2010/04/11

HELGKRÖNIKA: DET POLITISKA BLOGGANDETS EGET SCHACKPARTI...


Knappt två månader har gått sedan katastrofen slog till i den södermanländska residensstaden Nyköping. I dag när snön har börjat lämna oss så är det nästan svårt att tänka sig tillbaka till den där kalla februarinatten då mängder av snö knäckte taket på Nyköpings tennishall - en hall som då inrymde 1600 kaniner.

Det talades om den värsta tänkbara katastrofen, kaninuppfödarna grät floder och tårarna frös till is medan Sörmlandskustens räddningstjänst jobbade sig in i rasmassorna. Några kaniner strök med, men inte alls så många som man befarade men det var faktiskt de som överlevde som kom till paradiset. Rasmassorna knäckte kaninburar och hägn, och kaninerna tog sig snabbt ut ur fångenskapen för att bekanta sig med grannarna. När väl brandmän och annan räddningspersonal nådde fram så var det inte utan att även stenhårda män blev rejält generade - det där med "att knulla som kaniner" stämde ju exakt.

Hundratals små lurviga djur gjorde inget annat än att jaga efter varandra för partnerbyten och penetrationsmöjligheter, utan hänsyn till raser eller färg. Nu skördar kaninuppfödarna frukterna efter en natts orgie som skulle få en mänsklig swingers-klubb att framstå som rena rama söndagsskolan. Det föds nya kaninungar, där nya raser och spännande färgsättningar är en del av den nya verkligheten. Är det inte härligt när olyckor och tragedier utmynnar i njutning och nytt liv...?

Just nu är det mycket tankar om de sociala medierna i mina funderingar. De röda nätrötterna har genom ett gediget arbete jobbat sig till ett groteskt stort övertag på bloggosfären och det är först nu vi i Alliansen börjar formera våra trupper. Det krävs nya infallsvinklar, det krävs mod och skarpsinne för att börja jobba ikapp och just i detta nu så har jag kommit på en genialisk plan på hur vi från Alliansen skall möta våra motståndare på ett sätt som de ej kan hantera. Det är en djävulusisk plan, som fått sin inspiration från kaninorgien i Nyköping.

Planen går ut på att penetrera motståndaren riktigt djupt, se in i deras själ genom de där döda sosse-ögonen. Tanken är att sno deras bloggidéer och skapa alternativa bloggar som folk av misstag snubblar in på när man söker efter sosseriets åsikter på bloggosfären. Korsbefruktning mellan röd och blå bloggar, som mynnar ut i en rätt smaklös färgkombination men ett väldigt spännande innehåll. Det kommer att bli en hjärnornas kamp, bloggare mot bloggare, i en strid som starkt påminner om ett parti schack partier emellan.

Från sosse-håll framhålls den ännu rätt så okända bloggen "Storstad" som det skarpaste vapnet i framtiden - en blogg skapad av Marika Lindgren Åsbrink. Vem passar bättre att ta sig an denna bloggare än allas vår Kent Persson. Uppdragsbeskrivningen till Kent blir att snabbt sätta upp bloggen "Byhåla" - en drift med storstaden. Om Marika svävar omkring ovanför sin storstad på jakt efter en liten orange allianskanin så skall Kent beskriva verkligheten i en byhåla som är "mötesplats för folk med banjo och trätänder". Byhåla, en plats där sevärdheterna är två passerande europavägar, ett svampliknande vattentorn och där den enda metropolitiska känslan framkallas av det faktiskt finns två järnvägsstationer.

En annan batalj som man utan att överdriva kan betrakta som Titanernas kamp är den som jag avser Peter Anderssons "Med rätt att tycka" och Mary X Jensens "Mina Moderata Karameller" ta sig an. Mary skapar snabbt en trovärdig kopia till Peters framgångsrika blogg med undernamnet "Med rätt att hålla käft". Här skapas en snarlik, okritisk blogg där temat är medlöperi och partimegafonerande.

