2011/08/30

MED PENNAN ELLER MED SVÄRDET SOM VAPEN...


... Eller med en bloggpost istället för bensin i brevinkastet?

I helgen höll SDU - Sverigedemokraternas ungdomar - ett torgmöte i Norrköping, ett möte som slutade med våld och misshandel mot de som manifesterade sina politiska, och mina ögon vridna, åsikter i sann demokratisk anda. Trots att jag förmodligen hade drabbats av kaskadkräkningar om jag stått vid sidan och lyssnat så finns ändå respekten för att de som stod där och då i knallgula pikétröjor skulle få ägna sig åt sitt politiska arbete utan att behöva frukta för sin hälsa. Så är det inte när det gäller SD-folket. Deras möten angrips, de hånas och stenas - och en tidigare välfungerande demokratisk motor börjar gnissla betänkligt.

I mina öron så är det bra när Sverigedemokraterna får föra fram sina skruvade åsikter, det är då vi med pennan som svärd eller datorn som spjut kan ta debatten och få folket att förstå det vi vill att de skall förstå. Med stenar och misshandel kommer motståndarnas retorik i skymundan, deras ideologi glöms bort. Det är när vi tar debatten på alla plan som vi kan trycka tillbaka ett parti som vi vill trycka tillbaka och ut ur Riksdagen med alla medel utom våld...

Norrköping i helgen följdes upp med Gnesta igår. I ett kök på Kullagatan så stod den enda, ensamma, sverigedemokratiska fullmäktigeledamoten i Södermanlands näst minsta kommun och lagade mat - kanske inför Eid al-Fitr? - medan någon annan antidemokrat hällde bensin i ledmotens brevinkast. Bensinen eller vad det nu var för brännbar vätska antändes, det började brinna för fullt i reklamhögen innanför dörren och i själva dörren. Ännu en förtroendevald Sverigedemokrat hade förmodligen fått se det egna engagemanget ta emot ytterligare ett slag i det veka livet. Att orsaken till att det började brinna i den där hallen på Kullagatan i Gnesta igår har sin grund i ett politiskt attentat tror jag att de flesta kan enas om trots att ingen har gripits och trots att vi minns SD-aren i Malmö som i valrörelsen som ristade in ett hakkors i den egna pannan och skyllde på två illusoriska araber.

Den underbemannade brandstationen i Gnesta ligger i samma huskropp som den sverigedemokratiska fullmäktigeledamotens lägenhet, och trots att det handlar om en deltidsbrandkår så var man extremt snabbt på plats. Man körde ut släckbilen ur garaget, backade intill dörren bredvid och tog sig in och släckte ner en liten brasa som inte bara var ett angrepp på den enskilda kvinnan och hennes engagemang, utan också på demokratin som sådan. Man skall få tycka och tänka vad man vill inom lagens råmärken utan att behöva frukta för sitt liv. Jag är  rädd för att många sverigedemokrater är rädda för att stå upp för en politik som i grunden handlar om rädsla för det okända. Så kan vi inte ha det. Vi skall ta upp kampen mot rädslan med pennan som svärd, med datorn som spjut - aldrig någonsin, någonstans eller någon gång med nävar, stenar eller brandbomber...

Länkar: SvD, DN, AB, SN
Bloggar: Jesper Svensson, Stenholm, Moberg,

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vem fotograferar branden först o sedan släcker den ....

Tokmoderaten sa...

Den som vet att bilden är politiskt sprängstoff?

Anonym sa...

Nu fattar jag ingenting... Har inte din partiledare sagt att Sverigedemokrater helt enkelt får räkna med sådant här? Och kan du verkligen inte skriva om SD utan det obligatoriska avståndstagandet? Kaskadkräkas, minsann...

lennart larsson sa...

....trots att vi minns SD-aren i Malmö som i valrörelsen som ristade in ett hakkors i den egna pannan och skyllde på två illusoriska araber....

Det behövs tydligen bildbevis för att bli trodd.

Tokmoderaten sa...

Anonym 09:52: Nej, jag kan inte skriva om SD utan det obligatoriska avståndstagandet - mot den politik de era står för. Dock inte mot enskilda företrädare för SD som faktiskt borde få vara ifred från våld när de lyfter fram den politiken...

