2011/04/22

LÅNGFREDAGENS LIDANDE - NOVUS OPINION


Det var på självaste långfredagen som Jesus fick släpa sitt kors genom Jerusalem, på sin Golgata-vandring mot korsfästelsen, mot lidande och mot den illusoriska döden. Ingen annan helgdag är så förknippad med lidandet som långfredagen, och denna långfredag räcker det inte med att vi som kallar oss kristna tänker på Jesus. Nej, då skall vi lida när Novus Opinion berättar att socialdemokratins Golgatavandring har tagit slut, att "Rörelsens" korsfästelse är över och att "Partiet" har återuppstått i Håkan Juholts person.

För tredje mätningen i rad hos Novus ökar sosseriet, och det är naturligtvis bara ytterligare en av alla dessa opinionsundersökningar som man inte skall bry sig om - egentligen. Men jag tyckte ändå att det under denna dag då vi tänker på lidandet också tänker på att lida lite över att sossarna inte alls var döda när Lena Mellin, Lotta Gröning och några andra bar in partiet i den klippgrav i källaren på Sveavägen 68 där man trodde att det gamla stastbärande partiet skulle få vila i frid.

Men är det så konstigt att tilltron till det gamla, tidigare dödförklarade partiet återuppstår när man trollar fram en så gedigen nödlösning till kompomisskandidat som den folkliga, roliga och Elvis-diggande mannen med mustasch - Håkan Juholt...?

Nej, efter ett ledarlöst tillstånd i ett parti som under lång tid har varit Sveriges mest dominerande maktfaktor så vänder alla vindar i en handvändning när väl en ledare kommer på plats - oavsett om han eller hon är bra, dålig eller urusel. Det är det som händer nu, när folk känner sig lite tryggare med Håkan vid rodret än ingen alls är att folk vänder åter till ett parti som under mäster Håkans ledning inte vet vad man skall tycka.

Därför är det inte alls konstigt att det är vi som vill se "Rörelsen" lida som istället får lida när vid denna långfredag får se att de inte lider längre, att de har återuppstått och det fortfarande finns liv i vår politiska huvudmotståndare. Det är dags att släppa påskäggen, snapsglasen och ta tag i Alliansens framtid och visioner. Val vinner man aldrig på gamla meriter utan bar på en vettig framtidsvision där väljarna känner igen sig. Det är det vi måste börja med att lansera nu, och då menar jag inte jobbskatteavdrag nummer 9 med 137 kronor mer i månaden till varje arbetande skattebetalare utan något mer, något som ger avtryck och som slår tillbaka utanförskapet till en icke-fråga...

Jag vill se hur Håkan Juholt sliter sin mustach och kryper in i sin klippgrav igen efter valen 2014, väl medveten om att var den där frälsaren som bara dansade en sommar.

Länkar: SvD, DN, Nyheterna
Bloggar:

2 kommentarer:

Skräckslagen sa...

Frågan är vad folk ska tycka när de inser vilka det är som ska genomföra alla löften om utrotad barnfattigdom i invandrarförorter, obegränsade socialförsäkringar, nedlagd kärnkraft och kulturpolitik som ska ge alla "vingar". Juholt själv, Waidelich, Veronica Palm och Carin Jämtin är så outbildade och oerfarna att de får Mona och hennes rödgröna gäng att framstå som kloka och kamerala. Hjälp!

Fredrik i Sollentuna sa...

Läs min

http://fredrik.vartsollentuna.se/2011/04/22/novus-ger-nytt-solljus-over-vartrotta-opinionstorstande-sjalar/

/Fredrik i Sollentuna