2009/11/21

DET RÖDA Ö-RÅDET HAR TALAT ...


"– Jag kommer att ägna mycket tid åt att vara ute i länet och besöka arbetsplatser, sjukhus, skolor" säger mannen med den mest välutvecklade simultanförmågan som mänskligheten skådat - Thomas Bodström efter att ha placerats som toppnamn på sosseriets valsedel i AB-länet. Som om han inte har mycket nog att göra ändå, frågar jag mig...

Riksdagsledamot, Kyrkofullmäktigeledamot, Advokat och delägare, Styrelseproffs i friskolebranschen, familjefar och stöttepelare i den röda riksdagsgruppens starka fotbollslag - och nu skall han resa runt i länet för att se verkligheten som den är, den där Thomas Bodström som kan allt, vet allt och gör allt.

"– Jag kommer att ägna mycket tid åt att vara ute i länet och besöka arbetsplatser, sjukhus, skolor" säger Bodström, och helt plötsligt får jag en känsla av att toppnamnet på sosselistan inte betraktar något sjukhus eller skola som arbetsplatser, utan som något annat. Möjligtvis kommer han att fokusera på de patienter och elever som frivilligt eller ofrivilligt tillbringar sin tid på någon av dessa instutioner utan att få betalt för det. Vad vi som "arbetar" i vården eller på skolorna gör, eftersom det uppenbarligen inte är arbetsplatser i Bodströms ögon, kan man ju fråga sig.

Bodström kan ju börja att söka upp den terriern som finns på plats 8 på listan och som lystrar till namnet Ingela Nylund-Watz och fråga henne om sjukhussammanslagningar är något som uppskattas av länets befolkning eller de som jobbar i vården. Eller om Nylund-Watz tycker att Bodström bör dra några slutsatser av att hon, nästan på helt egen hand, skapade operationsköer i Thoraxkirurgin som ledde till att köerna efter tag började minska genom att de som köade dog i från sina köplats... Ett resultat av att två kliniker på på sjukhus blev en, men mångfald i vården ligger ju liksom inte för sossarna ens när konkurrensen är mellan två landstingsinrättningar.

Stockholmarna har övergett sosseriet, och jag tror liksom inte att det spelar någon roll vem man toppar någon valsedel med för att vända på det lämmeltåg som vandrar in i mittens rike plågsamt medvetna att en röst på Mona, Thomas Bodström eller någon annan sosse-kandidat i förlängningen är en röst för kommunisten Ohly i regeringen. Och om det är något som SAP, V och MP har ett bra "track record" på så är det ju just att skita i huvudstaden och länet runt staden. Järnvägssatsningar blev det under det röda styret, men det blev i delar av landet där ingen åker tåg, motorvägar som Förbifarten kommer snabbt att stoppas om MP får vara med och styra. Och just nu är Miljöpartiet på stark frammarsch i stad och län, och därför kommer all vett och sans utebli när det gäller att få Stockholm att klara av att växa och utvecklas.

Nåväl, i sin naivitet så hoppas man uppenbarligen att Bodström estetiska yttre och skenbara folklighet skall tilltala väljarna och det kan man ju få gå omkring och tro bäst man vill. Det finns dock andra på listan som är värda att nämnas med lite mer positiva tongångar, Från Sundbyberg har vi ju Tommy Waidelich som kommer att pendla på gränsen till valbar plats om min profetia om hur väl sosseriet misslyckas i länet slår in. Tommy Waidelich må vara lite grå och framstå som torr, men han är sympatisk och lätt att prata med - iallafall över en öl, och jag unnar honom en fortsatt "anställning" i riksdagen. Mikael Damberg, som till det yttre är snarlik Herr Flick of the GESTAPO, är också en hyvens man som jag stött på några gånger när han tagit sig till grannstaden för att sprida det röda evangeliet - två män som jag ser som trevliga och pratbara sossar.

Robinsonhunken från Norrtälje, Jan-Emanuel, hade dock inte lika lätt denna dag i den södra motsvarigheten till hemstaden. Uppenbarligen så gick det inte hem i rörelsen att hyra ut små övernattningslägenheter på Södermalm eller sommarhus i Visby till rena ockerhyror, och Jan-Emanuel fick se sig utröstad i det röda ö-rådet... Lyckad i Malaysia, misslyckad i Stockholms Län.

På vår kant så är ju vårt moderata provval är avslutat och om några veckor tillkännages resultatet av detsamma, och det blir spännande att se vilka namn vi lyfter fram för att köra den blåa ångvälten ända in i kaklet om 10 månader - och jag håller tummarna för "mina" kandidater.

Länkar: SvD

3 kommentarer:

Mikael sa...

Hej!

Vi behöver inte negativt kampanjande. Det märks att Moderaterna har tittat för mycket på Republikanerna i USA och deras smutskastningskampanjer mot Obama.

Det låter många gånger från Moderaterna som att man inte har någon egen politik och därför måste kasta skit omkring sig.

Jag väljer samma stil som Obama, nämligen att inte sjunka till denna låga nivå. Helt enkelt: No To Negative Campaigning och No To Right Wing Attack Ads osv.

Att hoppa på Bodström och liknande är inget annat än "slag under bältet", vilket är djupt ovärdigt.

Tittar vi kristiskt på Moderaterna vilket vi utbildade akademiker gör, så hittar vi tex att det finns ingen utredning alls bakom beslutet att ta bort studerandevillkoret, vilket regeringen gjorde 2007. Detta är helt i strid med Förvaltningslagen och Förvaltningsprocesslagen där det föreskrivs om officialprincipen, dvs Utredningsskyldigheten.

Det ända som finns är "En arbetslöshetsförsäkring för Arbete", men inget utredningsmaterial alls angående varför man var tvungen att ta bort studerandevillkoret. Genom detta juridiska övertramp så skapade man en ny grupp rättslösa och skyddslösa som helt togs ifrån sina ekonomiska, sociala och mänskliga rättigheter.

Detta är inte att värna rättssäkerheten. Likaså hittar vi flera fall där remissförfarandet inte respekterats av regeringen då man inte gett remissinstanserna tillräcklig tid för att hinna läsa igenom och värdera förslaget.

Detta är också ett övertramp som är oacceptabelt då det är i strid med rättssäkerheten.

Det är därför hög tid för gör om och gör rätt.

Som mycket kunnig i offentligrätt och förvaltningsrätt, så anser jag att de som drabbats av det här eländet kan med äran i behåll säga att "Regeringen följde inte lagen och därför anser jag mig inte bunden att följa och respektera dessa rättsvidriga beslut".

Mattias Lönnqvist sa...

Spännande,

Mikael använder första halvan av sin kommentar om att orera hur fult det är med negative campaigning och andra halvan åt just "negative campaigning"

Eller, just det, jag glömde ju sossarnas portalparagraf; allting blir rätt bara det görs av sossar. Det är inte handlingen som är det viktiga utan vem som utför den.

Tokmoderaten sa...

Som utbildad akademiker med en enorm kunskapsbank så framstår Mikael i mina ögon som en chokladdryck på glasflaska... :-D