2011/06/27

NÄR RÅTTORNA LÄMNAR SKEPPET....


Innan jag ger mig på ett extremt kort blogginlägg för att komma från mig så vill jag bara klargöra att jag inte alls tycker att de ur SAAB:s styrelse som nu lämnar sina uppdrag är några råttor. Det handlar mer om självbevarelsedrifter och en nykter syn på framtiden...

Men nyheten når oss om att Victor Muller står ensam kvar på bryggan för att styra sin SAAB-skuta mot undergången. Eller kommer kapten Muller lyckas med det som alla andra inte tror att klarar av - att länspumpa sin skorv samtidigt som han navigerar rätt bland grynnor och skär tillsynes utan fungerande roder?

Besättningen sitter i livbåtarna vid horisonten, skeppsråttorna simmar iväg åt alla möjliga håll men Victor Muller står kvar, nästan som en verklig galjonsfigur på ett fartyg där fören plöjer djupare och djupare ner i det iskalla vattnet. Victor Muller gör det en kapten skall göra enligt konstens alla regler, han följer med sitt fartyg ner i djupet. För inte kan det väl vara så att detta går vägen, mot alla odds...?

Skorven SAAB sjunker allt snabbare och råttorna lämnar det sjunkande skeppet. Det är en tragedi som utspelar sig framför våra ögon men där inget kan rädda SAAB. Det viktigaste för oss som med skräck i blicken ser kapten Muller följa med ner i djupet är faktiskt att ta hand om alla de överlevande som kommer drivande i sina livbåtar. Även efter en katastrof finns det hopp om något nytt, något annat, kanske något bättre.

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, AB, DN1, DN2, DN3, Expr1, Expr2
Bloggar: Ekonomisten, Moberg, Stenholm

5 kommentarer:

Lars Benthorn sa...

Säga vad man vill om Viktor Muller men han är en kämpe. Han ger inte upp i första taget och med en sådan kämparglöd hoppas jag att han lyckas.

Tokmoderaten sa...

Må så vara, Men om några veckor skall de SAAB-anställda ha lön igen...

Vilken kinesisk affärsman skall då punga upp med 130 miljoner för 600 bilar för att lönen skall bli verklighet. Alla bilar SAAB kanske möjligtvis högst eventuellt kan tillverka framöver är ju redan betalade för i förskott. Muller skjuter på ett oundvikligt beslut.

Anonym sa...

En av dom allra första att hoppa av lär vara Fru Olofsson.

Och Herr Rainfelt hade fullt jobb att styra skutan Sverige mellan alla lömska grund som kallas SD, MP, C, KD så han kom aldrig ombord och behövde därför aldrig hoppa av.

Anonym sa...

det självklara vore så klart att alla svenska myndigheter som använder tjänstebilar (som passar i någon mening) köper svenska bilar.

nationalistiskt, närproducerat och bra.

nej då, vi ska använda miljarder svenska skattepengar på krig åt usa och massinvandring.

för övrigt, victor müller förefaller vara en fighter utöver det vanliga. heja på!!!

Dr Evil sa...

Den "stackars kaptenen" tar ju ett skapligt arvode för att skapa ett konstgjort korallrev i Trollhättan.