2009/11/18

NÄR DET SMAKAR SOM BÄST...


Värdet 7.2% är för mig synonymt med en kall, skummande pilsner, inköpt på monopolet, nyss upphälld i ett frostat glas och med en rätt så moderat skål med grillchips bredvid - alltså när livet är som bäst. Men just idag så har de siffror som är 7.2% snarare den effekten på mig som brukar vara fallet efter 10-12 sådana där godheter i frostade glas - huvudvärk och illamående...

Jan Helin på Aftonbladet trodde nog att han var smart när han lät Jimmie Åkesson spy ut sin islamofobiska galla över en helsida i sin tidning. Jan Helin trodde måhända att folket skulle vända Jimmies parti ryggen när demaskeringen var så brutal som den blev. Alla gick ut och angrep Jimmie, jag gjorde det tillsammans med en sosse vid namn Krassman, och alla trodde vi väl i vår enfald att folket skulle fly ifrån Sverigedemokraterna. Nu blev det inte så, och det är nästan så att man skulle vilja ställa Jan Helin till svars för att SD denna kväll har lika många procent som en optimal pilsner.

"Vi mot dom" handlar det om, det handlar om att Sverigedemokraterna har fått en roll som de martyrer de vill vara, som de som mobbas av etablissemanget. Sverigedemokraterna lever gott på det just nu, och så lär det fortsätta så länge de här siffrorna håller i sig. Med ett gäng små partier som balanserar runt 4%-spärren som är jag rädd att SD:s framgångar i opinionsundersökning efter opinionsundersökning kommer leda fram till populistiska förslag, som inte är förankrade i den verklighet vi lever utan snarare i den overklighet som SD vill få oss att tro att vi lever i.

Uppenbarligen är det så att folk går och tycker och tänker lite till mans som Sverigedemokraterna argumenterar, annars skulle partiet inte ha någon grogrund. Och anledningen till att folk lite till mans går och tänker som de gör beror ju på att alla etablerade partier av någon outgrundlig anledning inte har velat ta tag i en integrationspolitik som genom åren lämnar så mycket mer att önska, där utanförskapet föder rotlöshet och kriminalitet, och där några Svensson står och tittar på utifrån för att i Sverigedemokratisk anda börja med att skuldbelägga kollektivt.

Hade "våra" partier, de så kallade etablerade partierna kunnat diskutera varför ungdomsgäng i Göteborg bestående av rotlösa ungdomar med utländsk bakgrund beter sig som de gör utan att se sig själva som rasister bara för att man fördömer dessa kriminella handlingar, ja då hade inte ett parti som dömer folk för deras ursprung eller deras religion haft en grogrund. Kan man lyfta frågor som handlar om varför vårt samhälle ser ut som det gör, och komma med konstruktiva förslag för ett bättre Sverige som inte går ut på "kasta ut dom" utan på hur vi undanröjer bilden av "vi och dom" - då sparkar vi också undan benen på de som av rädsla och förakt tror att den kollektiva bestraffningen är rätt väg att gå för ett tryggare Sverige.

Jag skräms över att 7.2% av väljarna, enligt ett opinionsinstitut, tycker att Sverigedemokraterna är det bästa som finns på den palett av partier som erbjuds...

En sådan här kväll när den tidigare underbara sifferkombinationen 7.2% numera förknippas med de intolerantas parti är det nästan svårt att glädja sig åt att sosseriets kongress hade samma effekt för dom som att hälla ett ölfat fyllt med glidslem på en rutschkana och kasta sig nerför densamma. Det är svårt, men känslan av tillfredsställelse över att mer än 4% lämnar SAP när de får media och tillfälle att berätta vad de vill, ja den finns där inne i en kropp som nu längtar efter den goda varianten av 7.2%... Skål! Tervist!

Länkar: SvD, DN, AB, Min terapeut

15 kommentarer:

Smeknamn är inte tillgängligt sa...

Du får väl trösta dig med att det fortfarande är 92% av valmanskåren som stödjer de etablerade partierna och därmed indirekt även det pågående nationella självmordet.

Oscar sa...

Tokgillar din blogg!! Hälsningar från MUF Linköping.

http://muflinkoping.se/

Tokmoderaten sa...

Tack MUF Lkpg! Hälsa Johan Lundberg så gott!

Anonym sa...

Intressant liknelse med ölen.

Nu har etablissemanget tokfestat i fler decennier med sin vansinniga, kravlösa massinvandringspolitik.
Notan har skattebetalarna fått stå för.

Och nu kommer den oundvikliga baksmällan.

Kanske dags att nyktra till? :)

Two Invandrare sa...

