2011/08/28

...OCH NU - "BRIT STAKSTON-LISTAN" NUMMER 2


Till mångas djupa förtvivlan så ligger Tokometerlistan fortfarande och för tillfället på is. Det är naturligtvis djupt beklagligt för alla de tabell-onanister som lever för att jämföra alla politiska bloggares slagstyrka här och nu, där och då, sammanlagt och enskilt. Orsaken är fortfarande att ett av de tre benen som Tokometern har stått på fortfarande är som mortblåst. Martina Linds Politometer-ranking är sedan en alldeles för lång tid i ett osynligt tillstånd och så länge inte Martina lyckas synliggöra och säkerställa sin lista så ligger Tokometern i fosterställning och gnyr över att ingen bloggare längre med säkerhet kan få veta hur bra man presterar...

Tills dess så fyller jag det enorma tomrummet med en annan lista, en lista som bara grundar sig på Knuff-listan och Aftonbladets Bloggportal-ranking i kategorin politik och samhälle. Länge funderade jag på vilket namn den här temporära listan skulle få, men så drog jag mig till minnes ett seminarium i Almedalen denna somma som jag följde på Bambuser från soffan i vardagsrummet.

Kanske fick jag det hela om bockfoten när de sociala mediernas guruinna Brit Stakston - i en panel bestående av makthavaren Jonas Morian, Alliansfritts spermadonator Björn Fridén, Twinglys Anton Johansson samt Politometerns undersköna Martina Lind och ledda av Joakim Jardenberg som moderator - uttryckte sin kärlek och gillande för allt vad rankande och listande heter i bloggosfären. Detta uttrycktes lite luddigt i Almegas tält på Hästgatan 12 i Visby under seminariet "Opinionsbildningens nya infrastruktur".

Därför döpte jag den här temporära lösningen till "Brit Stakston-listan", den för tillfället mest gångbara och mest sanningssägande rankinglistan rörande de politiska bloggarn. "Brit Stakston-listan" kommer att dyka upp varannan vecka tills dess Martina Lind bytt sin servrar och därmed ger Tokometern en pånyttfödelse.

Så varsågoda alla listläsare och tävlingsinriktade bloggare - surrogatet som får fylla tomrummet, den andra "Brit Stakston-listan":

1. (1) Röda Berget (s) - 1 + 2 = 3
1. (2) Martin Moberg (s) - 2 + 1 = 3
3. (7) Alliansfritt Sverige (s/v) - 3 + 4 = 7
4. (3) Peter Högberg (s) - 6 + 3 = 9
5. (4) Johan Westerholm (s) - 4 + 5 = 9
6. (5) Tokmoderaten (m) - 5 + 6 = 11
7. (6) Thomas Böhlmark (m) - 7 + 10 = 17
8. (10) Jinge (v) - 12 + 7 = 19
9. (8) Kent Persson (m) - 8 + 11 = 19
10. (15) Den hälsosamme ekonomisten (m) - 15 + 15 = 30
11. (12) Per Ankersjö (c) - 20 + 12 = 32
12. (11) Roger Jönsson (s) - 14 + 19 = 33
13. (12) Kristian Krassman (s) - 22 + 14 = 36
14. (13) Mina moderata karameller (m) - 11 + 34 = 45
15. (9) Peter Andersson (s) - 9 + 41 = 50

Naturligtvis står den första siffran för placering, därefter placering för två veckor sedan. Sedan följer bloggens namn, Knuff-ranking, Bloggportalens listande och ett sammanlagt värde som skall vara så låg som möjligt. Får man samma totalvärde placerar sig den med lägst lägsta-värde på någon lista framför den andra.

Den solklart lägst stående bloggaren för två veckor sedan och ohotad vinnare på den första historiska "Brit Stakston-listan" var Peter Johansson, det Röda Berget från Grängesberg och Malmö. Om Peter Johansson ägde listorna då, så är han nu i delad ledning med mannen som lever för länkande och att placera vartenda "M" i rubriken inom parentes - Martin Moberg. De går inte att skilja, de där nätrötterna och redan andra gången Brit Stakston-listan publiceras delas det ut två guldmedaljer men inget silver. Bronset går till Alliansfritt som återhämtar sig nu när Björn Fridén styr och ställer igen efter en utflykt på Aftonbaldet där han enligt vanligtvis pålitliga källor mest satt och stirrade ner i Katrin Kielos dekolletage dagarna i ända...

Vinnarna på denna lista är Den Hälsosamme Ekonomisten och ovan nämnda Alliansfritt. De flesta andra bloggarna rör sig marginellt upp och ner, ungefär som ett normal-Svenssonskt samlag. Men det verkar som om några tidigare storheter är i ett tillstånd som inte bådar gott inför framtiden. Peter Andersson är en av dessa, tillsammans med en viss Mary X Jensen vars karamellpåse allt färre verkar vilja smaka av. Båda har potential att lyfta, precis som nykomlingen Sebastian Stenholm som fortfarande inte syns på Bloggportalen.
Jag ber återigen att få återkomma om två veckor med en uppdaterad lista, förhoppningsvis med lite förändringar där den röda dominansen inte är lika tydlig som nu. På återseende!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Måste meddela att Bloggportalen hatar mig och att jag inte finns på listan längre... Ja, jag är bitter men dricker mitt Rödvin i Falsterbo på sant moderat viss, hur den nu kan vara....

Mary X Jensen sa...

"vars karamellpåse allt färre verkar vilja smaka av" - vad skriver du?

Jag skriver inte så mycket så det finns inte så många karameller att smaka på... Dra slutsatsen av det du ;-)