2011/07/27

NÄR DET ACCEPTABLA BLIR OACCEPTABELT...


"Undrar vad Hellsborn har skrivit idag då? Han sätter ord på vår ideologi som ingen annan..."

Täckningen på det mobila bredbandet lämnar en hel i övrigt att önska ute på landsbygden, men när jag nu  har hittat en plats där datorn får kontakt med omvärlden så upptäcker jag att en trygg åttondeplats på den så kallade "Blogtoplist" helt plötsligt hade blivit en nionde plats. En raket i form av SD-toppen i Varberg har av någon obegriplig anledning rusat förbi mig och många andra bloggare.

Erik Hellsborns bloggande i spåren av det som hände i Oslo och Utöya har gått från något bara de närmast sörjande i den islamofobiska gemenskapen har brytt sig om till något som vi andra gärna tittar på medan vi funderar över Sverigedemokratins roll i svensk politik...

Sverigedemokraternas chefsideolog och hjärna - partisekreteraren Björn Söder - kommenterade tragedierna i Norge med "oacceptabelt att använda massmorden i politiskt syfte" på Twitter igår. Jag kan förstå att Björn Söder tycker det eftersom Anders Behring Breiviks syn på islam i stort är densamma som Söders parti haft som hjärtefråga sedan Sverigedemokraterna började putsa upp sin fasad och bli ett parti som alla andra.

När Erik Hellsborn ventilerar på bloggen om att det är mångkulturens och islamisternas fel att galningen i Norge löpte amok så säger han ju egentligen bara det som SD alltid har sagt och stått för. När Björn Söder tycker att det är oacceptalbelt att använda massmorden i politiskt syfte så bör vi komma ihåg vilket parti som tjoade som mest när Taimour Abdulwahab misslyckades med sitt massmördande i Stockholm. Av en händelse som kunde ha blivit lika blodig som Oslo och Utöya så kom det en extra debatt i Riksdagens kammare om just den typ av terror som SD gärna pratar om och använder i politiskt syfte...

Tyvärr, Björn Söder - och tack, Erik Hellsborn som tystats som bloggare av sitt parti när han skriver om sådant som vi alltid har hört från SD. Sverigedemokraterna av idag framstår som ett gäng hycklare som gärna pratar om och använder vissa terrordåd i politiskt syfte men som tycker det är oacceptabelt att lyfta frågor om retorik och värdegrunder när en massmördare på andra sidan gränsen västerut delar både värdegrund och retorik med det parti som heter SD.

Länkar: SvD1, SvD2SvD3, DN,
Bloggar: Klamberg, Laakso, Stenholm, Krassman

30 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar bildtext! :-D

/Anna

Anonym sa...

håller med om att SD hycklar genom att inte stödja Hellsborn. Tycker kanske att det var dålig tajming av Hellsborn men i sak har han ju rätt. Det var precis så - mångkultur, globalisering och anti-islamism utlöste situationen. Allt detta har Breivik själv medgivit i förhör och i sitt manifest. Så vad är så upprörande? Mer än att folk måste få sörja ifred innan man börjar debattera hur,vad och varför. Vilket politiskt syfte avses? Att i detta läge visa så dålig tajming torde få folk att avstå SD - var det syftet? Hycklande SDare finns det i massor men Moderater som kryper för problemet finns än fler.

Anonym sa...

Vill bara tacka för ditt inlägg. Förövrigt anser jag att SD är ett rasistiskt parti.

Anonym sa...

+1
Är toklångt från tokmoderat men där satte du fingret på det undangömda men självklara.
Kudos!
Mvh/Kafka
Tokliberaldemokratpiratsocialist

Mattias sa...

Förlåt, men jag måste bara fråga. Jag antar att du själv inte råkar bo i en invandrartät storstadsförort? :)

Illwill sa...

Haha, Mattias, det är klart han gör. Alla 7-klöverns politiker och "journalister" gillar ju olika och älskar att umgås med...inte det? Aj då.

Vidare så har Erik rätt, de som fortsätter öka på trycket är de som bär ansvaret om några politiker bär det. Sverigedemokraterna är det sista partiet (i Sverige) som har något som helst ansvar för att sådant här händer. SD är de som vill lösa det enorma problemet (som de andra ignorerar) fredligt. Nyspråk och omvända världen gör dock att de som vill ha fred är de onda och de som söker sig till "utomparlamentariska" metoder är de goda...eller, ja, i Sverige i alla fall...resten av världen är ju bättre där.

