir som Pikku Myy/Lilla My eller något helt annat.

Länk: AB

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men... nu måste jag nog kritisera dig lite. Maria Wetterstrand är visserligen ett känt avloppsrör, ja mycket avskräde kommer ur hennes oskyldiga lilla flickmun, men att hon skulle vara miljöförstörare kan jag bara inte acceptera.

Nej, när hon flygpendlar är det bara för vårat (pöbelns) eget bästa, ja hon ser ju det stora, medan vi bara ser det lilla, liksom Peter Eriksson när han kör sin SUV.

Så låt mig betacka mig för dessa insinuanta påståenden. de kan alla försvaras å det grundligaste med demokratiskt miljövänliga principer.

Anonym sa...

Jag känner efter en stunds eftertanke att jag behöver kommentera det här igen.

Helt lysande analys! Jag tar avstånd från allt jag sagt tidigare och följer din väg, mästare.

Fredrik sa...

Ja du...du är duktig på scenarier :-)

http://fredrik.vartsollentuna.se/2010/09/26/en-eftervalslordag-gar-over-i-sondag/