2009/11/18

NYA TIDER, NYA MOTSTÅNDARE, NYA HOTBILDER

Tusken-Talibanen URoRRuR'R'R med sin blinda hustru i röd burka på väg att ta bussen ut ur Mazar-e-Sharif...

I morgon så är det allas vår försvarsminister Sten som skall sitta i korselden mellan min beundrarinna Sanna Rayman och hennes rödgardistiska skönhet till kompanjon, Katrine Kielos. Det är nästan så att jag avundas Sten faktiskt, tänk att få sitta där framför kamerorna och vara med om hur två kvinnor i sin bästa ålder försöker ta all heder de kan av dig. Mumma säger jag, och hoppas att de två inom kort bjuder in just mig för en seans. Den behöver ju inte sändas på aftonbladet.se eller svd.se, den kan vara något mer privat, lite mysigare och helt uppåt väggarna. Tänk att bli förnedrad av de tu, jag ryser och längtar...

Redan denna kväll kan man läsa en handfull frågor till Sten Tolgfors från läsekretsen. Mina frågor har av någon outgrundlig anledning sållats bort av kvalitetsskäl eller kan det vara så att de har censurerats just för att de lyfter frågeställningar som är för läskiga och skräckinjagande för att det naiva och fredsälskande svenska folkets oskyldiga ögon skall få ta del av det som verkligen händer i Afghanistans karga dalgångar och ökenlandskap?

Från mina källor i Mazar-e-Sharif har jag nämligen fått nyheter som borde väcka oro bland Rikets och Försvarsmaktens ledning. Jakten på upprorsmakare och banditer har gått in i ett nytt skede, ett skede där våra 500 tappra soldater kommer möta uppgifter av utomjordiska dimensioner.

Det finns ju dom som tycker att George Lucas filmer om Stjärnornas Krig är löjeväckande och lite väl fantasifulla, det finns dom tror att dessa filmer har noll gemensamt med verkligheten - och jag var en av dom. Men häromveckan så uppdagades det att i en isolerad dalgång cirka 220 kilometer västerut från provinshuvudstaden finns en ny motståndare för ISAF att kväsa... Det hela började med att en helikopter från Andorra fick syn på en kolonn av välkamouflerat kavalleri ridandes på något som av den något nördiga navigatören identifierades som "Banthas". Helikoptern utsattes för stenkastning och något som man kunde tolka som laserbeskjutning, och avvek snabbt från platsen. En norsk spaningspatrull anlände efter några timmar till platsen och kunde endast finna stora oidentifierbara bajshögar samt spår från ett hittills okänt djur. Spåren ledde in i en dalgång ännu ej utforskad av ISAF...

Rykten började gå att Talibanerna i trakten hade hittat en ny allierad. Att sedan denna allierade knappast hade med verkligheten att göra gjorde ju att de hänförda norrmännen och de andorranska piloternas berättelse möttes med ett nervöst hånskratt från andra länders ISAF-soldater. Men en sen eftermiddag kom historien om de utomjordiska "talibanerna" att besannas, när en tysk militärpolis lyckades ta den bild ni kan se ovan - en Tusken Taliban med sin hustru i röd burka och blindkäpp vid en busshållplats i centrala Mazar-e-Sharif. Tusken-Talibanen tillfångatogs och avslöjade under tortyr att en allians bildats mellan Talibaner och sandfolkets stridande förband "Tusken Raiders". Helt plötsligt framstod det tidigare så lugna svenska ansvarsområdet i norra Afghanistan som en riktig krutdurk, där stubinen brinner snabbt...

Med dessa nya, djävulska fiender inom det svenska ansvarsområdet så är det ju naturligt att vi svenskar anpassar vår taktik, finslipar vårt uppträdande och agerar efter de förutsättningar det innebär att slåss mot sandfolket. Dessutom uppkommer att antal frågor som jag ville ha svar på av försvarsminister Sten Tolgfors, men där tystnaden har varit total.

- Kommer svenska förband kunna vara passiva om sandfolket angriper Jawa-folket?
- Kommer svenska förband att använda vapenmakt för att hämnas den svenska medborgaren Pernilla Augusts plågsamma död som Anakins mor i Star Wars 2: Attack of the Clones?
- Kommer de helikoptrar som vi inom några år högst eventuellt kan skicka till Afghanistan ha skydd mot laserbeskjutning?
- Kommer de lätta svenska förbanden bytas ut mot tyngre förband som kan möta en kavallerichock av tusentals Sandfolkskrigare på sina Banthas?
- Har kontakt tagits med George Lucas för att få information om de nya fiendernas eventuella taktik och svagheter?
- Finns det någon tanke med att Sanna Rayman uppenbarligen transformerats till prinsessan Leia med sina kringlor i håret?


Det var sex frågor där jag saknar svar, och där folket bör informeras om vad som väntar när våra tappra soldater konfronteras med Sandfolket för första gången. Om vi tyckte att talibanerna var läskiga och ondskefulla så är det ingenting mot vad som komma skall...

Länkar: SvD

2 kommentarer:

TRIDENT sa...

Ja - ditt partis vapenvägrande s.k. "försvarsminister" är nog det största UFOt i mannaminne på den posten....

...sen ska du inte ställa så svåra frågor. Det hade räckt med att fråpga "Vad tycker husse Borg?"

Johan Westerholm sa...

Kamrat

Du är inte helt skruvad. Du bör söka ett samtal med kamrat doktor.

Men hysteriskt rolig! Om det inte vore en så allvarlig fråga....

Kamrat J