2011/04/03

VEM VILL INTE BACKA BANDET IBLAND...?


Att socialdemokratin skiter i att söndagen är den gudomliga vilodagen, en dag för lättja och återhämtning, blev väldigt tydligt för lite drygt en timme sedan. Jag låg i fosterställning där i en rörig och ostrukturerad säng när det återigen började vibrera under min kudde. Det var överstinnan Nätrot i egen hög person som levererade en dagorder...

"God morgon kamrater! Dags att gå upp och göra nytta. Idag handlar det om att flytta fokus från sådant som den missledda väljaren kan störa sig på i fiendens propagandablad Svenskan. Vi måste med gemensamma krafter få meningar som att "backa bandet" att verka tilltalande och "korrigera avarterna".

Däremot bör vi vara helt tysta om att mäster Håkan och kamrat Waidelich har stora problem att hitta de beröringspunkter där de är överens. Lyft inte de frågorna överhuvudtaget!

Med vänlig hälsningar / Natalie"

Jag klev upp, jag lufsade fram till datorn som slogs på och kopplades upp - och där fanns han överst på Svenskans hemsida. Rubriken var "Håkan Juholt vill backa bandet", men vem vill inte det inte ibland. Själv skulle jag vilja spela tillbaka mitt eget band till den tid då jag var formbar och påverkbar, en tid då jag kanske hade kunnat få lite vett, etikett och vanligt folkhyfs inbankat i min på den tiden späda kropp. Det fanns en tid då jag "backade band" mest hela dagarna på min gamla kassettbandspelare, för att gång på gång lyssna på den där låten som var bäst på just den där inspelade Depeche Mode-skivan...

Nu handlar det om att mäster Håkan vill ta oss tillbaka till dåtiden, en tid då de statliga monopolen stod där som garanter för människovärdet. Håkan vill backa bandet till den tid då Domus hette Domus, då Televerkets service var den enda service man behövde bry sig om, en tid då apoteken inte drevs av utsugande kapitalister vars enda uppdrag är att kränka kundernas människovärde. Håkan vill backa tiden till de dagar då man gick i den närmaste kommunala skolan oavsett om man upplevde den som dålig eller inte. Håkan vill backa bandet till den tid då samhället med sina moraliska pekpinnar kunde mästra medborgarna och berätta för dessa vad som var bäst för dom utan att behöva ta hänsyn till att olika människor har olika behov. Håkan Juholt vill backa bandet och det är skönt med politiker som inte hymlar med vilken väg de vill gå...

Samtidigt så finns det en spalt till höger i Svenskans intervju med mäster Håkan, den där spalten som Natalie bad oss att strunta i, den där spalten där det framkommer att mäster Håkan och kamrat Waidelich är som svart och vitt, som döden och livet, som forntiden och framtiden. Det är en spalt där man på ett bedrövligt övertydligt sätt avslöjar partiets nya taktik - där ingen skall veta vad partiet egentligen tycker. Det är en genialisk taktik, eftersom socialdemokratin helt plötsligt blir ett parti för hela folket oavsett vad man tycker eller vilken ideologi man har.

Natalie Sial får ursäkta när jag ändå måste få hylla detta genidrag. Det är så påhittigt att jag saknar ord, och alldeles oavsett vilka bilder motståndaren försöker klistra på oss ifråga om otydlighet eller olika budskap så kan partiet med rak rygg säga att "Vi är mindre otydliga idag än för tre månader sedan. Vi är mer tydlig med våra budskap nu än för två månader sedan. Vi är på rätt väg!". Ingen kan säga att partiet ljuger, ingen kan längre uppröras över att mäster Håkan valde en ekonomiskpolitisk talesman som tycker precis tvärtom mot Håkan i nästan alla viktiga frågor.

För hur lätt är det för väljaren att förstå vad socialdemokratin tycker om den ekonomiska när mäster Håkan tycker att det är ganska dåligt att sänka skatterna på arbete när kamrat Waidelich tycker att det är mycket bra? Hur lätt är det att veta vilken politik som kommer gälla när mäster Håkan tycker att det skall bli slut på utförsäljningar av staliga bolag när kamrat Waidelich tycker att man gott kan fortsätta i alliansens fotspår? Hur lätt är det att veta åt vilket håll Rörelsen rör sig när mäster Juholt mer än gärna begränsar antalet friskolor medan kamrat Waidelich tycker att de gott kan få bli flera?

Allt handlar om att förvirra väljaren, få väljaren att bli osäker på vad socialdemokratin vill och varför. Det är en fulländad strategi, en klarsynt taktik där partiet äntligen har förstått att det enda sättet för sosseriet att vinna val i framtiden är genom att hela väljarkåren drabbas av massförvirring och massosäkerhet. Förvirrade och osäkra väljare brukar titta tillbaka in i dåtiden med fuktiga ögon - och det är dit mäster Håkan vill leda partiet, folket och landet. Länge leve mäster Håkan, vär tänkare och ledare!

Länkar: SvD1, SvD2, DN, Expr,
Bloggar: Er ledamot , Kamrat Krassman, Fru Hagbom

Inga kommentarer: