2011/08/14

...OCH NU - "BRIT STAKSTON-LISTAN" NUMMER 1


Tokometerlistan ligger för tillfället på is, som alla tabell-onanister säkert har uppmärksammat sedan länge och orsaken är naturligtvis att ett av de tre benen som Tokometern har stått på har gått av. Martina Linds Politometer-ranking är sedan en alldeles för lång tid i ett koma-liknande tillstånd och så länge inte Martina lyckas väcka sin lista så ligger Tokometern i fosterställning och gnyr över att ingen bloggare längre med säkerhet kan få veta hur bra man presterar...

Men tills dess så har jag för avsikt att fylla tomrummet med en annan lista, en lista som bara grundar sig på Knuff-listan och Aftonbladets Bloggportal-ranking i kategorin politik och samhälle. Länge funderade jag på vilket namn den här temporära listan skulle få, men så drog jag mig till minnes ett seminarium i Almedalen denna somma som jag följde på Bambuser från soffan i vardagsrummet.

Kanske fick jag det hela om bockfoten när de sociala mediernas guruinna Brit Stakston - i en panel bestående av makthavaren Jonas Morian, Alliansfritts spermadonator Björn Fridén, Twinglys Anton Johansson samt Politometerns undersköna Martina Lind och ledda av Joakim Jardenberg som moderator - uttryckte sin kärlek och gillande för allt vad rankande och listande heter i bloggosfären. Detta uttrycktes lite sluddrigt i Almegas tält på Hästgatan 12 i Visby under seminariet "Opinionsbildningens nya infrastruktur".

Därför döper jag den här temporära lösningen till "Brit Stakston-listan", den för tillfället mest gångbara och mest sanningssägande rankinglistan rörande de politiska bloggarn. "Brit Stakston-listan" kommer att dyka upp varannan vecka tills dess Martina Lind bytt sin servrar och därmed ger Tokometern en pånyttfödelse.

Så varsågoda alla listläsare och tävlingsinriktade bloggare - surrogatet som får fylla tomrummet, den första "Brit Stakston-listan":

1. Röda Berget (s) - 1 + 1 = 2
2. Martin Moberg (s) - 2 + 3 = 5
3. Peter Högberg (s) - 3 + 5 = 8
4. Johan Westerholm (s) - 4 + 7 = 11
5. Tokmoderaten (m) - 5 + 6 = 11
6. Thomas Böhlmark (m) - 7 + 9 = 16
7. Alliansfritt Sverige (s/v) - 6 + 11 = 17
8. Kent Persson (m) - 8 + 10 = 18
9. Peter Andersson (s) - 9 + 12 = 21
10. Jinge (v) - 15 + 8 = 23
11. Roger Jönsson (s) - 14 + 14 = 28
12. Kristian Krassman (s) - 18 + 16 = 34
13. Mina moderata karameller (m) - 13 + 26 = 39
14. Per Ankersjö (c) - 26 + 20 = 46
15. Den hälsosamme ekonomisten (m) - 23 + 23 = 46

Naturligtvis står den första siffran för placering, sedan följer bloggen, Knuff-ranking, Bloggportalens listande och ett sammanlagt värde som skall vara så låg som möjligt. Får man samma totalvärde placerar sig den med lägst lägsta-värde på någon lista framför den andra.

Den solklart lägst stående bloggaren just nu och ohotad vinnare på den första historiska "Brit Stakston-listan" är Peter Johansson, det Röda Berget från Grängesberg och Malmö. Peter Johansson äger listorna just nu, som ungdomarna skulle säga och är ohotad när det gäller storhet i bloggosfären just nu.

En person som borde ha funnits med på "Brit Stakston-listan" är Sebastian Stenholm, sosse-bloggare som uppenbarligen gör samma fel som Martin Moberg tidigare har gjort när han inte finns med på Aftonbladets Bloggportal och därmed diskvalicerar sig själv till den dagen han fattar att det är tjänstefel att inte finnas med överallt hela tiden...

Jag ber att få återkomma om två veckor med en uppdaterad lista, förhoppningsvis med lite förändringar där den röda dominansen inte är lika tydlig som nu. På återseende!

2 kommentarer:

D S sa...

Lika lysande som alltid!

*harklar sig* Förstod inte riktigt beräkningunderlaget, men lovar att fortsätta synas mer och oftare fåör att öka chanserna att nå placering på denna eminenta topplista. :)

Mary X Jensen sa...

jag drar igång nu och ska återta plats nummer 10. det är min plats...