Lennart: Jag går på rättsläkarens omdöme, inte ditt.

Anonym sa...

Att vara svensk förpliktar, att stå upp för sitt land och folk.

Att många svenskar tar avstånd ifrån svenska genuina värden är ju mer än beklagligt.

Handen på hjärtat, känner du dig som svensk eller har du konverterat till globalist och får i svenskarnas ögon se dig med som svikare utan indentitet.

TJADDEN REPORT sa...

Gamla äkta moderater tar totalt avstånd ifrån Reinfekdt för hans omogna uttalanden t.ex att svensk kultur har alltid handlat om barbari.

En Statsminister som visar ett sådant förrakt för sitt land talar för att han ska avsättas som partledare och det ska vi gamla hederliga moderater uppmana vår medlemmar att Reinfeldt driver partiet mot yttersta vänsterriktning likt kommunism och bör avgå och helst ur partiet.

Så du Tokmoderat vad har du att säga till Reinfeldts försvar?

Tokmoderaten sa...

Kalle - Vinnaren skriver alltid historien. Reinfeldt vinner åt "oss" och även om jag inte kan förlika mig med allt de nya moderaterna står för så är det bättre när moderata sossar styr landet än när sossiga sossar gör det.

Anonym 12:23: Handen på hjärtat, som gammal officer har jag stått upp för vårt land och fortsätter att stå upp för Sverige och alla som bor här. Handen på hjärtat så känner jag mig 35% svensk, 35% estnisk, 10% europé och 20% Falklandsöbo, ungefär...

Anonym sa...

Jag vet att ni har blivit tokiga inom Moderaterna:). När ni har tagit in en islamist i ert parti i riksdagen. Som tycker att sharia lagar är bra. Det har han sagt på svt.Sen har ni en egen statminister som tycker att SD får skylla sig själv om dom får utstår hot och misshandel.Tycker du det låter bra för att parti som Moderaterna .Som skall står upp för allas åsikter i samhället?

Anonym sa...

Jag har inte förändrats särskilt mycket sedan jag 1970 blev kommunfullmäktig(C).

Det var jag i nio år. Jag ansåg att (C) spårat ur och lämnade politiken.

1982 lät jag mig värvas till (M). Jag blev med tiden kommun-fullmäktiges vice ordförande och ersättare i Sveriges Riksdag (M).

1999 gick jag i pension som överstelöjtnant i Livgardet, men anställdes omgående som huvudlärare i militärhistoriavid Försvarshögskolan. Jag förblev medlem i (M)men hade ingen aktiv roll.

2007 blev jag störd över att försvarsminister Mikael Odenberg sveks av regeringen Reinfeldt. Efter två års tvekan gick jag 2009med i SD.

Jag har sedan 1970 inte funnit något skäl att förändra min uppfattning i invandarfrågan.

Jag står fast. Den politiska kartan har förändrats.

Hälsar
Stellan Bojerud

Tokmoderaten sa...

Stellan,

Vi har alltså några gemensamma nämnare - intresset för militärhistoria, där jag anser mig vara expert på Falklandskriget. Att vi båda störde oss något fruktansvärt på Anders Borgs "löfte" utan någon som helst säkerhetspolitisk analys att skära ner försvarsanslaget med fyra miljarder och hur detta ledde till den utmärkte försvarsminister Odenbergs avgång.

Du valde då att lämna moderaterna, jag funderade faktiskt själv i de banorna just där och just då, men där jag trots allt landade i att av alla tänkbara alternativ moderaterna hade den minst dåliga försvarspolitiken av de som har möjligheten att påverka densamma.

Visst, SD:s retorik om försvaret känns inbjudande men det finns som du vet en hel del andra skäl till varför jag aldrig någonsin, någon gång kommer att ta samma steg som du.

Folkpartiet uttrycker mycket intressant om försvaret, men det känns ändå ihåligt och populistiskt. Björklunds "Gotlands-brigad" med 300 man är ett praktexempel uttkläckt i Almedalen. Därmed inte sagt att jag inte skulle bli överlycklig om Gotland återigen får en permanent, väl sammansatt svensk truppnärvaro.

