2011/08/16

DOPP I GRYTAN REDAN DEN 9 NOVEMBER...?


Om du går omkring och funderar på att sprida dina anlag vidare genom en avkomma, ett så kallat barn, och samtidigt drömmer om en son eller dotter som skall bli en fantastisk opinionsbildare på nätet för det som då förmodligen kommer att vara de jättenya Moderaterna skall nog passa på att leka parningslekar den 9 november. Om det var så att föräldrarna till Thomas Böhlmark och Mattias Lundbäck höll på sin dräktighetstid så bör det rimligtvis ha varit just den 9 november för rätt så många år sedan Mattias skapades och den 9 november för inte fullt lika många år sedan Thomas blev till.

Idag fyller dessa två betydande och agendasättande moderata bloggare år och jag ber naturligtvis att få gratulera med gälla "hurra"-rop till herr Lundbäck och den ryska nationalsången med min falskaste sångröst till herr Böhlmark.

Jag är som den Jante-smittade individ jag är naturligtvis avundsjuk på båda herrarna även om det inte rör sig om att de förmodligen får både presenter och god mat en dag som denna. Nej, det är djupare saker än så som triggar igång min avundsjuka. Herr Lundbäck har en förmåga som jag skulle vilja ha, där han på på bara några hundra tecken kan sätta fingret i ögat på de politiska motståndarna på ett väldigt smärtsamt sätt, något som jag i bästa fall kan åstadkomma med flera tusen knapptryckningar på tangentbordet. Att kunna få fram det viktiga i inlägget så snabbt och smidigt som möjligt, det är Mattias styrka.

Böhlmark då, vad har jag och vara avundsjuk på hos den unge pojkvaskern? Jo, naturligtvis hanses ungdom och tvättbräda till mage. Där jag jag har ett ölfat att bära omkring på så bär unge Thomas bara på ett sex-pack, där jag är övermogen och börjar tappa håret har Thomas Böhlmark precis börjat mogna och har en ståtlig Butthead-frisyr. Framtiden ligger för den unge mannen, själv är jag kvar i forntiden...

Stort GRATTIS till båda på er födelsedag, och må alla de som vill ha en lika duktig avkomma som de två födelsedagsgubbarna sätta ett stort kryss i almanackan den 9 november.

Tårtbilden "lånad" på bloggen Pudding

1 kommentar:

Anders sa...

Var det den officiella tårtdesignen
när alliansen vann senaste valet.