Niklas sa...

Sverigedemokraterna förtjänar en handväska i huvudet...

http://mobil.hd.se/multimedia/archive/00263/63784_64_jpg_263453d.jpg

Mattias sa...

Anonym (nr 2):
Nja. Jag är visserligen själv nationalist men jag tror sanningen finns någonstans mitt emellan. Det var en kombination av många saker som fick Breivik att göra det han gjorde. Och visst finns det en viss sanning i att mångkultur polariserar och skapar klyftor i samhället.

Man får inte glömma bort att det finns militanta krafter även på den nationalistiska sidan som öppet propagerar för att använda våld. Å andra sidan tillhörde inte Breivik någon av dem som uttalad sionist, antirasist och dessutom frimurare.

Till syvende och sist rör det sig trots allt om en djupt sinnessjuk människa och frågan är om han inte hade gjort samma sak även utan mångkulturen. Han hade bara hittat något annat att skylla sina illdåd på.

Anonym sa...

Pinsamt för SD

http://janrumes.wordpress.com/2011/07/27/sd-gor-skillnad-pa-folk-och-folk/

Anonym sa...

Fantastiskt skrivet. Dina argument är logiskt stringenta och så enkla att alla, med en intellektuell kapacitet som åtminstone tangerar en bergsgets, bör förstå det självklara i det du skriver. Förövrigt anser jag att SD är ett rasistiskt parti.

Anonym sa...

Varför kallas plötsligt Breivik för massmördare i stället för terrorist? Han genomförde ju terrorattacker.

Tokmoderaten sa...

En massmördare kan vara en terrorist, en terrorist kan vara en massmördare...

Madeläine sa...

Vad är egentligen yttrandefrihet? Och vad skall vi ha den till om inte till att skydda rätten att tycka och säga olika?

Vad är poängen med denna blogg som tycks ha hälften av läsarna inom sd-pöbeln och andra hälften i ryggdunkarklubben som vill mobba sd. Och tokmoderaten i mitten som kittlar båda nog för att skapa besöksstatistik till sin blogg.


Alla uttrycker avsky mot vad denne abb gjort, men har något egentligen ändrats? Någon ändrat åsikt?

Känns bara tragiskt alltihop.

Anonym sa...

Ironiskt nog är det bara SD som har krävt åtgärder för att stoppa det politiska våldet. Nu kanske alla inser att det behövs??

Anonym sa...

Hade det inte funnits några kvinnor, hade det inte funnits några våldtäkter. Hade inte bankerna haft några pengar, hade det inte funnits några bankrån. Hade det inte funnits några trafikljus, hade det inte funnits rödljuskörningar.
Hade det inte funnits så mycket dumhet, hade det förresten inte SD funnits.

Awesemoe sa...

Jag tycker att det är viktig att bemöta SD med sak argument, för att sedan kunna vrida dem ur dess händer.
Som det är nu med detta tonläge och i vissa fall osakliga angreppen på SD så tycker jag att vi spelar dem i händerna. Precis som vi har gjort de senaste val rörelsena.
Jag tror den viktigaste frågan som bör ställas varför har dessa ideer fått växa fram och hur kommer det sig att de gör det i en så välmående demokrati som Norge? Jag tror att vi samtliga som ingår i detta samhälle bär ansvar, genom vårt handlande skapar vi dessa individer. Då vi inte lyssnar, lämnar våra barn för andra relationer. Anders verkar ju ha varit ganska ensam och förmodligen tagit separationen från fadern hårt, samt känt sig förödmjukad, kanske av 9/11 edyl. Allt detta tillsammans med dagens teknik skapade Anders. För ca 110 år sedan så skapade världen en liknande människa vid namn Hitler. Studera hans barndom, relation till fadern, Tysklands förlust WWI och en någorlunda intelligent individ samt blundande omgivning. Har vi lärt oss någonting av historien ?

Tobbe S sa...

