2009/06/03

BORG OCH DEN BARBARISKE BARBERAREN

Varför inte så här bäste finansministern? Anna-Marias eleganta frisyr istället för en billig hästsvans...?

Enligt nyhetsuppgifter tidigt denna morgon så har allas vår finansminister Anders Borg angripits av en man i regeringskansliets garage för några dagar sedan. Skrämmande, upprörande och allt det där men framförallt en rejäl smocka i ansiktet på SÄPO som tydligen återigen brister i en av sina huvuduppgifter - att garantera våra statsråds säkerhet.

Hade det inte varit för en rådig chaufför som snabbt agerade till finansminsterns hjälp så hade denna episod kunnat sluta långt mycket värre...

Information lämnad till mig från anonyma källor i Svenska Frisörföretagarna tyder på att gärningsmannen är en desillusionerad och uppgiven barberare från Gryttjom som under lång tid stört sig på att landets finansminister reser runt i världen i hästsvans. Efter en lång tids planering och ett gediget spanande så upptäckte barberaren häromdagen finansministern utan skydd och försökte då sätta sin plan i verket - att med en slö sax modell större klippa av det vedervärdiga hårstycket i herr Borgs nacke. Attacken misslyckades som bekant, Anders Borgs hår fortsätter uppröra många och hotbilden lever vidare. När barberaren leddes bort från det karga garaget så uttalades några mindre sympatiska och inte alltför trevliga omdömen om Anders Borg, hans frisyr med mera av den barbariske barberaren.

Många av oss som har hjärtat till höger och som tycker att Anders Borg är en bra finansminister och vill mannen allt gott anser ju att uppgiften att klippa av den Borgska hårtofsen är nog så viktig men att det är något som Anders Borg själv bör ta ansvar för när han mognat till. I vårt frihetstänk bör ju även rätten att ha vilken frisyr som helst råda, men i detta fall handlar det mer om att vara en ståtlig och respektingivande representant för Sverige och regeringen. Detta föredöme är tyvärr inte Anders Borg av idag, till skillnad från den tvålfagre Littorin, den renrakade Reinfeldt eller vår Ken-liknande försvarsminister Tolgfors. Och titta bara på Elisabeths Höglunds politiska alter-ego Anna-Maria Corazza Bildt, kan det bli bättre...?

Eller är det som med den bibliska Simson som med Anders Borg, att styrkan och visheten sitter i just håret? När det gäller Thomas Östros och hans förmåga att vara finansminister är det ju uppenbarligen så men kan det gälla även allas vår Anders Borg också...? Det måste ju finnas något skäl till varför just Anders Borg behåller sin hästsvans trots att mannen framstår som en individ som krampaktigt vägrar släppa taget om sin ungdom och sitt tidigare så spännande liv.

Länkar: SvD, AB, Expr, DN

3 kommentarer:

Hemlige sa...

Du tycker alltså att Fredrik Reinfeldts ägghuvud är en förebild?

Tokmoderaten sa...

Svar ja.

Joachim Holmqwist - Din konservativa röst! sa...

Tycker jag med... :o)

Och det utan att lissma med Antonsson, snarare att jag delar samma typ av fantomsmärtor en bit ut från hårbotten som hans namne...