2011/06/14

NÄR PORR ÄR SKADLIGT, MEN INTE VÅLD...


" - We are sorry but the Vänsterparty must be firm with You, Simon Fors. Stop twittering about killing the bourgeoisie-bastards, or else...!
- Or else, what...?
- Or else we will be very, very angry with You. And we will write You a letter telling You how angry we are!"

Ovanstående text kommer lätt manipulerat från ett filmklipp ur den fantastiska filmen "Team America - World Police" av South Parks-skaparna Trey Parker och Matt Stone. I filmen är det inte Vänsterpartiet som hotar med att skriva arga brev till en allt annat än ångerfull förtroendevald politiker i Vittula utan Hans Blix versus Simon Fors idol Kim Jong-Il. Hans Blix får inte inspektera Kim Jong-Ils palats på jakt efter massförstörelsevapen, och hotar med att FN skall skicka arga brev. Det biter inte på Kim Jong-Il som istället låter sin husdjurshaj käka upp den svenska vapendetektiven...

Ungefär på samma sätt reagerar faktiskt Vänsterpartiet i Norrbotten på Simon Fors twittrande - med ett argt brev och ingenting mer. Hans Blix-dockan i Övertorneå, Norrbotten och Vänsterpartiet Christina Snell Lumio gör precis så. Snell Lumio gör skäl för namnet när hon och V:s distriksstyrelse i det nordligaste länet författar ett argt brev där man fördömer Simon Fors twittrande med det krassa konstaterandet att "där vi säger att Simon Fors uttalanden är oförenliga med Vänsterpartiets åsikter om människors lika värde och åsiktsfrihet".

Norrbottenskuriren följer upp med frågan om det här arga brevet är den enda reprimanden som Simon Fors kommer att få - och så är det. Det arga brevet räcker som reaktion mot en förtroendevald politiker som vill fylla sina politiska antagonister med bly, som vill avrätta högerns ledarskribenter och vara med och giljotinera den motvilliga monarken.

Året var 2000, alltså för 11 år sedan. Vänsterns distriktsstyrelse i Bohuslän tyckte att kommunfullmäktigeledamoten Göran Eurenius skadade sitt parti så grovt att han blev utesluten och utsparkad med buller och bång. Hade Göran Eurenius hotat att avrätta någon ledarskribent? Hade Göran Eurenius för avsikt att fylla sina politiska motståndare med bly? Eller ville han vara med och avrätta kungen? Eller handlade det om ännu värre saker eftersom Eurenius fick en näbbstövel i röven när Simon Fors får ett argt brev och ingenting mer...?

Nej, Göran Eurenius skadade sitt parti genom att spela in porrfilmer - något som i Vänsterpartiets värld tydligen är mer skadligt än att man har förtroendevalda som vill ta livet av sina politiska motståndare. Göran Eurenius ångrade sina filmer ungefär lika lite som Simon Fors ångrar sina twitter-kommentarer - alltså inte alls. Skillnaden består i att Simon Fors fortsätter uppbära Norrbotten-Vänsterns stöd om man bortser från ett argt brev, och att Eurenius fick bli politisk vilde medan han fortsatte att sitta i fullmäktige vid sidan av sina dokumenterade penetrationslekar.

Hela Pajalas kommunfullmäktige fördömde Simon Fors twittrande, även hans kamrater i Vänsterpartiet. Gruppledaren Birger Lahti hade hoppats på att Simon Fors iallafall skulle kunna säga "f'låt!" men Birger hoppades på för mycket. Simon Fors tycker att det han säger rimmar bra med ett demokratiskt uppdrag tillsatt i ett demokratiskt val av folk som kanske inbillade sig att Simon Fors respekterade de som inte råkade rösta rött. Simon Fors vägrar be om ursäkt, han tänker fortsätta att vara den han är - och det ger en bild av en man med en ryggrad, men vilken ryggrad sen...

Simon Fors kan sitta nöjd och fortsätta med sitt hatande, med sin revolutionära retorik och med det politiska våldet i besittning av talcentrat. Han kan fortsätta för från Vänsterpartiet på riksnivå har man inga synpunkter på vad en av deras förtroendevalda toppnamn skriver som privat person på nätet, och från det distrikt som partisekreterare Ahlstens sekreterare hänvisar till så nöjer man sig med arga brev och inga andra reprimander.

När porrfilmande anses vara mer skadligt för ett Vänsterparti än en man som inget hellre vill än att fylla moderater med bly så sitter bilden där av Vänsterpartiets verkliga ansikte, de tankar som ryms bakom snömoset i ett argt brev - där man inte alls tar våldsretoriken på det allvar som det förtjänar...

Länkar: NK, NSD
Bloggar:

3 kommentarer:

Karin Månsdotter sa...

Ska bli intressant att se om Herr Fors sitter kvar efter valet 2014. Jag tror knappast det kommer hända så mycket i den här frågan före dess. Partiet centralt bryr sig inte, och uppenbarligen så klagar inte de som röstat på Simon Fors heller, utan tycker att han är en värdig representant för dem. (Twittrar väljarna i Pajala?)

MrArboc sa...

Det är sådana här gånger man märker vilket tokrött län man bor i. Jag har inte hört någon i min närhet fördöma eller ens ta avstånd från denne man - inte ens min (v)än det före detta kommunalrådet som annars bloggar, twittrar och facebookar om det mesta. Hon sitter även i partistyrelsen...

Anonym sa...

Fram med V:s likvideringslista! Kanske TV4 och Mille kan hjälpa till? Vi som sannolikt står på listan kanske kan skramla?