2010/10/08

STORSTÄDNING I SOSSERIET - KVASTEN GÅRKnappt hann man sätta sin fot på fosterjorden igen innan man blev varse att socialdemokratin har inlett sin operation "Storstädning", och eftersom Mona Sahlin är en manisk motståndare till RUT-avdraget så städar hon själv. Många är de som inte längre är önskvärda i Monas ögon, många är de som kommer till nya positioner då det är räfst och rättarting i Rörelsen men där det högsta hönset sitter säkert - befriad från allt vad ansvar heter.

Mona Sahlin är kvinnan som ledde sosseriet till det sämsta valresultatet sedan kreti och pleti fick gå och rösta och Mona Sahlin är tanten som presenterade ett gäng tanter och gubbar som vallokomotiv, lokomotiv som snarare fick folket att tänka på Östra Sörmlands Järnvägars ånglok - det som går i skytteltrafik mellan Mariefred och Läggesta - istället för på sådana moderna snabbtåg man kunde se på en rödgrön valaffisch från det nyss avslutade valet...

En väldigt liten man, Leif Pagrotsky som är en tvärhand lång men ändå stor som människa och politiker, tackar för sig och går vidare i livet. Trots att den lille mannen från baksidan är en meningsmotståndare så kommer iallafall jag att sakna hans galna påhitt när det gäller kulturpolitik. Men jag förstår om den lille mannen var låg, han som från insidan har sett ett parti förtvina och förvanskas.

Leif Pegrotsky låg ju bakom förslag som skulle dränera statsbudgeten på massor med pengar för att några skall få gratis museibesök och dessutom gratis teaterbesök för alla dessa ointresserade 16-åringar - som inget hellre önskar än att slippa se svenska kulturpersonligheter i kroppsstrumpor skrika åt varandra så att spottet yr i en mörk och ångestframkallande lokal. Leif synliggjorde skillnaderna mellan dom och oss på ett sätt som jag uppskattade, därför kommer jag sakna Leif Pagrotsky.

Men Mona berättar att Leif kommer att bli en politisk fribajsare, och kommer att spela sin roll i den ekonomisk-politiska debatten. Leif skall matchas mot Anders Borg säger ryktena, och är det bara jag som anar att Östros precis blev omyndigförklarad av sitt eget parti? Skönt i såfall, men synd om Leif som är värd en trevlig reträttpost och inte en tortyrseans med politikens Samson...

En annan som, föga förvånande, avpolleteras är Rörelsens multi-konstnär och globetrotter Thomas Bodström. Till skillnad mot Leif Pagrotsky så är Bodström av normallängd, lite längre och enligt rykten från vissa källor ofta hög. Det var iallafall bilden de flesta av oss fick när Bodström först tackade ja till en integritetskränkande drogtest men där han gick från hög till hispig och svettig när det började rabblas spårbara substanser.

Men det finns ju en hel drös med anledningar till att Mona Sahlin petade sin vän från ordförandeposten i justitieutskottet - en är ju att Bodström gått i landsflykt, en annan att han skall skriva böcker, promota sina böcker, jobba med sitt advokatande, sitta i Pysslingens styrelse och mycket, mycket annat. Alla de där 100.000 nya jobben som sosseriet lovade i valrörelsen skulle ju komma till stånd bara av att Bodström faktiskt flyttade till USA.

Mona storstädar och kvasten går bland vänner, kamrater, bekanta och bekantas bekanta. Det sopas och det städas - ingen verkar gå säker när Mona är i farten. Men runt kvinnan som ledde sitt parti ner till avgrundsnivåer sluter Rörelsen upp. Det som av många uppfattas som ett ledarskapsproblem uppfattas av sosseriet som om det var alla de där andras fel - valarbetare, partifunktionärer och de väljare som inte fattade ett dyft - men Mona sitter tryggt.

Medan jag sitter och funderar på hur konstig Socialdemokratin ter sig så här utifrån så tänker jag också på Ibrahim Baylan och hans framtidsplaner. Sover han gott, Sveriges egen Bagdad-Bob, när kvasten sveper i korridorerna på Sveavägen 68...?

4 kommentarer:

Krassman sa...

Ingen tvekan om att Mosa-Mona kampanjen fortsätter inom Moderaterna. I din blogg post skriver du Mona Sahlin fyra gånger och Mona fem gånger.

Är det förändringen av gruppledare du skriver om eller är det Mona Sahlin du skriver om i ditt inlägg Antonsson? Man kan ju bara undra....

Anonym sa...

Jaha, ja, här kommer det:

Bodström klippte sina band när han vägrade att ge kissprov.

Man kan fråga sig: Vad säger det om hans relation till droger? Att vägra kissprov mikrosekunden efter att han blivit informerad om att det ger utslag för benzodiazepiner (lugnande och sömnmedicin).

En normal person hade sagt att: Ja, jag tog en sömntablett i går kväll, det ger nog utslag på testen. Men Bodström har tydligen ett väldigt personligt speciellt förhållande till sina tabletter, så att han i sista sekund måste backa ur. Ja, man undrar, hur svårt är beroendet?

Tokmoderaten sa...

Bäste Krassman,
Oavsett om jag skriver Mona 5,9 eller 12 gånger så kan jag se att SSU är lika kritiska som jag till att er ledare leker "Hela havet stormar" och där bara Paggan och Bodström blev utan stolar när musiken tystnade.

Det handlar mindre om att Mosa Mona - tro mig när jag skriver att jag gärna ser att hon blir kvar till 2014 - än att faktiskt se vem som var ytterst ansvarig för ett valresultat för ert parti som måste betraktas som en katastrof.

Rent egoistiskt så kan jag ju tycka att Mona kan få fortsätta i tid och evighet - men jag gillar ju er... ;-)

Krassman sa...

Vilket trams Antonsson. Din totala fixering vid Mona Sahlin pågår alltjämt, tragiskt och tråkigt. Men klädsamt för dig....