2011/06/04

SVERIGEDEMOKRATINS UNGDOMAR & SKANSEN


SD:s riksdagsman Erik Almqvist reagerar på Twitter över att att Nätverkaret mot rasism avser sätta käppar i hjulen för Sverigedemokraternas ungdomar när dessa tänker gå på Skansen på måndag. På måndag är det nationaldag, en nationaldag som med fördel kan firas på Skansen - i sällskap med den motvilliga monarken och hans familj...

Jag förstår att Nätverkarna mot rasism är rädda för vad som kan komma att ske när de unga Sverigedemokraterna har betalat det hutlöst dyra inträdet till den friluftspark och upptäcker något helt annat. För är det inte så att Skansen med Bredablick, med Seglora Kyrka, med Bollnästorget faktiskt är själva sinnesbilden av det Sverige som en gång var med alla dessa gamla hus och alla dessa ursvenska djur? Tänk när SDU-arna upptäcker de lokaler som ligger alldeles nedanför den där ursvenska lilla löjliga nöjesparken från förr, de där husen där ingenting längre känns svenskt - där allt bara är främmande, okänt, skrämmande och så långt ifrån älgar, björnar och lodjur man bara kan komma.

Det finns ett terrarium och det finns ett litet aphus, med främmande element som absolut inte hör hemma på det ursvenska Skansen. Små inkränktande dvärgsilkesapor som snyltar på Skansens fagra miljöer, mantelbabianer som skriker värre än en böneutropare och lemurer som tigger lika mycket som de där dragspelarna vid våra köpcentrum. Hur kommer SDU att reagera när dessa inflyttade arter tillåts ta plats i det svenskaste av det svenska - på Skansen? Kan det vara för att Nätverkarna är rädda om terrariets fortlevnad de avser stoppa SDU-arnas besök? Är det så att man fruktar för apornas, reptilernas och alla andras säkerhet när man tänker sätta sig på tvären...?

Men kan det inte annars vara så att lösningen med alla främmande arter inlåsta i ett hus, utom räckhåll för älgar, björnar och lodjur, faktiskt är en lösning som SDU kan acceptera? Där de olika arterna inte tillåts röra sig på samma marker och andas samma luft? Ett inhängnat reservat för att skydda de små kaninerna på Lill-Skansen från ett gäng brunstiga babianer - är inte det en bra lösning? Kanske det, men det bästa med SD-ögon vore nog ändå att riva terrariet och skicka iväg alla dessa ensamkommande apor och papperslösa reptiler till sina hemmiljöer.

Det är den lösningen SDU förmodligen kommer att stå upp för under sitt eventuella besök på Skansen - när de lever i sin verklighet där människan och djuren befinner sig på exakt samma nivå på evolutionsskalan. Det är en verklighet där olika arter och raser måste hållas ifrån varandra - på en djurpark precis som i ett etniskt sanerat samhälle...

Länkar: AB,
Bloggar:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det märks att du aldrig talat med en sverigedemokrat utan lever i dina egna fantasier.

Det lilla "löjliga" nöjesfältet på Skansen roade mig verkligen när jag var barn. Skall jag nu skämmas för det?

Stellan Bojerud

Tokmoderaten sa...

Goddag Stellan,

På den tiden, för länge sedan, kanske inte det lilla löjliga nöjesfältet var så lítet eller löjligt - men idag...

Samhället förändras, det som var modernt och hippt på 30-, 40- och 50-talet är i många fall idag lätt löjeväckande. För vad är väl de små myntbilarna på Skansen mot radiobilarna på Gröna Lund eller deras nya berg- och dalbana.

Men att vara nostalgisk är det inget fel på, annat än som grund för en ideologi då man längtar sig tillbaka till tider som flytt och vill kasta ut alla nykomlingar som kommit hit sedan dess.

Ha en riktigt mysig nationaldag!

Anonym sa...

Jag håller inte alls med dig, men jag tycker det är viktigt med humor och att politiker håller en godare ton mot varandra. Jag kan ibland känna riktigt obehaglig stämning politiker emellan. Alltid detta hat mot varandra.

Men det jag ville säga är att det finns vissa anledningar till varför Mona Sahlin och Reinfeldt bor i fina MODERATSTYRDA områden, vissa som t.o.m. tar emot 0 (!) invandrare per år. Det är ett fulspel där man är lite rasister i smyg. Alla andra ska ha mångkultur, men inte vi. Själv har jag bott i Jordbro i många år och sett hur allt fördärvats. Jag förstår att många känner sig distanserade till politiker och så kommer en välsmörjd herre i form av Jimmie Åkesson som "förklarar sanningen" och "verkligheten" många känner igen sig i. Antagligen lever inte 300 000 väljare i en drömvärld, utan i helvetet! Och det visar de genom att rösta vart 4e år. Glöm inte bort dessa människor, och glöm framförallt inte bort de som ställt till med detta (Mona sahlin t.ex.).
Hon har visat sig totalt oförmögen i samtliga poster inom politiken. Hon har bidragit mest till segregationen och hon ville inte ens lyssna på en av sina stora, nämligen anders lago i södertälje, som istället fick bli syndabock för allt misslyckande där. Det finns idèer och förslag, det gäller bara att genomföra dessa. Olof Palme sa att "politik går om man vill".

/Simon