2009/11/13

PAR I E(S)(S)...

Nummer ett fotograferad av nummer tre... Klipp från Facebook.


Det är fredagen den 13 november, och eftersom denna dag är förknippad med otur så känner väl jag att det är bäst att skriva ett blogginlägg som absolut inte kan hamna i domstol under något förtalsmål. Just därför så återkommer jag till hemstaden Sundbyberg, mina politiska motståndare i SAP - det ständigt stadsbärande partiet...

Jag gillar politiskt nytänkande, och just ett fantastiskt nytänkande visar sosseriet när man skall hitta en ersättare till det alltigenom fantastiska och undersköna kommunalrådet Helene Hellmark-Knutsson som bestämt sig för att börja klättringen i den politiska hierarkin. Sosseriet kommer att arrangera ett "primärval" där alla som bor i Sundbyberg, och som inte har den dåliga smaken att vara med som medlem i något annat parti, har rösträtt. Mycket smart, väldigt trevligt att redan nu börja höja valtempraturen inför nästa höst.

Bland medlemmarna i partiet har man haft ett provval som lyfte fram ett antal kandidater som mer seriösa efterträdare till den härliga Helene. Medlemmarna har fått plocka russinen ur kakan, och hittat ett och annat guldkorn för den ständigt insatte medborgaren att tycka till om. Även om jag nu är medlem i ett annat parti och därför förvägras rätten att rösta så vill jag tycka till, och det gör jag i den här bloggen. Topp-10 bland rörelsens högdjur är som följer:

1. Jonas Nygren
2. Jan Jogell
3. Nathalie Sundesten-Landin
4. Mariam Osman Sherifay
5. Christina Fjellström
6. Sofie Åhgren
7. Inger Lundberg
8. Michael Spira
9. Jörgen Silén
10. Kajsa Adenbäck

Skulle jag vara så fräck att jag bara använder mitt grumliga omdöme att så där spontant välja en kandidat så blir det kvinnan som är Helenes alter-ego, och som passande nog placerats på plats sex - Sofie Åhgren. När man ser Sofie får man Åhgren över att inte vara med i det där gänget där de har så mysigt tillsammans. Sofie har en vass tunga, en lika slipad penna och ett utseende som får mig att smälta som en mjukglass i Sahara... Skall någon kunna axla Helenes roll som ett extremt fotogeniskt kommunalråd så är det just Sofie. Men är det rätt väg att gå?

Hos sosseriets medlöpare har man ju på riksplanet två ledare, av olika kön, och när nu SAP ändå håller på och är uppfinningsrika så kan man väl anamma även det delade ledarskapet i Sundbyberg? När jag sätter mig ner och funderar lite djupare på vilka två som skulle kunna hålla de röda fanorna högst så ser jag två kandidater som utkristalliseras väldigt tydligt, det är nummer ett och nummer tio på listan - det är Jonas Nygren och det är Kajsa Adenbäck!Jonas Nygren är en hyvens karl på många sätt, lätt att prata med och med glimten i ögat. Att sedan Jonas Nygren har gått på Anton Abeles distansutbildning i mediahantering och TV-teori gör ju inte saken sämre. Häromveckan så "tydliggjorde" Jonas Nygren i sin roll som ordförande för Barn- och Utbildningsnämnden att hans parti har sett problemet med varför Sundbybergs skolor tillhör de mest lågpresterande i länet och vilka ambitioner man har för att förbättra verksamheten. Jonas Nygren sade i SVT:s lokala nyhetsprogram en hel del, vilket måste ha gjort hans mediatränare Anton Abele väldigt stolt för medan Anton Abele anammat en överdriven tydlighet så är Jonas så otydlig det bara går i sitt svar. Jonas Nygren formulerade följande: " ...Det är svårt att svara på...nåt sjuttio... ehmmm... just i och med att man går i så många skolor...mmm...kan ju vara en av delarna ... öh, så det är svårt att följa upp varje individ och ...bäää...se vad det är som händer ...och det måste man ju hitta och se till att det fungerar bättre". Jonas Nygren dyker upp efter dryga 2 minuter i klippet ovan, nedan hans mentor per omgående...Den kvinnan jag vill se gå sida vid sida med Jonas Nygren är alltså Kajsa Adenbäck. Under min tid i Äldre- och Omsorgsnämnden så hade jag förmånen att få lära känna Kajsa. Hon står fast i den socialdemokratiska myllan, intill döden trogen att utför de uppdrag som partiledningen vill att hon skall utföra. Även Kajsa Adenbäck har fått gå Anton Abeles distansutbildning i mediahantering och TV-teori, och har också hon fått Abele att tappa hakan med sin kompetens. När ledningen bad Kajsa att tömma kontot för Sundbybergs äldre till förmån för en samling kultur- och fritidssatsningar så tyckte Kajsa Adenbäck att det var bra att förklara allt i TV, och på vilket sätt hon gjorde det! "- De får ju utökad budget och det är för att vi tror på att människor som ställs utanför arbetsmarknaden måste ha en bra sysselsättning. Och därför så satsar vi på kultur och fritid"... I Kajsas framsynta värld så var det alltså så att övertaliga vårdbiträden från henne egen verksamhet skulle få möjlighet att flanera i en av staden sponsrad konsthall, fika på ett kommunalt café eller bada i den kommunala poolen på Golfängarna.

