2011/04/27

"DET SOVANDE FOLKET" - PÅ RIKTIGT...


Året var 1993 när vår nuvarande och förtroendeingivande statsminister Fredrik Reinfeldt skrev boken "Det sovande folket" och först idag låter oss forskarna oss veta att han minsann visste vad han talade om. Nu får vi nämligen veta orsaken till att socialdemokratin under hela 1900-talet dominerade svensk politik så totalt - ett folk som såg vaket ut, men där hjärnorna sov...

Efter åratal av överbeskyddande socialdemokratisk statsbärande så kunde Svensson koppla bort delar av hjärnan och låta den ta en tupplur medan man från Sveavägen 68 tänkte så det räckte och blev över till det sovande folket.

Reinfeldt såg det då, idag går han sida med ett folk vars förtroende han bär - ett folk som inte längre kan gå i sömnen. Själv tycker jag att det bara känns skönt att ha hittat en fullt pålitlig och rimlig förklaring till varför så många av mina bästa vänner har gått och blivit sossar. Det handlar bara om att delar av deras hjärnor inte vill vakna till liv efter ett 1900-tal då vi som ett kollektiv skulle vyssjas till sömns av Beppe Wolgers eller Staffan Westerborgs strumpor.

Men där min hjärna har vaknat, så sover deras vidare och de mörka mardrömmarna om Alliansens Sverige upplevs som verkliga, medan de sprudlande önskedrömmarna om ett felfritt sosse-Sverige frodas i både det medvetna och undermedvetna. Sossarna sover och drömmer, vi andra får förhålla oss till verkligheten och hoppas att den dagen kommer då även deras hjärnor vaknar fullt ut när de är vakna för att sedan få vila när de sover...

Länkar: DN,
Bloggar:

Fotnot: Bilden lånad från Flickr och Rabulist som hade skrivit en bildtext som han måste ha skrivit när stora delar av hjärnan sov: "Denna polisen såg lite såsig ut vid Moderaternas torgmöte vid Sergels Torg i Stockholm den 3 juni. Men jag förstår honom. Moderaternas politik är sövande. Fattig på idéer och inaktuell."

1 kommentar:

Ing. S.O.B. sa...

Herr Tokmoderat,

ett utmärkt inlägg! Rekommenderar intressant läsning i ämnet:
Den inkluderande meritokratin som bärande borgerlig idé.
http://www.timbro.se/bokhandel/pdf/9175668079.pdf

Den socialistiska motsatsen måste förstås vara: mediokokrati.
En synkopering av medioker och krati.

Vänliga Hälsningar!

Ing. S.O.B.