2010/04/16

EN SKÖN KVÄLL I GÖTEBORG...?

Sossarnas ständigt spanande öga ackompanjerad av en isländsk vulkan - nyhetsskaparna...

Själv sitter jag 450.000 meter från de moderata händelsernas centrum, den tillställning som kallas KRIKS och denna helg äger rum i Göteborg. Ensam, övergiven och bitter dricker jag pilsner och känner mig som en korsbefruktning mellan Morgan Pålsson och en utmobbad eremit. Det flytande och skummande guldet fuktar min torra strupe medan jag funderar på alla de där 2.600 moderaterna som får ha riktigt kul tillsammans. Vad vore väl en bal på slottet...?

Men frågan är om de verkligen kan ha så himla kul, mina kära partivänner, nu när jag inte får vara med och när nyhetsflödet i gammelmedia handlar extremt lite om vad som sägs, tycks och tänks inne på Kommunala Rikskonferensen. De nyheter som handlar om mitt parti denna helg handlar om en avdammad och återuppväckt historia om valfuskande och om en hemlig plan som inte längre är hemlig där ambitionen är att gödsla pengar över vården och skolan under Almedals-veckan.

Framför datorn sitter jag och tuggar fradga, det är absolut inte sånt här vi behöver läsa om och definitivt inte nu. Har man tagit sig för att arrangera ett evenemang som KRIKS vill se nyheter som ger oss ett positivt spinn - bra media, massor med media. Med ett nyhetsflöde som det vi nu ser så kan man konstatera att den evigt gnällande oppositionen kan sitta nöjd och bara betrakta hur regeringens största parti tvingas prata om det mesta utom politik. Vad ligger bakom nyhetsflödet egentligen?

Själv är jag ju konspirationsteoretiker ända in i ryggmärgen, och då är det ju så gott som klart att det är ondskans makter, socialdemokraterna, som styr media dit man vill. Överallt finns rörelsen där, med sina vidriga och skräckinjagande tentakler, redo att hugga och lyfta fram alla nyheter som kan få oss moderater att framstå som korkade, usla eller bara löjligt inkompetenta. Läcker det inte här så fuskas det där, och innan Per Schlingmann har hunnit säga "bä" så har man naglat fast de nyheter man vill se i såväl gammelmedia som i bloggosfären.

Jag vill ju sitta 450.000 meter från händelsernas centrum och skriva om vad Kommunala Riks har fått för genomslag i nyhetsrapporteringen. Varför får jag inte skriva om vilka frågor som får sina svar och med vilka nyheter man tänker trollbinda väljarna? Söker jag så hittar jag lite av det jag vill se, men problemet är att man hittar dessa nyheter på sidor som väljaren aldrig hittar till. Om man däremot tittar till tidningarnas nyhetsflöden så är det ont om moderat politik förrutom en nyhet som borde vara hemligstämplad och förseglad till Almedalsveckan, men gott om en process av fuskande som borde ha varit historia vid det här laget. Frågorna är fler än svaren om man skall tro den grävande journalistiken. Vem visste vad, har det betalats för röster och vem har lockat fram en budbärare att berätta det som ingen annan säger sig ha en aning om...?

När får vi prata politik igen? Vårproppen är ju av någon outgrundlig anledning redan gamla nyheter som ingen bryr sig om, och allt vi kan göra är att vänta in den grönröda sörjan som utlovats inom kort. När får vi chansen att berätta om skillnaderna mellan alternativen igen, där de goda står mot de onda och där bataljen måste vinnas på något sätt. Det är inte för utan att man ibland kan se motståndaren som övernaturlig, som oövervinnerlig och gement vidrig.

Likt Saurons ständigt spanande öga fungerar tydligen sosseriets informationsinhämtning. Ständigt på jakt efter nyheter där man kan hitta spinn och flytta fokus. Överallt ser man, överallt känner man av nyhetsflödet för att hitta våra svagaste punkter. Det onda, röda laget skall inte och kan inte underskattas för närhelst vi blottar en svaghet så stormar en rödfärgad och blodtörstig nätrots-Orch fram med sin sossemärkta spikklubba för att sätta ett plågsamt avtryck i vår annars så tilltalande uppenbarelse.

I kväll är det nätroten Johan Westerholm som spelar rollen som ur-orchen, svingandes sin spikklubba mot de våra och utan att vi egentligen kan hitta något effektivt försvar. Vid horisonten kan man skönja fler och lika blodtörstiga ondsinta varelser som med svingar sin laptops och tangentbord över skallen medan de utstöter sina stridsvrål.

Nyheter vi inte ville se finns det redan gott om i mediabruset, ingenting av det vi innerst inne vill se i media finns där överhuvudtaget. Frågan är om man bara skall lägga sig ner och dö inför övermakten eller om man skall bjuda upp så gott man kan? Jag vet vad jag vill, jag vill ge igen - slå tillbaka. Ge mig vapen, hjälp mig att slipa eggen och jag skall göra vad jag kan för att sänka ondskan...

Länkar: SvD, DN1, DN2, DN3, DN4, AB, Expr1, Expr2, Westerholm och ett gäng andra nätrötter som gärna häller bensin på brasan...

6 kommentarer:

Hemlige sa...

Bloggonykterhet är ju lika dumt som rattonykterhet.

Adam Axelsson sa...

Ska vi se hur många gröna bloggare som väljer att lyfta upp detta? Det är min genuina förhoppning att ingen av oss gör det.

Krassman sa...

@Antonsson
Ha ha ha, underbart skrivet min vän. Dock så har ni själva kallat Saurons vakande öga över er, i och med valsegern 2006. Så ni har er själva att skylla. Ge upp nu, så slipper ni bli granskade ;-)

Tokmoderaten sa...

@hemlige: Så dragen var jag inte, ett halv glas Saku Kuld. Menar du att texten ser ut som fyllesvammel...?

@Adam Axelsson: Kan er nätriddare hålla sig borta är det ett gott tecken på att ert samarbete med sossarna är rätt fruktlöst. De lever liksom på att dra fram skit...

@Krassman: Tack, eller...? Men ge upp - det vet du att jag inte hittar på kartan över Mordor.

Adam Axelsson sa...

Bedömer du kvalitén i ett samarbete utifrån hur mycket skit man sprider om andra? Tycker du Alliansen funkar bra?

Tokmoderaten sa...

Det handlade mer om att om era bloggare pratar mer politik än sossarnas diton så är det hedervärt och en kulturskillnad. Och vad beträffar Alliansen så har aldrig någonsin ett borgerligt samarbete fungerat mer friktionsfritt - men det innebär väl inte allt är perfekt? Man lär så länge man lever, Adam.