2009/11/16

VVVVERONICA PPPPALM!


F'låt... Jag kan inte låta bli dessa elakheter, ty efter två dagar av tortyr på TV:s så håller jag på att tappa fattningen över just den kvinnan vars bild ni ser ovan, och vars namn är rubriken. Plumpt? Elakt? Javisst - men se detta som en ventil.

Det finns tillfällen då jag, måhända i någon sorts frustration av sexuell art, gått omkring och tyckt att hon där sossen Veronica Palm - ja, hon är ju snygg och spännande. Det finns ännu fler tillfällen då jag hatat mig själv för att jag då har varit så där ytlig och korkad att jag faktiskt tyckt så, förmodligen i någon sorts frustration av sexuell art. Visst, i TV gör hon sig bra, på de bilder då hon får chansen att förbereda sig är hon vacker som en ros den där Veronica Palm, men så fort hon öppnar munnen så blir man ju fysiskt illamående...

En sen kväll höll stora jag, som är att likna vid en politisk quarter-back till kroppsform och attityd, på att springa över den lilla Veronica Palm och hennes nästan lika lilla make Roger Mogert på Gullmarsplans T-bana. Jag hade bråttom till en buss, men tog mig tid att identifiera kvinnan och hennes politruck-liknande make som korsade min löpväg utan att respektera högerregeln. Och hon var inte alls så snygg som jag fantiserat ihop, och hade jag varit bisexuell så hade jag faktiskt tyckt att Roger Mogert var ett bättre kap. Jag vek av och skonade det gifta parets liv genom att parera min muskulösa kropp, något jag nästan ångrar efter att ha sett Veronica Palm i full frihet i TV-mediet två kvällar på raken.

Igår så infriade statstelevisionen och programmet Agenda varje fördom man kan tänkas ha om att vara styrd av SAP, LO och hela den röda rörelsen. Något mer partiskt program än Agenda i SVT söndagskvällen den 16 november tror jag man får leta länge efter för att hitta i de länder som påstår sig ha fri media. Medan den stackars Nyamko Sabuni knappt fick en syl i vädret och ständigt avbröts av såväl programledare som Veronica Palm så fick Veronica Palm orera på som fan när hon närmast med våld tagit ordet. Jag har aldrig sett än så låg debattnivå i ett program som skall föreställa seriöst, och det påstår sig väl Agenda vara?

Reprisen lät inte vänta på sig. I kväll var det Adaktusson, den kommersiella kanalen med nummer 8 och den välfriserade programledaren. Samma Veronica Palm, denna gång vilt svingandes mot den späda lilla ministern vid namn Tobias Billström. Jag gillar Billström skarpt, en mycket bra frontfigur för de fantastiska moderater som faktiskt bor i vårt sydligaste landskap. Veronica Palm gick på som nåstan vanligt, och till och med mina 11-åriga son frågade efter någon minuts fascinerat tittande ifall "hon, den där gapiga tjejen - är hon sjuk i huvudet?". Vad svarar man på det, när man själv tycker att hon var långt mer timid än i Agenda? Ett svar kunde ju ha varit att "så blir man när man jobbar på förskolor i ett sosse-styrt land..." men jag höll tand för tunga och svarade med en motfråga "Vad tror du?". Han skakade förvirrat på huvudet och lommade iväg för att borsta sina tänder medan jag led med den sympatiska Billström som befann sig i den där studion.

Socialdemokraterna är ju Sveriges största parti, med en gedigen brunn att fiska upp små guldfiskar ur för att sprida partiets evangelium. Därför förvånar det mig att man inte slängde tillbaka den där blandrasen mellan en ful mört och en barracuda som Veronica Palm visat sig vara, tillbaka till brunnen där anonyma riksdagledamöter simmar omkring och där hon inte kunde skada partiet. Nädå, Veronica Palm är en "Rising Star" i rörelsen, och jag skulle fatta varför ifall hon var tyst och bara gick omkring och log - men nu lider hon ju av en oseriös form av den värsta sortens mundiarré. Sossarna har utsett en kvinna till flyktingspolitisk talesperson som tror att ett argument blir bättre bara för att man skrikande upprepar det tills motparten svimmar av akustisk utmattning.

