2008/07/22

HALLÅ DÄR IGEN ...ANNA SJÖDIN.


Dagens SvD-intervju med Anna Sjödin, fd. SSU-ordförande, var ju lite i det kortaste laget. Som tur är finns ju alltid en grävande Tokmoderat redo att ta fram det matrial som av ett eller annat lättförståeligt skäl kan ha bortredigerats. Det kan ju också vara så att det funna matrialet inte är helt seriöst, påhittat eller bara ett resultat av en sjuk hjärnas skruvade humor. Vad vet jag...

Hursomhelst, här kommer fler frågor till och svar från "Anna Sjödin".

Som rektor får du ju en massa makt, hur kommer du tillvarata denna nya position?
- Det har jag funderat mycket på. Jag kommer lägga in ett antal helt nya ämnen på schemat, bland annat Tequilarace, våld mot tjänsteman, hur man formulerar ett rasistiskt och kränkande tillmäle utan att vara rasist samt förnekelse. Alla dess ämnen har jag många, många erfarenheter och tips om.

Jaha, det låter ju intressant. Kan man förvänta sig att dessa lektioner medför ett stökigare uteliv i Vindeln?
- Det är målet, självklart. Det kommer bli ett praktiskt slutprov på den lokala pizzerian där vi hyrt in en nysvensk läkarstuderande som dörrvakt. Han kommer få vad han förtjänar... om nu eleverna tagit till sig det som vi hoppas. Nu kan det ju bli så att vi även måste hyra in gänget från "Kops" som skall agera poliser eftersom vi inte har någon polis i Norrlands inland.

Eftersom du hotade poliserna som avtransporterade dig från Crazy Horse med dåvarande justitieminister Thomas Bodström, kan man förvänta sig att han finns med på ett hörn?
- Den gode Thomas är inte tillfrågad, men varhelst media och uppmärksamhet finns syns ju Thomas. Ja, om det inte gäller FRA då förståss... Så han kommer nog dyka upp likt en gubbe i lådan.

Vad kul det låter Anna. Vad tycker du för övrigt om SSU:s planer på friskolor?
- Jättebra. Varför inte hela skalan, från dagis, 6-årsverksamhet, skola, gymnasium och högskola? För att få folk att tycka som oss, och lägga sig till med ett maktfullkomligt sätt där våld mot väktare ingår, så krävs en lång, nästan livslång skolning. På detta sätt når vi dit, och jag hoppas att "min" folkhögskola kan bidra till denna folkupplysning.

Så din dotter är redan engagerad i rörelsen?
- Definitivt. Hon går i Unga Örnars baskurs där man ritar fina avbilder av COMECON-ländernas flaggor och sjunger låtar av Röda Bönor. Nästa år kommer hon hålla 1:a Maj-tal i Vindeln, välkommen då.

Tack, Anna!

Inga kommentarer: