2010/10/01

FREDRIK, FIA OCH FINGERTOPPSKÄNSLAN...


Undertecknad med två av mina kvinnliga favvo-moderater, Maria Abrahamsson och den nya, fantastiska, helt underbara partisekreteraren Sofia Arkelsten. Foto: Hannes Kataja

Fredrik Reinfeldt ringde aldrig, klockan passerade 09:45 - tiden då jag skulle ha behövt vara på väg om det nu var så att mina funderingar stämde in och undertecknad skulle få slå sig ner i Schlingmanns insuttna arbetsfåtölj för tid och evighet.

Klockan passerade till och med 10:00 och någonstans en taxiresa bort så dog min dröm om att bli viktig och oumbärlig. Men samtidigt som min livsdröm dog så föddes ändå något fantastiskt, något underbart - det föddes en tro på Moderaterna som något ännu lite bättre, ännu mycket större och groteskt mycket starkare. För samtidigt som jag lommade i väg mot en sliten SL-buss istället för den där taxin som aldrig dök upp, så tog en av mina absoluta favoriter i politiken plats som vår partisekreterare...

Världens bästa Fia, allas vår Sofia Arkelsten tar över efter Per Schlingmann som inom kort kommer få något annat att pyssla med, och valet av efterträdare kunde inte ha varit bättre - faktiskt till och med bättre än alternativet med mig själv. Jag kände glädjen bubbla upp i min adipösa kropp och jag satt och log som ett fån på den där SL-bussen medan jag läste nyheterna som jag inte kunde sluta, om och om igen.

Självklart skall även jag skänka en tacksamhetens tanke till Per Schlingmann trots att han hårdnackat vägrar att bli kompis med mig på Facebook. Det är i en stund som denna man bör ta till sig och titta på allt Per har gjort för vårt gemensamma kärleksbarn, Moderaterna. Under Schlingmanns era som partisekreterare har vi utmanat myter och förutfattade meningar om vilka vi är och vad vi står för, under Schlingmanns era som valledare och partisekreterare har vi växt till oss rejält. Så tack Per Schlingmann, även jag tackar för dina insatser trots att du som sagt inte vill ha med mig att göra...

Redan nu ser vi hur utnämningen av Sofia Arkelsten skrämmer upp våra politiska meningsmotsåndare, Johan Westerholm bloggar på ett sätt som andas respekt och förtvivlan i en vacker väv. Westerholm skriver bland annat: "Ställer vi Per Schlingmann bredvid Sofia Arkelsten så övertrumfar hon honom på alla områden, möjligtvis det retoriska exkluderat, i 99 fall av 90 möjliga. Så stor är skillnaden till Sofias fördel bedömer jag."

Westerholm tänker säkert på andra saker samtidigt som han skriver, som att om man skulle ställa unga fröken Arkelsten bredvid Ibrahim Baylan istället så övertrumfar hon honom på alla områden, det retoriska inkluderat, i 3.743 fall av 24 möjliga. Westerholm måste se detta, de flesta sossar med huvudet på skaft ser detta och inte undra på att man nu blir smått paniska över att behöva starta sin förnyelseprocess från ett läge där backen ligger i på växellådan. Vi moderater har farten uppe och har lätt att växla upp, och ännu lite lättare med Sofia Arkelsten bakom ratten.

Sofia Arkelsten har allt det som behövs för att ta över efter Schlingmann och lite till. Sofia är en inspiratör av stora mått, kan entusiasmera alla i sin omgivning och dessutom en erkänt duktig organisatör. Sofia kommer från partiets gräsrötter, hon kommer leva med partiets gräsrötter och hjälpa oss med arbetet att nå ut på alla de sätt vi behöver nå ut till de väljare som ännu inte förstått sig på vår storhet. Sofia Arkelsten är rätt kvinna på rätt plats, ett klockrent val och ett bevis på statsministerns fingertoppskänsla.

...och nej, jag kan inte sluta jubla inombords. Så, varmt välkommen i din nya roll Sofia - jag kommer att gå bredvid Dig, min nya partisekreterare i ur och skur, i takt och otakt, dansandes lambada eller line-dance - jag finns där om eller när du behöver mig...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, AB1, AB2, AB3, DN1, DN2, Expr1, Expr2

5 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Fredrik

Skrämd? Icke, däremot respekt och att hon inte skall underväderas. Sen kan jag ha mina funderingar på om hon verkligen vill åtföljas av Moderaternas egen "Yabbah the Hut" i offentliga sammanhang.

Bilden är väl från något av era Maranatasekt-liknande möten och jag har fått rapporter om att du smög dig in i bildramen utan att Maria eller Sofia märkte något. De tycks nämligen vara fokuserade på varandra om bilden talar sant.....

;)

Johan

Tokmoderaten sa...

Fan, du såg hur jag hade krypit in från sidan för att få vara med... Ditt as!

Mattias Lönnqvist sa...

Inget fel på Sofia, men jag hade ju hellre sett hr Antonsson som partisekreterare. Då hade det blivit lite fart och fläkt i politiken.

Anonym sa...

Du verkar ha förmågan. Förmågan att byta mål utan att tveka. Dyker inte den älskade Fredrik upp och gör dig viktig (misstolka inte detta negativt) så dyker det genast upp ett substitut, i fantasin eller på riktigt. Jag avundas dig! Jag som får slita på mitt uppfyllande jobb där jag ideligen måste fäkta undan människor som vill ha mig för olika intressanta saker. "Vad vill du" brukar jag bryskt säga när någon står och stammar för att be om min välsignelse, eller bara fråga om något. Nä man får verkligen fäkta undan pöbeln så gott det går.

Unknown sa...

Hej!

Det finns en uppenbar chans/risk att detta är början på slutet för Moderaternas framgångsrika omvandling till Nya Moderaterna.

Har beskrivit den i min debattartikel på Sourze: Vad är nytt med de Nya Moderaterna?