2011/08/31

EN KATASTROF I USA - GREKLANDS RÄDDNING?


Tidningarnas mest svarta rubriker har handlat och handlar om orkanen Irene, finanskrisen 2.0 och en bostadsbubbla på väg att spricka - men en nyhet som kombinerar katastrofen med framtidens möjligheter nämns bara i förbigående på de flesta nyhetssidorna. Det handlar om att porrfilmsbranschen i USA har dragit i nödbromsen istället för i något helt annat - det handlar om inspelningsstopp, om hur de framtida produktionerna kan komma att stanna vid fantasier istället för något man kan fantisera om iklädd en sunkig brynja och med en fesljummen Three Towns i vänsternäven...

En amerikansk skådespelare i just den genren har visat sig vara HIV-positiv och chockvågen fortplantar sig som en gigantisk tsunami bland alla oss som hänvisas mer till att titta än att uppleva i verkligheten. Skall verkligen inga nya p-rullar släppas de närmaste åren? Kommer vi att för evigt vara hänvisade till gamla filmer som inom kort kommer anses vara lika upphetsande som en gammal svartvit Åsa Nisse-film där alla pratar som Håkan Juholt? Katastrofen är nära, och vem bryr sig om börskrascher och en världsvaluta eller två på väg mot undergången?

Men då kom jag att tänka på Grekland, detta land i desperation av en nytändning och nya idéer för att ta sig igenom en kris av nästan samma dimensioner som porrkrisen i USA. Skulle inte grekerna kunna ta över världens porrfilmsproduktion - med den vackra grekiska ö-världen som kulliss, med historiens vingslag över ett par som provar sig fram i alla håligheter i Afrodites anda? Tillgång och efterfrågan heter det väl - och är det något som är säkert så är det att efterfrågan finns och att tillgången lär minska.

Grekerna kan med p-rullarna ha hittat något som kan ta över exportvarorna fetaost och oliver. Grekland kan ta ett gigantsikt kliv med ett par sensuella sjumilastövlar i läder från en sårbar jordbruksekonomi till en tjänsteproducerande nation som levererar något som alltid kommer att efterfrågas. Grekland kan kliva över det naturliga steget som en industriell revolution är och vi svenskar kan skicka ner Berth Milton som rådgivare för att hjälpa grekerna på traven.

Med detta vill jag säga att jag tycker att EU med Sarkozy och Merkel i spetsen skall sätta press på grekerna att ta för sig när nu nya möjligheter öppnar upp sig. Grekerna har ju historien med sig, en historia där nakenheten och de sexuella utsvävningarna var en naturlig del av vardagen, och där till och med gudar och gudinnor kopulerade på ett allt annat än blygt sätt. Grekerna har nu chansen, må de ta den...

Själv skall jag nog ta det lilla sparkapitalet och köpa aktier i Gillette. Något säger mig att rakhyvlar kan bli en framtidsbransch om allt går som jag hoppas att det skall göra.

Länkar: DN, SvD, AB, Expr, GP, SVT
Bloggar:

3 kommentarer:

granntanten sa...

Rakhyvlar???? När man har tillgång till sliprondell

Anonym sa...

det här har hänt förut och produktionen kommer nog snart igång igen ska du se. antar iofs att hela inlägget var på skämt. för övrigt har jag hört att rakat är på väg att bli otrendigt..

Anonym sa...

Tror inte det blir någon hit med Sarkozy & Merkel.
I alla fall inte utanför Tyskland.

el Persson