2010/04/30

EN HISTORISK UTMANING...


...ligger framför Alliansen om man skall tro på Synovates senaste opinionsundersökning. Dagen gryr, solen försöker tränga igenom morgondiset men hos mig ligger mörkret kvar. Hade det handlat om en undersökning, om några procents skillnad så hade jag inte kännt mig så här uppgiven. Sanningen är ju den att alla opinionsinstitut pekar åt samma håll, att vi Alliansvurmare står och suckar medan vi ser en gigantiskt stor uppförsbacke framför ögonen. Man kan inte hitta ett enda opinionsinstitut som ger oss några goda nyheter, alla har det gemensamma uppdraget att ge mig panikångest.

Siffrorna som läses upp på morgon-TV, som finns att betrakta på tidningarnas siter är ingen munter läsning och jag förstår om man på Sveavägen 68 sitter och käkar tårta till frukost medan Ibrahim Baylan talar i tungor. Man kan i morgon, på Rörelsens egen helgdag, marschera med sina plakat och gapandes slagord med en röd storm i ryggen. Hur reaktionen är på Alliansens olika partihögkvarter kan jag bara föreställa mig, med mitt eget humör som referens...

Det krävs en historisk bedrift för att vända på det här får vi läsa, och kan man se några tecken på att den där historiska bedriften är på gång? Hoppet står väl egentligen till motståndarens skuggbudget som kommer på måndag - men det är väl egentligen det enda som jag kan se som kan vända valvindarna. Men det vore ju mycket roligare att hoppas på vindkantring på grund av det vi själva gör och vill, inte på att motståndarnas förslag förhoppningsvis skrämmer bort väljare. Den grönröda politiken är ju en återställare, en återgång till exakt samma politik som väljarna valde bort för fyra år sedan.

Uppenbart är att väljarna har glömt bort varför man avsatte socialdemokratin eller så kan det ju vara så att man tänker tillbaka på en tid då 140 personer per dag blev förtidspensionerade som de goda åren i svensk politik.

Känslan jag har är ju den att Alliansen försöker starta motorn på olika sätt, men ingenting för motorn att hacka igång. Bakom ratten sitter ett gäng som bara verkar trötta och uppgivna för att ingenting man tar för sig lyckas. Vem kan fylla på bränsle så att motorn går igång, vem? Partisekretarna Schlingmann, Flanking, Ullenhag och Sjögren kommer med sina dunkar - men är de inte tomma så är det socker i eller dielsel istället för bensin.

Jag vill se hur vi faktiskt börjar berätta om våra visioner på ett sätt som folk förstår, jag vill att vi berättar om vilket samhälle vi vill ha och varför. Sedan kan vi ju fylla på med lite av vad de andra innerst inne vill och varför de vill - och hoppas att folk ser samma sak som man såg 2006.

Uppförsbacken är groteskt jobbig, men man kan inte låta sig förnedras. Att försöka kämpa är ett måste, man kan inte lägga sig ner och dö bara för att allt är svart. Skall jag vara med om att förlora ett val så skall min kropp vara tom på blod, tom på svett, tom på tårar. Ingen skall kunna anklaga mig för att ha gjort mitt yttersta. Jag sörjer idag, i morgon kommer väl en ny undersökning som bankar ner mig i skorna - men jag skall resa mig igen, igen och igen. Må Alliansen resa sig igen!

Länkar: SvD, DN, AB1, AB2, Expr

4 kommentarer:

Unknown sa...

Nu kör vi så det rycker för att stoppa den rödgröna röran. Kom ihåg att allting går, utom barn under 6 månader

Krassman sa...

Tack för rubriken broder....när det gäller Cattis så valde jag rubriken "Från tre bloggare till en annan", jag kör 11:50.

Hemlige sa...

Du börjar din kamp med rent kriminella metoder genom att stjäla ett foto. Tycker du inte att fotografer, som ofta är egna företagare, skall få betalat för det arbete de utför? Skall det verkligen vara fritt fram för Moderater att stjäla andra egendom?

Tokmoderaten sa...

Hemlige.

Självklart skall fotografer som skapar dylika konstverk få betalt för det arbete de utför - inte tu tal om något annat. Om det är du som tagit bilden, hör av dig per mail. Om du vet vem som tagit bilden, hör av dig per mail. Själv har jag hittat samma bild på sexton andra bloggar, på http://www.bostondepressioncounseling.com/ och därmed sett den vackra bilden som så spridd att det var okej att saxa in den.

Den eller de som har sett sin bild på den här bloggen, som inte tjänar några pengar på andras arbete - hör av er med era anspråk.