2009/07/13

OHLY ORERAR OFÖRTRUTET OCH OSTRUKTURERAT...


...vidare.
För något eller några år sedan, precis innan Vänsterpartiet började nosa på den där skrämmande 4%-spärren, var den före detta tågmästaren Lars Ohly en genuin kommunist. Först när partiets framtid började bli osäker så kom Lars Ohly underfund med att han inte var kommunist utan något helt annat...

De flesta anar nog att det här med att helt plötsligt klippa navelsträngen till sin ideologiska moderkaka bara var en plågsam nödvändighet och ingenting som Lars Ohly egentligen ville. Det finns ju en hel drös med härligt avslöjande citat av denne man som demaskerar honom som en Rolf Hagel-klon. Rolf Hagel var partiledare för de moskvatrogna partiet APK under slutet av 70-talet och början av 80-talet.

"När vi skriver om de socialistiska länderna i Röd Press bör vi inrikta oss på att avslöja borgarnas myter.... inte sprida dem vidare" - Ohly försvarar den DDR mot den fria pressens granskande ögon.

"Det kan vara så att inskränkningar av de demokratiska fri- och rättigheterna är den enda möjligheten för arbetarklassen att slå vakt om den största demokratiska reformen vi känner till - avskaffandet av utsugningen och kapitalismen" - Ohly om vad demokrati innebär...

"De socialistiska staterna har i motsats till de imperialistiska staterna ett objektivt intresse av freden. De socialistiska staterna tvingas att rusta för att inte riskera sin egen utplåning" - Ohly glömmer bort att en betydande del av t.ex DDR:s militärer jagade egna medborgare som råkade vara något annat än kommunister.

I mina ögon är ju Ohly en rätt kul lirare i politikens annars så torra tillvaro. Vilken annan partiledare skulle ge en kritisk journalist långfingret i direktsändning? Vilken annan partiledare skrattar lika mycket som Ohly, och har ett oftast gott humör trots att hans undermåliga favoritlag i fotboll underpresterar lika mycket som hanses parti i EP-valet? Ohly kryddar politiken, det skulle vara tråkigt utan Ohly...

Nu är dock Ohly igång och gnäller på att vår blivande statschef, kronprinsessan Victoria med sin dräng till blivande make, skall få bo gratis på Haga slott. Jaha, varför skall allt vara så dj-vla rättvist hela tiden? Om rättvisepatoset fanns där hos Ohly - varför skulle då hans idoler Stalin, Bresjnev, Andropov med flera få bo gratis innanför Kremls murar med alla sina politrucker utan att de fick se Ohlys långfinger? Varför gnäller inte Ohly på att Fidel Castro inte betalar sin egen bostad, och varför kom ingen kritik mot att Caesescu i Rumänien byggde ett fint och grandiöst palats medan hans undersåtar svalt? Och hur mycket hyra betalade Erich Honecker för sin lyxvilla till sommarhus vid Östersjökusten? Alla dessa höga potentater fick ingen kritik från Ohly, bara smöriga lyckönskningar och fånigt inställsamma telegram. De styrde nämligen i länder med ett system som Ohly satt och blev upphetsad till, där en påstådd kamp för jämlikhet bara var tomma ord och trams.

Victoria är vår blivande drottning och statschef. Varför skall inte hon få bo i det slott som Gustav VI Adolf så vänligt "lånade" ut till staten för 43 år sedan? Klart att hon och Daniel inte skall bo hos pappa kungen och mamma drottningen, de måste ju få ro att kopulera fram en tronarvinge innan fertiliteten försvinner som genom ett trollslag. Och måste man bo nära huvudstaden och familjen så är väl Haga ett mycket bra alternativ.

Själv hade jag dock gärna sett att det blivande brudparet hade flyttat söderöver, till det vackra Tullgarns slott mellan Vagnhärad och Hölö. Vackrare plats finns inte, och det är väl kanske därför det inte är aktuellt. Tänk er om några år när Victoria vägrar flytta till Stockholm efter att ha blivit drottning - skall då metropolen Hölö bli vår huvudstad, skall den spottande, fräsande och ständigt svärande Per Morberg bli hovtraktör hos sina grannar?

Länk: SvD, Expr

2 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Så du jämför Victoria med Stalin, Bresjnev, Andropov, Fidel Castro, Caesescu och Erich Honecker? Tja, det ligger onekligen något i det, med tanke på de är(var) tillsatta och hur de behandla(de)s i inhemska media... ;-)

Ture sa...

Kommunistledare Ohly är bara patetisk när han kommer med denna typ av tramsiga uttalanden.

Att debattera monarkin utifrån pricipiella perspektiv är en sak men denna typ av “hackande” säger mer om “hackets” upphovsman än om monarkin som institution.

Låt oss konstatera att vårt land är en monarki och detta är något som har beslutats av vår folkvalda riksdag. Samtidigt visar varje opinionsundersökning i frågan att den folkliga opinionen för vårt statsskick är överväldigande. Utifrån detta är det statsmaktens och regeringens ansvar att agera så att vårt statsskick fungerar. I detta ingår då att ombesörja en ändamålsenlig bostad för tronföljaren. Konstigare än så är det inte.

För övrigt mycket bra att du tar upp citat som visar kommunistledarens sanna jag.