Jag håller med dig, den politiska kartan har förändrats - nästan lika mycket som den europeiska sedan 1970. Som konservativ längtar jag tillbaka till den tid då höger var höger, vänster var vänster. Slutligen - krya på dig!

TJADDEN REPORT sa...

Moderater emellan är visst tankeläsare, TokM: du nämner att Högern ska vara Högern och Vänstern ska vara Vänstern.

Exakt vad jag menade med mitt tidigare inlägg att Fredrik borde avgå som partiledare, vi måste få stil på partiet igen och inte låta oss luras in i flumvänstern där Mp är dess största representant.

Alltså inget samarbete med Mp, då skulle jag hellre föredra SD i så fall som har en känsla för svenska värderingar, likt dem vi hade på 70 talet och tidigare.

Anders sa...

Jojomensan, precis som jag trodde,
visst är det högern och gamla moderater som har störst sympatier
för SD. Ni gamla högermän blir tydligen imponerade av den retoriska och populistiska smörja som SD serverar. Mina fördomar
om moderaterna har än en gång bekräftats. Fattar heller inte varför det ska kastas ut miljarder
på ett förlegat försvar, vi stöttar
ju ändå NATO, då räcker det väl med
att ha några jaktplan och en frivillig trupp på 5-10000 män/kvinnor. Detta för att kunna bistå NATO vid konflikter precis som vi gör i dag (Neutrala hmmm).

NATO hjälper väl oss om vi skulle bli invaderade...eller! Ni må vara
hur mycket experter ni vill, men
detta svammel om vårt försvar är
löjeväckande.

TJADDEN REPORT sa...

Förmodligen har inte du gjort någon militärtjänst och därför förstår du inte vikten med att vi har ett eget försvar.
Under andra världskriget hade vi ett dåligt försvar eftersom Sverige hade nedrustat innan i tron att ingenting kan drabba vårt land som krig och elände.

När det gäller Nato så skickas svenskar till främmande länder för att bevara freden heter det, men vi vet något annat att de tvingas ta till vapen som bekant.

Tycker du att det här är rätt och riktigt, förmodligen inte med din inställning,

Anders sa...

Kalle Rop, det är väl så du bildar dina föråldrade högerkonservativa
uppfattningar med ett stänk av SD.
Du bygger dina åsikter på fördomar
och rena antaganden.
Jag låg ett år i flygvapnet i bl a
Ängelholm för många år sedan.

Tokmoderaten sa...

Anders... Flygvapnet var inte att göra lumpen! Det var en malajsamling. Erkänn! ;-)

Anders sa...

Ha ha..nä visst jag glömde att jag varit attackdykare hos kustjägarna
också. Jag visste inte att du som
skränar om mer och bättre försvar
hela tiden, vill dela in alla som
gör militärtjänstgöring i ett A och
B lag, där givetvis du och några
andra högertokar på detta forumet
tillhör A-laget. Bra då kan vi ju
lägga ner flygvapnet och spara några miljarder, där är alldeles
för många malajer som du tydligen
ser ner på Tokis.

Tokmoderaten sa...

Gud vad stingslig du är Anders! Klart att det behövs folk som fixar till de tuffa flygplanen. Det handlar inte om ett A och ett B-lag, det handlar om de som pangar och de som inte pangar. Ser ner på...? Absolut inte ocg flygvapnet är i sig det enda vapenslaget av idag som ligger nära den numerär jag vill se. Några fler baser, mindre sårbarhet och tillräckligt med vapen för att slåss i mer än fem minuter bara...

TJADDEN REPORT sa...

Det här borde Fredrik ta upp i riksdagen och få igång en diskussion om att så här får inte vårt land bli utnyttjat.

Det går inte att beskylla något parti för det som sker i landet utan alla är medskylldiga och ska man ta fram någon enskild person att skuldbelägga, så blir det Olof Palme och Bengt Westerberg som ligger närmast till hands.

http://www.youtube.com/watch?v=pR_GWJyES_Q&feature=player_embedded