2011/04/14

DEN MEST SJÄLVSTÄNDIGA BLOGGAREN...


Rätt skönt att leka (M)artin (M)oberg efter en lång morgonpostning, genom att klippa och klistra in en text om den största tävlingen i bloggosfären sedan Aftonbladet lade ner "Det stora bloggpriset".

Läs, förstå och ta dig tid att gå in på tävlingens site för att där för mer information och för att rösta på den mest självständiga bloggaren - vilket borde vara ett enkelt val för dig som är regelbunden besökare på den här bloggen.

Inledningen av min och Johan Westerholms motivering för att arrangera denna tävling hittar du nedan, med mer textmassa och lite förklaringar för vilka regler som gäller på tävlingssiten. Gör din plikt, nominera i kommentatorsspåret - inte här utan där. Välkommen till att vara med och utse Sverige mest självständiga bloggare! Tack på förhand för ditt stöd!

"Att bloggare i allmänhet och samhällspolitiska bloggare i synnerhet är ett pompöst omnipotent och grandiost släkte är inte en nyhet. Inte heller borde det komma som någon överraskning att epitetet ”bekräftelsetorsk” ofta används av dessa bloggare själva när de beskriver andra som de mäter sig med om uppmärksamheten på nätet. Men hur är det då med det som borde vara intressantast och mest relevant för läsarna? Om det är en oberoende och kritisk röst som ligger bakom bloggen eller inte? Hur är det egentligen, är bloggaren i fråga en lättjans koryfé som villigt låter sig matas med propagandamaterial från Timbro eller Per Schlingmann? Eller är bloggaren en i mängden i en fackligt dominerad och i lönndom finansierad med arbetstid hejarklack av nordkoreanskt snitt? Den frågan söker sitt svar efter det att Mary X Jensen påstod sig vara nätets mest oberoende opinionsbildande bloggare alla kategorier.

Nu förhåller det ju sig som så att små eller större personliga bataljer i den politiska bloggosfären allt som oftast får pågå utan större intresse. Så var fallet mellan Mary X Jensen och Johan Westerholm. Och den bataljen hade sannolikt dött sotdöden samma dag om det inte vore för att Mary, utan att kunna styrka det, påstod att hon var nätets mest oberoende bloggare alla kategorier. Detta påstående fick till följd att Mary fick uppleva en trafik med protester som hon inte sett sedan FRA-debattens dagar med mer än 50 opponerande bloggare på en dag. De flesta av dem – ja alla faktiskt med kanske maximalt två undantag – motsatte sig denna självutnämnda storhet. Ett sådant provokativt uttalande, som skär som en kniv i hjärtat på varje opinionsbildare som påstår sig vara objektiv och oberoende, kan inte passera ostraffat eller utan en grundlig utredning av en samlad politisk bloggosfär.

Mot denna bakgrund har Antonsson och Westerholm nu i sin omnipotenta godhet och självdefinierade outgrundliga vishet beslutat att utlysa ”The most independent blog award”."

...läs mer här, nominera! Tack på förhand för ditt helhjärtade stöd!

Länkar: HBT-sossen,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bloggkärlek :-))

// Martin