2011/04/13

"TOMMY TYCKER OM MIG...?"


Vi kanske inte är så fruktansvärt många, vi som tycker att det är kvalitetstid i livet att ligga i soffan och titta på Riksdagens debatt om den ekonomiska vårpropositionen. Förmodligen är vi alldeles för få som fick se något sorglustigt utspela sig i plenisalen när Tommy Waidelich från Social demokratin mötte Johnny Skalin från Sverige demokratin...

Två överspända män - eller iallafall en man och en pojkvasker - möttes mittemot varandra och bilden av ett tafatt panikragg på en skoldans i mellanstadiet fick sin politiska motsvarighet där och då. Båda var lika nervösa som en mellanstadiegrabb som bara vill hitta någon att hångla upp innan kvällen tog slut och papporna Håkan och Jimmie skulle komma förbi och hämta sina avkommor. Båda skakade i denna obekväma situation när känslorna skulle redas ut, spastiskt och orytmiskt. Det var Johnny Skalin som försökte flirta upp Tommy Waidelich och är man likt mig totalt inkorrekt i genustänket så är alltså Skalin killen och Waidelich flickan trots att utseendet på de två säger tvärtemot detta.

"Visst har vi kommit bra överens hörru, visst har vi haft kul när vi har haft mysigt tillsammans, Tommy?" flämtar Johnny nervöst fram medans hans händer spelar fickpingis i de mörka byxorna i skydd av en talarstol av trä.

"Jag dumpade båda mina partners efter förra partajet, du vet det den där festen då du var glad och jag var ledsen. Nu är jag ledig, självständig och skall bara göra det som jag tycker är bäst för min omgivning." var orden som ekade ur Tommys mun i den lokal där alla hade fäst blicken på det trevande paret.

"Men om du är självständig och fri så kan vi ju ha mysigt och skoj tillsammans Tommy" konstaterade Johnny Skalin med lite mer hopp i den nervösa rösten. "Om vi tar och har mysigt tillsammans med din gamla norrskensflamma och det där swingersparet som ni umgicks med förut så kan vi vända upp å ner på tillvaron för de där som tror att de är så jäkla tuffa. Skall vi inte träffas över en Fanta och en kexhocklad och prata ihop oss, Tommy?" fortsatte Johnny på ett upprepande sätt.

"Jag kommer bara göra det som är bra för mig och min omgivning nu när jag är fri som en fågel, självständig och kan leka som jag vill med vem jag vill. Jag känner mig rätt nöjd med det faktiskt..." avslutade Tommy innan han vände på blicken och började snacka med tråk-Ulla som hade krypit upp från vänster.

Johnny Skalin tassade iväg, med ett löjligt flin på läpparna. Johnny var van vid, väldigt van, att hela tiden få höra "dra åt helvete!", "stick å brinn!", "är du dum i huvudet eller...?" eller andra elakheter när han flirtat med folk. Här hade han snackat med Tommy, och Tommy hade varit snäll och gett Johnny Skalin hopp om en spirande romans. Tommy hade inte omfamnat Johnny och tackat för alla mysiga stunder, men han hade inte heller dragit igen dörren i ansiktet på Johnny. Tommy hade överhuvudtaget inte sagt "aldrig någonsin, aldrig någonstans eller aldrig någon gång" till Johnny.

Johnny Skalin fånlog på sitt neurotiska sätt medan han gick tillbaka till sin plats i lokalen. Det finns de som tyckte sig höra Johnny sjunga "Tommy tycker om mig..." under den korta promenaden. "Tommy tycker om mig och jag vet att det är sant. Det finns ingen annan som får mig tycka likadant.Tommy tycker om mig, och fast han är nonchalant, är han den jag gillar och han känner likadant.Det är sant!"

Vem kan efter det vi såg i kammaren säga att det är motsatsen som gäller? Tommy Waidelich var väldigt tydlig med att vara otydlig när han blev uppflirtad av den enda i lokalen som var mer nervös än han själv...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, AB1, AB2, DN1, DN2, DN3, Expr1, Expr2, Expr3, Expr4, SydS, GP
Bloggar: Kent, Moberg,

2 kommentarer:

Magnus A sa...

Det här var roligt! :)

Du borde fixa en twitterknapp. (Ja, inget romantiskt även om det kallas social media eller nåt...)

Man kan t ex registrera sig på addthis.com (behövs ev. inte reggas) och där skapa en tweet-knapp för blogger, wordpress eller det märke på blogg man har och sen importera det i bloggen.

Silverstolpe sa...

Men inte är Tommy Waidelich och Johnny Skalin som Jimmie Åkesson? Eller...? Är de också *piiip*ryttare?
Förlåt uttrycket, jag menar *piip*packare? Jag säger det på ren svenska nu, *PIP*! Nä, censurerad igen... Sablar! Hur som helst jag har absolut inget emot sådana...