Ibland kan man vara generös och låta en stark centerpartist ta sig an tre stycken förskrämda sosse-bloggare. Fredrick Federley kan nog klara av Krassmans "In Your Face" samt makarna Einerstams "HBT-sossen" utan några större problem. Här kapar man två sossebloggar på en gång och skapar "In Your Butt" - en site där propaganda och sanningar från Alliansen trycks upp där man minst anar det.

Eftersom jag är stor, stark och lika rundlagd som sossarnas gamla husgud så faller det sig nästan lika naturligt att jag med min råstyrka tar mig an alla "Alliansfritt Sverige"-killarna. Svaret blir "Sossefritt Norden" - en blogg om hur sossar i alla hörn av Norden har misskött denna del av Europa och världen under decennier. Dessutom har sossar förenade uti alla nordiska länder det gemensamma att man alltid skyller allt elände på "de andra". Med mitt plagiat lyfter jag sanningen, och berättar om verkligheten som den ser ut.

Johan Westerholms "Mitt i steget" behöver självklart också klippas till, och det hårt. Eftersom Daniel Snällman redan idag har en blogg som heter "Mitt i livet" så är det ju inte mer än rätt att han tar sig an den anskrämliga spegelbilden av Johans blogg - "Mitt i tömningen". Daniel får till uppdrag att vara pompös och svävande, ordbajsande och intetsägande - och allt i samma mening. Inte mer, men inte heller mindre...

Skånes starkaste sosseblogg är den ofta läsvärda "Röda Berget", och i en del av landet där folk skriver begripligt men talar på ett motsatt sätt måste vi möta upp. Tur då att det handlar om ett skriftligt motangrepp när Mark Klamberg sätter tänderna i skapelsen "Blå hålet". Från denna liberala håla kan man gräva sig in i motståndarnas ledningscentral på ett sätt som bara folkpartister kan.

I Järfälla sitter en gravallvarlig byggare och betraktar världen från "Utsikt från ett tak". Calle Fridén må inte tillhöra de mest framträdande sosse-bloggarna men likväl så skall han ha en bloggande stalker. Med "Mummel från Operabaren" så förstärker vi bilden av oss alliansvurmare som verklighetsfrånvända så till den milda grad att det klart framgår att det måste vara ironi och satir. Vem kan ta texter om överklassens diskreta charm på allvar när KD:s mästerbloggare Peter Soilander tar sig an att leda bort trafik från taket.

Ett snabbt schack matt, eller en kamp till dess att kungen eller drottningen faller? Precis som i det politiska rävspelet är schack oförutsägbart och resultatet beror på hur motståndaren agerar och handlar. Endast genom att sätta sig i motståndarens tankebanor kan man hitta vägen till seger - en seger som är viktigare än någonsin.

...och förresten. Har ni tips på andra sossebloggar som måste bemötas och vet med vilket plagiat, skicka då en kommentar är ni snälla. Jag skulle vara tacksam ifall någon gav Per Ankersjö ett uppdrag, eller kom på hur man plockar bort Peter Högberg från brädet.

4 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Peter Högberg kontrans nog bäst med blogg om hårvård

Anders Utbult sa...

oh no you didnt!

Mary X Jensen sa...

Hur menar du nu?

Med rätt att hålla käft? Ibland är jag med och ibland är jag emot - i båda avseendena är jag rak i ryggen. Så kalla mig inte megafon bara. Däremot resonerar jag gärna för och emot.

Bara så att vi är på rätt våglängd nu ;-)

Tokmoderaten sa...

Oj den här är ju så gammal att jag inte kommer ihåg hur jag tänkte... ;-) Tanken var all hitta någon som kan knäcka Peter på hans planhalva, kanske, eventuellt och förmodligen.

Men oroa dig inte Mary, vi är på rätt våglängd - du ÄR ingen megafon! Oftast iallafall... :-D