2009/11/15

ALL UPPMÄRKSAMHET ÄR BRA UPPMÄRKSAMHET...


Ännu en morgon då man undrar om inte Gud är kvinna och hade PMS när hon skapade Sverige under november månad. Återigen en dag då man inte ser ljuset någonstans, där regnet strilar och folk skyndar förbi på Landsvägen i riktning mot centrum. För att förstärka eländet så landar en ny opinionsundersökning i flera media denna morgon, en undersökning som visar att Jimmie Åkesson och hans gelikar minsann fick den effekt man önskade av putsa bort den fina fasaden och visa sina rätta ansikten eller trynen på en helsida i Aftonbladet. Sverigedemokraterna går starkt framåt - tack för den Jan Helin!

Man blir ju bedrövad över att det med så mycket skitsnack och kränkande generaliseringar "jobba" sig till ett så pass starkt stöd i väljarkåren, det är nästan så att man tappar hoppet men lik förbannat så är det ju fortfarande så att långt fler än 9 av 10 inte ser något tilltalande i den ruttna propaganda som SD sprider. Själv börjar jag fundera över om in det tysta bemötandet av deras svammel tidigare ändå var rätt smart, att inte låtsas om dom men ändå känna av de stämningar de spelar på för att hitta stöd. Det kanske inte var så begåvat att tidigt en morgon skicka in en som vanligt över-engagerad Maud i morgon-TV:s soffa tillsammans med den ständigt missförstådde Jimmie? Kanske var det inte så begåvat av Jan Helin att ge Jimmie Åkesson en helsida att spy sin galla mot alla som råkar vara muslimer? Så mycket mediautrymme SD fick efter sina klavertramp hade dränerat hela deras valbudget ifall de skulle ha fått betala för varje hel- och halvsida där de var huvudnyheten...

Detta är ju bara en opinionsundersökning, och vi vet alla att resultatet på valdagens natt kommer vara något annorlunda, mycket kan hända och folk kan vakna upp ur den mardröm man lever i när SD är det bästa alternativet man kan hitta bland våra politiska partier. Alldeles oavsett hur bra SD går nu så finns det ingenting som säger att det kommer fortsätta att gå så bra även om 6 månader - men samtidigt finns inget som säger att inte skulle kunna gå bättre också... Det blir spännande månader fram till valet, det är ett som är säkert.

Om undersökningen bar med sig en vidrig nyhet så gav den också en signal som faller mig på fläskläppen, sosseriet rasar med 2.4% och så mycket hade man för sin "fantastiska jobbkongress". Det ligger definitivt något i statsministerns uttalande att väljarna flyr när SAP visar upp sina ambitioner och sin vilja - sin politik, som nu skedde under kongressen. När Mona är tyst och Östros inte sjunger "Bergsprängartango" rakt ut i etern, ja då kommer några väljare tillbaka i den naiva livslögnen om att sosseriet av i dag skulle vara något nytt och spännande. Sanningen är ju att det enda nytänkandet är att släppa in en Ohly och Eriksson i maktens korridorer om man skulle mäkta med att vinna valet. Hur många av de 2.4% som flytt denna gång som flytt för att man fått höra mantrat om att höjda skatter är den enda vägens politik eller om orsaken var Östros makabra flin medan med en usel sång dödade hörseln för alla de svenskar som råkade ha SVT24 på den där förmiddagen kan man bara spekulära i.

Miljöpartiet går framåt, och förväntade sig någon något annat? Man har Maria Wetterstrand, den i mina ögon enda stjärnan på motståndarsidan. En trovärdig kvinna med skinn på näsan och en förmåga att tala till väljarna på väljarnas eget språk. Miljöpartiet kommer växa till sig, och jag skulle nog kunna tänka mig att satsa en hundring eller två på att man kommer vara Sveriges tredje största parti efter valet. Jag hoppas innerligt att jag har fel i min profetia, och att alliansbröderna och allianssystrarna mäktar med att lyfta sig när striden börjar på allvar...

4 kommentarer:

Erik sa...

Jaja valnatten bla bla bla..är det nånstans som SD varit underskattade så är det ju i opinionsundersökningarna. Senaste riksdagsvalet låg ju verkliga siffran cirka 30% över opinionsundersökningarna.

ushguli sa...

Ditt inlägg liknar Ulvskogs kommentar om att den borgerliga valsegern kändes som en statskupp. Du tycks nästan tro att det är medias uppdrag att hålla sverigedemokraterna tillbaka. Vinner partiet sympatier använder media fel strategier, de gör ett dåligt jobb.

När Sverigedemokraterna får uppmärksamhet i media lär sig väljarna vad de står för. Och väljarna gillar det. Demokrati kallas det. Själv tycks du förespråka mörkläggning. Ignorance is bliss och kunskap förödande?

Tokmoderaten sa...

Ushguli: Det är inte medias uppgift att hålla tillbaka SD, det är väljarnas. Väljer väljarna SD så har partiet gjort ett bra jobb och förtjänar sin plats - det är demokrati. Men AB:s förhållningssätt mot SD är kontraproduktivt rent demokratiskt eftersom man först förvägrar SD att annonsera, sedan ger Åkesson en helsida att vara "seriös" på för att sedan följa upp. SD skall behandlas för det partiet är, ett lite obskyrt parti utan historia, utan folkets stöd. När fick V, MP eller KD så mycket media som SD kan man ju fråga sig?

Erik sa...

Visserligen är all uppmärksamhet av godo. Men man kan ju inte komma ifrån att massmedia inte överhuvudtaget propagerar för SD utan totalt emot och ofta även på totalt osakliga och lögnaktiga sätt.
Trots detta växer SD så det knakar. Det måste ju bero på att SD:s politik stämmer överens med många väljares ideer. Mao finns det ju en skillnad i hur etablissemanget och vanligt folk upplever att samhället ser ut och vart Sverige idag är på väg.
Fortsätt gärna förneka verkligheten om ni vill, ni kommer enbart förlora ännu fler röster på det.