2009/11/14

ATT VÄLJA EN NY VÄG...

Puben William Shakespeare, Höllviken, Vellinge...

En vedervärdig dag lider mot sitt slut, just den här dagen har förstärkt mitt hat mot månaden som fått det lika vederväriga namnet november...

Jag har varit på jobbet och tagit hand om små, underbara ungar och deras nästan lika charmerande föräldrar och det har väl varit räddningen tillsammans med ett trevligt telefonsamtal med mannen som är mitt i steget mest hela tiden - för varje gång man har tittat ut på det äckliga höstregnet, det totala mörkret och alla skyndande människor så har man längtat till döden eller iallafall en annan plats än Sverige i november månad.

Min ambition denna dag var att ta all kvarvarande heder av Thomas Bodström, men efter att ha läst Katrine Kielos underbara partsinlaga på Aftonbladets ledarsida så kapitulerar jag inför denna uppgift. Oftast mår jag fysiskt illa när jag läser den söta frökens Kielos alster i den röda kvällstidningen, något hon balanserar upp helt själv genom sin underbara fysiska uppenbarelse. Det Katrine Kielos skrev idag var så fruktansvärt bra, klockrent och mitt-i-prick att det knappt finns något mer att säga om herr Bodströms bravader och leverne. Har ni inte läst så beordras ni läsning här...

På senare tid har det funnits små ädelstenar på just Aftonbladet, och ett debattinlägg från min partivän Hanif Bali rörde mig enormt häromdagen. När jag sett den sista punkten i Hanifs debattinlägg så ångrade jag att jag varit så snabb att skicka in mina röster i det pågående moderata provvalet. Hanif Bali kandiderar, och eftersom det krävs rätt mycket för att få mig rörd så skulle han bara efter den alldeles fenomenala dekapiteringen av våra "partivänner" i Vellinge ha fått en röst. Alldeles oavsett vad partisekreterare Schlingmann än må använda för grova ord i sina samtal med Vellinge-"moderaterna" så kommer han aldrig vara så bra på att få denna gruppering att framstå som de fähundar de uppenbarligen är. Tack Hanif, din text är odödlig moderat skrivkonst! Hanifs inlägg och Schlingmanns uppläxning fick mig att välja en ny väg i dagens bloggande.

"Moderaterna" i Vellinge må vara mina partivänner och de har genom åren skapat ett litet paradis några mil sydost om Malmö. Men den dagen då man stänger sina kommungränser och klassar ner barn från andra delar världen till något som är icke önskvärda i paradiset så skapar man snabbt en bild av det samhälle som ingen av oss vill ha - ett samhälle där folk sorteras bort, där ingen plats finns för hjälpbehövande. Precis som Hanif Bali skäms jag över att vara partivän med de som så på ett så djävla dåligt sätt demaskerat sig själva som rädda, intoleranta clowner, de var människor jag hyste den största respekt för tills för några dagar sedan - nu finns inget av denna respekt kvar, tyvärr. Att man sedan kan ha synpunkter på Malmö stads agerande i frågan om den ensamma flyktingbarnen och deras boende hindrar inte ett genuint avståndstagande även från min sida.

Jag har varit i Vellinge kommun under knappt två veckor av mitt 41-åriga liv, på två kurser under min utbildningen till officer. Platsen var FBU:s kursgård i Höllviken, och det var ungefär samma väder då som denna dag, vidrigt med andra ord. Men kursgården var trevlig och vi utbildades till bättre ledare genom en kurs i UGL under Major Håddings fasta hand, så vädret märkte man endast när man tog de där obligatoriska promenaderna till den mysiga korsvirkes-Puben William Shakespeare och de våta kvällarna i glada vänners lag. Höllviken och Vellinge kommun var mysiga platser, men nu har de trevliga minnesbilderna och min ohämmade beundran för en moderatledd mönstekommun spolats bort genom Falsterbokanalen.

Det som byggts upp under lång tid går snabbt att rasera, hoppas att "moderaterna" i Vellinge är medvetna om detta...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, AB, DN1, DN2, Expr1, Expr2, Kent, Trynbloggen, Mary Karamell, Erica

2 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Borde vi inte stänga gränsen till Vellinge, helt enkelt säga att de luktar för illa för att få beträda fosterlandet?

Johan Westerholm sa...

Bra! Inte bara för att du riktar udden mot dina egna men även dina ord kring Katrin Kielos alster.

Dock är nuvarande tråd på FB roligare....

:D

JW