2010/04/29

ATT TA MODERAT-TV IN I FRAMTIDEN...


Förra veckans mest uppmärksammade blogginlägg handlade om hur jag på mitt sedvanligt vänliga sätt gav partiet tips om hur man borde utveckla TV-mediet som kampanjmetod. Moderaterna tog täten genom att släppa produktionen "Föregångslandet Sverige" på en kanal som heter Axess - en okänd kanal, ett program som bara de mest inbitna hittade fram till...

En som uppmärksammade mina tips och råd från TV-fåtöljen var partiets kommunikationschef Pär Henriksson som trädde in för att försvara en produktion som jag aldrig haft för avsikt att angripa. Som den vänliga själ jag är så ville jag bara lyfta fram möjligheten att låta TV-mediet blir en naturlig del av vårt sätt att få folk att hitta rätt.

Just den här torsdagen, den 29 april, så är det kommunikationschef Henrikssons födelsedag och som en present från Tokmoderaten kommer ännu några fler programidéer som vi skulle kunna lansera, väl beprövade TV-produktioner som de kommersiella kanalerna och statstelevisionen fått att fungera hos tittarna. Varför nöja sig med ett program i veckan när man kan ha en egen kanal som går varje dag - där det moderata mantrat på olika sätt sänds ut i valmanskårens vardagsrum. Programmet "Föregångslandet Sverige" skulle kunna bli "Kanal Föregångslandet Sverige" - den som vågar vinner oftast. Jag vill att vi vinner, så varsågoda!

Kanal Föregångslandet...

15.00-15.45 Språka på Socialdemokratiska. Partisekreterare Per Schlingmann lär valarbetarna att tala basal socialdemokratiska. I dag handlar det om ordet "stupstock".

15.45-16.00 Vem vet mest?
Repris från den 1/4. Veronica Palm, Ylva Johansson och Mona Sahlin tävlar om vet som vet mest om stupstockens historia. Programledare: Per Schlingmann.

16.00-16.30 Pingu.
Dokumentär filmad av Filippa Reinfeldt på Nobelfesten. Filippa följer med dold kamera Leif Pagrotskys kväll i Stadshuset.

16.30-17.30 Ett fall för Frost.
Beatrice Ask försöker hitta lösningen på ett påstått brott. I dag handlar det om hur Mr Freeze gjort Sverige till ett kallt land.

17.30-18.30 Desperate Housewives. Filmatisering om hur Sveriges kvinnor kommer att påverkas av ett avskaffat RUT-avdrag. Ciceron genom filmen är Per Schlingmann.

18.30-19.30 Brottskod: Försvunnen.
Del 49751. Återigen har en sosseväljare försvunnit i Stockholm. Ibrahim Baylans amatördetektiver forskar i orsaken. Producerad av ABF:s filmkurs höstterminen 2009.

19.30-20.00 Halv åtta hos mig.
Språkröret Peter Eriksson bjuder sina tre bästa vänner Maria, Mona och Lars på middag. Grönkål, Brysselkål och Brunkol står på menyn. Lars vägrar äta Brysselkål.

20.00-21.00 Cityakuten.
Denna kväll från akuten i Kalix. Tre topp-politiker anländer matförgiftade till akuten i Kalix. Kan läkarna rädda deras valrörelse.

21.00-21.30 M-nyheterna.
Nyheter från Föregångslandet Sverige. Nyhetsankare denna kväll är Per Schlingmann. Vädret presenteras av Anders Borg.

21.30-21.45 Sporten.
Statsminister Fredrik Reinfeldt analyserar Djurgården finaldebacle i Ishockey och urusla start på allsvenskan. Gäst i studion Lars Ohly

21.45-22.45 Efterlyst.
Ibrahim Baylans amatördetektiver hittar inte de försvunna väljarna i huvudstaden. Nu tar rörelsen Efterlyst till hjälp. Programledare: Cleas Borgström. Expert: Thomas Quick

22.45-23.30 Våra Värsta år.
En tillbakablick på Moderaterna under Bosse Lundgrens tid som partiledare.

23.30-23.35 Nationalsången. Per Schlingmann sjunger nationalsången som avslutning på TV-kvällen.

Nästa torsdag är det återigen dags för ett nytt program av Föregångslandet, återstår att se om jag lyckas krysta fram ytterligare några programidéer. Den som lever får se.

3 kommentarer:

Cattis sa...

Grattis, du har tagit dej vidare till Heat 2:
http://projektpariktigt.blogspot.com/2010/04/politisk-bloggutmaning-heat-1.html

magnus sa...

Är inte mediekonsult, men de 5 min Microsoft Paintbrush som resulterade i detta är nog recept på säker valvinst. Va, inte?!

magnus sa...

Han till vänster på min planch borde haft v-partisymbol i pannan.