Nej, Veronica Palm är ett sänke för rörelsen, tro mig. Ett sänke fullt i klass med "vårt" moderata kommunalråd i Vellinge, Lars Ingvar Ljungman, har varit för mitt parti i några dagar nu. Jag har ju ofta haft synpunkter på mitt parti och synen på vad som är roligt i dess ögon, och för en gångs skull tycker att mina partivänner är lite skojsiga. Att utse denne Ljungman till mannen som skall få alla moderatledda Skåne-kommuner att öppna sina stadsportar för de ensamkommande flyktingbarnen, det är väl humor på hög nivå?

Länkar: SvD1, SvD2, DN

4 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Hmm, vad är det för Oidipuskomplex som slår till varje gång du ser en kvinnlig sosse egentligen? ;)

Mikael sa...

Hej!

Man undrar vad det är med dig egentligen!. Din retorik liknar mycket av den pajkastning vi ser hos Republikanerna i USA. Att bedriva någon sorts negativ kampanj är inte konstruktiv politik. Som kommande från den akademiska världen skulle jag kunna rekommendera dig ett par böcker som visar varför den här typen av skitsnack är dumt, nämligen: (1) The Political Brain: The Role of Emotion in Deciding the Fate of the Nation. Denna bok är skriven av Drew Westen. (2) nästa bok du borde läsa för att ändra attityd är: Outright Barbarous: How the violent Language of the Right Poisons American Democracy. Denna är skriven av Jeffrey Feldman. (3) slutligen kan jag rekommendera dig boken State of Confusion: Political Manipulation and the assault on the American Mind. Skriven av Bryant Welch.

Slutsatsen man kan dra av alla dessa böcker är att negativa kampanjer mest skadar det egna partiet och då har man inte vunnit något. Att bedriva negativa kampanjer är att förgifta folkets hjärnor och lura i dem en massa dumheter.

Sedan kan du läsa de böcker som Barack Obama skrivit för att lära dig om mer "ren" politik. En bok som du uppenbarligen har behov av att läsa enligt mig är: President Barack Obama - A More Perfect Union. Skriven av John K. Wilson

Vi behöver helt enkelt få bort den meningslösa "smörja" som oftast kommer ifrån högerkanten och som inte tillför politiken något.

För vi behöver förändra politiken och klimatet i det politiska samtalet och den politiska debatten. Därför håller jag helt med Barack Obama när han säger som så att: "For when we have faced down impossible odds; when we've been told that we're not ready, or
that we shouldn't try, or that we can't, generations of Americans have responded with a simple
creed that sums up the spirit of the people: Yes we can." (Barack Obama)

Tokmoderaten sa...

Tack Mikael, jag skall ta mig en tur till biblioteket för att hitta de böcker som du så snällt rekommenderar.

Visst balanserar jag på gränsen, men i detta fall så tycker jag ju faktiskt att det är Veronica Palm som på bästa sändningstid två kvällar i rad på olika kanaler står för pajkastningen och det negativa kampanjandet.

För Veronica Palm någonsin fram någonting av vad sosseriet vill? Nä, det är bara massa gnäll, osakligheter och rent förtal - sålunda rätt likt den här bloggens innehåll alltså :-)

Tack för att du trots allt tog dig tid att läsa den meningslösa smörjan från högerkanten. Det är ju tur att världen är svart och vit, ond och god...

Mattias Lönnqvist sa...

Barack Obama är iofs ett typexempel på en politiker som använder oärlig retorik eftersom han bara pratar vackra ord och sällan gör någonting. Ungefär som Mona Sahlin alltså.

Vilket fick mig att tänka på det här citatet:

The Norwegian Parliament asked themselves:
-Can we find a more ridiculous winner than Al Gore?

They all answered:
-Yes, we can!