2011/04/24

JUHOLT GÖR MIKLAGÅRD...


Det har tagit sin lilla tid, och förmodligen kommer jag att bli en av de sista politiska bloggarna som kommenterar Håkan Juholt med kulbos förehavanden på Hotell Pierre Loti i Istanbul - eller som den progressive bakåsträvaren Håkan kallar staden, Miklagård...

Vem vet, kanske kan det ha varit värt att vänta på, mitt inlägg som i själva verket har blivit ett scoop. För vem om inte jag, allas er Tokmoderat, lyckades få tag på den där källan som både tjuvlyssnade och tjuvfotograferade Håkan i Miklagård. Det var en krävande uppgift, och det kostade på att få källan att tala men till slut så gick det, och mycket berodde på att källan själv har svårt för Håkan Juholt efter en förlorad maktstrid och en avskedsakt där källan stod ensam med endast en ynka ros i sin hand medan Ibbe fick massor av rosor.

Förutom det som redan är känt från skvallertidningen Expressen - där Håkan Juholt gnällde på drinkpriser och drinksammansättningar i samma andetag som han raljerade över kollegor och läser högt ur sin inbox för alla och envar som är intresserade av att lyssna - så finns det mera att dra fram i ljuset. Källan, som vi kan kalla "Bergsprängarsonen Thomas Ö" låter oss veta mer av hur Håkan Juholts påskfirande i en skybar ovanför Miklagård gestaltade sig...

TM: Jag har förstått att Du har fått mycket pengar av Expressen för att berätta och visa dina bilder. Men det finns mer att berätta...?
TÖ: Jomenvisst hörru! Jag hade precis köpt en peruk och ett par groteskt stora solglasögon som jag av en händelse provade ut tillsammans med ett lösskägg i skybaren på Pierre Loti när det där omaka paret ramlade in, Håkan Juholt och hanses fruntimmer. De tjafsade redan i entrén till baren så jag slog mig ner hyfsat nära och började tjuvlyssna.
TM: ...Och vad tjafsades det om?
TÖ: Att hon fruntimmret minsann skulle knipa igen. Hon hade tydligen sagt till Håkan att han med sitt gråa hår, sin gubbiga mustasch minsann ser gammal ut alldeles oavsett om han sätter på sig en hipp Björn Borg-munkjacka och ett par vita piratbyxor. Håkan tyckte precis tvärtom, att kläderna gjorde mannen och att han hade lyckats backa bandet minst 20 år tillbaka i tiden bara genom att handla en märkeskopia på souken tillsammans med ett par brallor som ingick i priset.
TM: Där ser man. Uppenbarligen kan kvinnor det där med kläder bättre än Håkan, men så är han ju i symbios med kultur-Sverige nuförtiden. Då passar det sig ju med att klä sig otidsenligt. Något mer?
TÖ: Jo, hon gnällde på att han att hade mer hår på underbenen än på överläppen och det inte passade sig att ha sådana där halvkorta byxor då. Men Håkan lyssnade inte allas på det örat, mumlade något om att hennes var hårigare när han stövlade fram till baren och försökte på sin dåliga engelska beställa en "Dräpare". Föga politiskt korrekt om ni frågar mig, och bartendern vägrade blanda Bailys med det närmaste Explorer man hade - och då blev Håkan på ännu sämre humör...
TM: Men politiska utspel då? Pratade han något om politik bortsett från det vi redan fått veta?
TÖ: Ja, men han var mycket fokuserad på det där med att han och kulturen i Sverige efter bara en månad är som ett par siamesiska tvillingar medan Reinfeldt inte är känd för någon fråga alls efter fem år vid rodret. Men då öppnade hanses tant munnen igen och lyfte fram jobblinjen, jobbskatteavdragen och allt som har med jobb att göra som känns som Reinfeldt. Det skulle hon inte ha gjort, för Håkan kastade sin första "Drajja" i ansiktet på henne. Han är temperamentsfull, Håkan.
TM: Men om vi bortser från att Håkan skall vinna valet 2014 på att vara ett med kulturvänstern, fanns det något mer?
TÖ: Nej, inte direkt. Han verkade inte alls ha så skoj faktiskt. Jag tror att han var på väg att få migrän eller något. Han var sur, vresig och  inte alls så där rolig och lustig som det sägs därhemma. Det var fel på allt, drinkpriserna, sängen, minibaren och att det var ett vattendrag som delade på staden. Jag tyckte synd om hon, kvinnan, som fick höra allt det där gnället. Jag som trodde att jag var bäst i Sverige på att gnälla, men nej då. Inte ens den titeln fick jag behålla när Håkan klampade in på Sveavägen 68 som en elefant i en porslinsbutik...
TM: Tack så jättemycket för jätteintressanta observationer från Istanbul, Thomas!
TÖ: Det var så lite så. Jag ställer gärna upp i framtiden med nya scoop...

Självklart inte så mycket politiskt sprängstoff där inte, men vad kan man förvänta sig från Håkan Juholt på påsksemester - en tid för vila, kontemplation och några "Drajjor" i en hotellbar. Tydligt är det iallafall att jag har hittat en ny källa att använda mig av för underrättelseinhämtning inifrån sosseriets innersta kärna.

Länkar: Expr1, Expr2, Expr3
Bloggar: Kent,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har legat hela natten och grubblat över när på dygnet allt det där utspelade sig. Drajjor inmundigas tidigt på kvällen, Irish Coffee efter middagen. Klädseln antyder tidigt på dagen, typ frukost. Likaså verkar dagsljuset flöda genom baren. Förklaring? Drajja och Irish Coffee till frukost?

Ulf sa...

Ljugholt tjänar ensam minst över en miljon årligen, till det skall läggas allt hans älskarinna tjuvar ihop...och killen gnäller på drinkpriset. Noll kontakt med verkligheten och borde aldrig låtas sköta någons ekonomi, allra minst Sveriges nations.

Anonym sa...

ojdå! d här va intressant! bailys och explorer? måste provas!