Som ni förstår så var detta bara gräddan av kandidaterna, fler finns det ifall man inte har samma preferenser som en Tokmoderat. Som boende i Sundbyberg har du möjligheten att tycka till om vem du vill se som ledare för sosseriet i vår stad framöver utnyttja din röst, och gör det klokt - det är ju min motståndare du skall välja!

Länk: SvD, Nathalie

7 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Eh, hur vet sossarna vilka som är medlemmar i ett annat parti i Sundbyberg?

Tokmoderaten sa...

De vet, tro mig... Men hur, det är en annan fråga.

Mattias Lönnqvist sa...

Det bygger givetvis på att folk är ärliga. Partimedlemskap är hemligt, få förutsatt att man inte har officiella uppdrag går det inte att säga om någon är medlem eller ej (såvida nu inte SAP ägnar sig åt dataintrång)

Dessutom är jag lite nyfiken på hur de ska kolla om röstaren bor i kommunen; ska de ta legitimation på alla, skriva upp personnummer och sedan kolla mot folkbokföringen?

Tokmoderaten sa...

Aha,
Eftersom jag är hyfsat oärlig kan jag alltså gå och rösta på kandidat nummer 8, som vi har planterat i "Rörelsen" som en Trojan. :-D

Johan Westerholm sa...

Fredrik

Jag tycker du är ogin mot oss Roslagsbor. Det är faktiskt vi, Norrtälje kommun med den stolta borgerliga majoriteten under Kjell Janssons (M) ledarskap, som är dummast och fetast inte bara i länet utan i hela riket.

Kjell "den onde" Jansson har under snart 12 års oavbrutet majoritetsstyre låtit skolkvaliteten pendla mellan 286:e och 290:e plats av Svea rikes alla kommuner, för närvarande rankas Norrtäljes skolväsende som nummer 289 enligt Lärarförbundets utvärdering. Vidare kan vi uppvisa dom högsta ohälsotalen i mellansverige.

Så ta tillbaka, omedelbart, ditt uttalande om att Sundbyberg skulle vara de minst lärda i länet. Vi Norrtäljebor vill ha vår placering med vidhängande trätänder och banjosar ifred i sann moderatledd anda.

mvh

Johan

Tokmoderaten sa...

Johan, trevlig helg på dig!

Jag skrev väl "...varför Sundbybergs skolor tillhör de mest lågpresterande i länet". Därmed har vi på intet sätt slagit er ännu.

Men inte ens du kan väl tycka att herr Nygrens insats i ABC tillhör den högre skolan i massmediaflödet, eller?

Johan Westerholm sa...

Fredrik

Han kommer onekligen ge det M-märkte kommunalrådet Kjell "den onde" en hård fight i en retorisk länsduell.

Dock så slår sannolikt Norrtälje er med hästlängder i grenen korruption och myndighetsmissbruk då det finns information om att "Kjell den onde" i sin outsägliga vishet nu upplåter rådhuset till hans egen 50-års mottagning för särskilt inbjudna framstående kommuninvånare och moderata partibröder. Allt emedan den vanlige och genomsnittlige kommuninvånaren stämmer sin banjo och täljer på sitt nya implantat i sitt utkylda kyffe.

mvh

Johan