Synd att inte ens moderater orkar tänka längre än partilojaliteten räcker.

Hur vore det om ni istälet för att bura in SD väljare som de avskyvärda i en fobibox så tänk lite längre.

Det kanske faktiskt finns stora problem som har med massinvandringen att göra, EU rekord i våldtäkter, 6800 förra året, 20 ggr fler än andra länder, och 85 % är enligt en statlig undersökning invandrare. Brinnande ghetton överallt, tusentals skolor som brunnit. Den senaste kostar 100 miljoner kr att bygga upp.

No problem. Exakt när tycker moderaterna att vi har ett problem som borde fixas?

15 000 våldtäkter, 20 000 skolor nerbrända? Inte?

Ert tvekande, ytliga ostrukturerade babbel och tänkande gör att ni kommer aldrig kunna tänka ut vad vi måste göra. Det visar M's hantering av Vellinge, "förnedra fobi svinen" (?), sina egna, era egna kommunpolitiker. Du skäms över brottsoffren och de som vill rädda Sverige, de 7.2 %, det fjärde största partiet i Sverige. De skäms inte över dig, de tycker synd om dig. En av massor med invandrare.

Walther sa...

Tråkigt, men förståeligt att du inte är glad åt våra 7,2% En intressant sak är dock att SAP minskar och vi ökar varje gång det blir ökad mediaeponering. Häng nu inte läpp allt för länge. Efter nästa opinionsundersökning när vi ökat ytterligare så får du ha 7,2% för dig själv igen :)

Daniel sa...

Bra inlägg!

Ge oss en valsedel; Allians för Sverige och den enda som ska kastas ur landet är Diskrimineringsombudsmannen. Det är genom deras lobbande och de lagar vi lagt på lagarna som ordet rasist kan användas till exakt allt.

Johan Westerholm sa...

Kamrat

Sympatiserar med det du skriver men ett tungt ansvar vilar tyvärr på dvärgarna i Alliansen. Framför allt dom två minsta som manövrerat allt annat än skickligt vilket leder dom till kamrat 4 %.

mvh

Johan

Patric sa...

MÅNGA har pratat väldigt illa om SD sedan förra valet, men ändå ökar dom stadigt i opinionsmätningarna?

Vaaaad kan detta bero på??????

Sorgligt(?) men sant så behövs dom. Även om inte just du som läser detta tycker det, så talar siffrorna sitt tydliga språk.

Sålänge inte de etablerade partierna ser problemet och gör något åt det så välkomnar jag SD in i riksdagen, trots att jag inte håller med dem om allting.

venaja sa...

Jag tror inte de flesta som röstar på SD tänker "invandrare = våldtäktsman". Däremot så ser människor dagligen vilka problem Sverige har med att integrera de flyktingar som tas emot.

Riksdagspartierna _måste_ ta upp debatten och på allvar söka en lösning på problemet. Det går inte att bara tänka "alla har rätt att stanna" Hur medmänsklig man än vill vara så förstör man både för de som kommer och för de som redan bor här om man inte klarar av att ta hand om dem.

Björn sa...

Nu väntar vi bara på resultatet avnästa mätning, där Vellingeskandalen och den stackars folkpartisten som fördömde politiskt våld blev utsparakad ur sitt parti, visar sig. Jag tror väldigt få svenskar, förutom våra politiker, PK-media och AFA tycker att politiskt våld är speciellt trevligt.

Magnus sa...

Patric har en sund inställning till SD. Fast han inte håller med dem i allt, vill han att de ska komma in i riksdagen så länge inte de styrande tar tag i problemen. En ökad nyansering, som den som Patric innehar, i synen på SD är välkommet i vårt land. Det skulle även göra att Sverige i högre utsträckning lever upp till att vara en sann demokrati.

Jah Hollis sa...

Ingen som verkligen gillar öl dricker sådan öl. Och definitivt inte i frostade glas. Det är lika motbjudande som tanken på SD i riksdagen.

Tokmoderaten sa...

Bessewisser!

Harri sa...

Håller med Hollis, diskvatten om än i frostade glas är ändå diskvatten :-)
Jag tror mänskligheten alltid haft en klick på ca 20% som oavsett hur livsvillkoren förbättras känner sig missnöjda och bittra. De behöver något att rikta sitt missnöje mot, och det är lättast att rikta blicken nedåt. Bankerna kan blåsa folket på 100 tals miljarder, de kommer ändå gnälla om hur mycket socialbidrags tagarna kostar. Denna klick är målgruppen för SD + rena övertygade facister, de kommer absolut in i riksdagen nästa val. Om missnöje och bitter fanns som en aktie är det köpläge på dem :-)