2010/10/15

BYE, BYE BODSTRÖM - EN MÅNGSYSSLARE I EXIL


Valet var nog inte svårt alls - Bodströms val mellan att vara pappa åt sina barn, att vara make åt sin maka, att vara människan Thomas Bodström istället för att vara politikern Thomas Bodström. Det går ju egentligen inte att fördöma det val Bodström gjorde i natt, då han ringde Mona Sahlin och berättade att han blir kvar i Massachusetts istället för att komma "hem" till Helgeandsholmen och Riksdagshuset.

Bodström gjorde rätt val nu, men han gjorde fel val tidigare. Det är faktiskt ett hån mot alla de där fler än 16000 väljare som kryssade Bodström, en förödmjukelse mot de som röstade på sosseriet i Stockholms län delvis beroende på att det var politikens egen hunk som fanns högst upp på listan. Bodström var ett vallokomotiv i Mona Sahlins tågsätt, han var en galjonsfigur och han var politikern Bodström under hela valrörelsen trots att han innerst inne visste att han efter valet skulle behöva välja att vara människan, pappan, maken...

Det som händer nu är att Bodström stannar i USA, kanske till och med betydligt längre än det där tilltänkta halvåret nu när han inte har något politiskt arbetande att komma hem till. Själv är jag övertygad om att Bodström likt en boll kommer tillbaks till dig, som den bolltrollare han är. När han blir uttråkad så dyker han säkert upp igen, i något lekprogram, i någon bolagsstyrelse, på någon bokrelease, något annat mingelparty eller när han avviker från en drogtest - kanske även i det politiska rampljuset. Bodström är liksom inte urtypen som sitter still i tid och evighet.

Bodström kommer tillbaks till oss - frågan är bara när, frågan är bara hur. Som politisk motståndare kommer jag sakna en av mina största inspiratörer och motivatörer - Bodström har varit en aldrig sinande källa av råmatriel för att skapa "skit"-bloggar, en källa som nu sinar. Bye, Bye Bodström!

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, DN3, AB1, AB2, AB3, Expr1, Expr2, Expr3

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tobias Krantz (FP) kryssades också in i riksdagen och valde att hoppa av efter att han blev utkastad ur regeringen. Anna König Jerlmyr (M) valde också att hoppa av sitt riksdagsuppdrag. Efter att Thomas Bodström utsågs till justitieminister har han alltid sett till att få väljarnas förtroende genom att kandidera till riksdagen, det vågar ju inte flera av Alliansens ministrar. Anders Borg (M) vågade inte ställa visa att han har väljarna förtroende, inte heller Nyamko Sabuni (FP).

Mattias Lönnqvist sa...

Kerstin:

Nyamko blev invald i riksdagen på Stockholms läns lista. Detta både 2002, 2006 och 2010.