2009/07/06

HÖGERSPÖKET: DET UTROTNINGSHOTADE KD


"Ibland får ett Högerspöke hopp om att världen faktiskt ska bli bättre, för att sedan upptäcka att Göran Hägglund är dum i huvudet. Idag är en sådan dag.

I lördags kom Högerspöket hem från Gotland efter en vecka med rosévin, gratismackor och en ständigt fotograferande politikerblogg. Han saknar sina gamla vänner Vitaliebröderna, som försvunnit från ön.

En dag när Högerspöket hemsökte fiket i St Hans gamla kyrka hörde han intressanta saker över muren. Någon form av förnyare inom en rörelse snart lika utdöd som de gotländska piraterna, KD, höll seminarium på en innergård.

Självklart kallade de sig inget särdeles roligt. FFFF [eff-eff eff-eff], Frihet, Familj, Flit och Företagsamhet, vilka var inspirerade av PJ Anders Linders gamla ledare om de nya Kristdemokraterna.

Kristdemokraterna är ett i Sverige unikt parti. Socialliberalismen har blivit en förhärskande ideologi när parti efter parti kapitulerat inför välfärdstaten. Från Vänsterpartiet till Moderaterna vill alla partier ha ett privat näringliv, med olika statlig inblandning, och en snäll trevlig stat som med lite tvång här och där gör medborgarna fria.

Häri är Kristdemokraterna unika, deras inställning är att staten ska göra rätt. Problemet är att de valt så innihelvete fel. De är mainstreamade i alla frågor utom de minst populära. Man har valt kampen mot enkönade äktenskap, trots att det inte är en viktig fråga för väljarna och alla förstår att de knappast kan göra något åt det. Sen försvarar man förbuden, ja till och med vill öka dem, särskilt dem som medborgarna absolut inte vill ha.

Den undersköna, men allt så blondin-puckade Ella Bohlin, gick på fullt allvar till val på budskapet : Förbjud snuset, minska alkoholimporten, och att hon på något sätt var bra för freden. Inte med de knopparna till bröst, anser Högerspöket.

Europa har två skolor inom konservatismen. En ganska otrevlig elitistisk kontinental konservatism, med ett klart överhetsperspektiv, där samhället ska ordnas av en elit på bästa sätt. Alternativet är den folkliga anglosaxiska konservatismen, som skyr stora politiska projekt, avsedda att ändra det civila samhället och omprogrammera folksjälen.

Kristdemokraterna är inte en aristokrati som sitter på sina gods och säterier och funderar på hur Sverige kan ordnas för stabilitet och ordning. Deras medlemsbas består till stor del av frikyrkliga med ett moraliskt elittänkande. De anser sig tillhöra moralens överklass, och häri ligger Kristdemokratins problem. Detta är en väg KD:s partiledning måste välja bort.

Högerspöket vill ogärna bistå andra partier med PR-konsulttjänster gratis, men nu när deras urursla partikansli håller på att föra fram Mona som statsministerkandidat genom sin egen uselhet och den hotande fyraprocentspärren kan han inte låta bli.

1. Sluta försvara förbuden. Låt Herren döma syndarna.
2. Miljö är en storstadsfråga. Edra väljare på landsbygden bor i miljön och ser att den mår bra.
3. Det finns ingen ofelbar fråga. Välj frågor som gudsförnekarna skola hata, men folket älska. Slåss för dem till tidens slut.

Högerspöket bistår gärna med förslag på vad som kan ingå i punkt 3.

A. Fler poliser och hårdare straff.
B. Sambeskattningen av makar återinförs
C. Kvoteringen av föräldraförsäkringen avskaffas.

Ja. Varenda ledarsida kommer att gapa, skrika och tala om att mörkermännen tagit över. Den så fulsnygga Katrine Kielos kommer att koka. DN:s ledarsida kommer att få kollektiv stroke. Men det har hänt förr. Kommer ni ihåg FP:s språktest av invandrare? Hela etablissemanget hatade idén. Alla andra partiledare var från början skeptiska. Men vad hände sen. Ett succéval för folkpartiet. En allians som tog till sig budskapet och gjorde FP:s linje till sin.
Snälla KD, ställ er på folket sida. Inga fler straffskatter och förbud. Ge oss frihet och folklighet istället.

KD, våga bråka. Våga ställa till det. Våga utmana. Ett högerspöke ber er, våga ställa till det lite för oss. Men med frihet och förnuft, inte förbud."Länkar: SvD1, SvD2, AB, SvD3, SvD4

3 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Var det högerspöket som åt upp smultronen?

Anonym sa...

Välkommen till närmaste
sjukhus och alkoholakuten där.
Stanna ett par timmar och se
vad alkoholen kan ställa
till med.
Där finns a-lagare, piloter,
it-konsulter, brevbärare,
förskollärare och en dag...
Det handlar inte om vi och dom...

Tabby sa...

Och välkommen till Jerusalem här kan du se vad religiös moralism kan ställa till med:
http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/07/every_religion_has_its_insane.php