Den norska författaren Anne Holt skriver, idag på DN debatt, att den norska kulturen är bakomliggande orsak till att vissa blir triggade till sådana här vansinnesdåd. En känd docent och rasistforskare brukar, i debattsofforna, säga att samhällsutvecklingen medför en ökad polarisering. Eric Hellsborn skriver att mångkulturens misslyckande och islamiseringen skapar grogrund för sådana här vansinnesdåd. Tre sätt att säga precis samma sak. I de båda första fallen nickar PK-folket och alla journalisterna instämmande, i det fredje fallet går de ner i spagat av förtrytelse och så skriker de högt. Är de dyslektiker eller bara tilltäppta i hjärnvindlingarna?
/Tobbe S

Tillägg (mitt svar på en rasistanklagelse, på en blogg)
Om inte de våldssamma och extrema rörelser vi ser, från vänster, höger och religöst håll, kan kallas för polarisering, så vore jag tacksam för en ny definition av begreppet polarisering. Den norska kulturen, nuförtiden, kännetecknas väl av just mångkultur... Eller stämmer inte den bilden, som ju åtminstone är den officiella bilden av norsk kultur, som vi bjuds på, via media.
/Tobbe S

Nästa vända: Vad är ditt problem med mångkultur då?
(mitt svar): Enligt Anne Holt verkar det som om den norska kulturen (som ju är en mångkultur enligt förståsigpåarna) är ett problem. Intressantare vore om någon av er kan ge mig en definition av vad som menas med polarisering. Sug på den karamellen ett tag och försök att klura ut ett vettigt (med logik och bra argument) svar. :o)

Tobbe S sa...

Noterar att du tog bort mitt inlägg. Det innehöll ingen SD-propagande utan var ett ärligt och seriöst inlägg i debatten. Säger lite om de "nya Moderaterna". Var du med i Unga Örnar som barn?

Anonym sa...

Nej, vi behöver inga åtgärder. Vi ska fortsätta att ha demokrati, inviduella rättigheter och skyldigheter (religon, sexualitet m.m. skall inte spela någon roll).

Det är värt minst en miljon dåd av samma kaliber som ABB gjort innan vi ska ändra något. Annars är vi fega idioter som inte förtjänar det ovanstående.

Anonym sa...

EXACTLY. 120% agree ( med 20% bonus).

Anonym sa...

Var det inte en massaker på sossar som moderaterna predikade och hetsade om på 80 talet.
Reinfeldt var en av de ledande i MUF som bla. hetsade fram mordet på Palme.
Kommer du inte ihåg ?
Glömmer du ditt eget partis smutsiga historia så fort?
Är det av samvetskval som ni försöker skylla på SD?.
Dags för botgöring nu och tvätta blodet från de feta moderatfingrarna.

Invandringskritisk sa...

Token gör allt för att demonisera SD, du är inte mer än den gamla typen av mobbare, vidrig debattör.

Token skriver:
När Erik Hellsborn ventilerar på bloggen om att det är mångkulturens och islamisternas fel att galningen i Norge löpte amok så säger han ju egentligen bara det som SD alltid har sagt och stått för. När Björn Söder tycker att det är oacceptalbelt att använda massmorden i politiskt syfte så bör vi komma ihåg vilket parti som tjoade som mest när Taimour Abdulwahab misslyckades med sitt massmördande i Stockholm. Av en händelse som kunde ha blivit lika blodig som Oslo och Utöya så kom det en extra debatt i Riksdagens kammare om just den typ av terror som SD gärna pratar om och använder i politiskt syfte...

Men se nu, vem som ojar sig. Kålsupare är ni allihop, men Token tror sig vara bättre och förmer. Men högmod går före fall och sanningen kommer alltid fram till sist.

Påeten sa...

Tokmoderaten veta bäst,
han mena SD rena päst.
Män den som veta bäst,
är offta väst.

magnus sa...

Madeläine: "Vad är egentligen yttrandefrihet? Och vad skall vi ha den till om inte till att skydda rätten att tycka och säga olika?
Vad är poängen med denna blogg som...."


Okej, en kåmplicated replik...

Menar du att denna blogg i yttrandefrihetens namn inte borde finnas? Att Tokmoderaten tycker fel -- "lika" -- och därför borde tystas?

Om det inte vore för att frågan är så allvarlig hade du fått mig att skratta oavbrutet.

Jag kritiserade PI i en kortare men fyndig kommentar, fri från svordomar och invektiv, för deras inkonsekvens när det gäller att anklaga andra för att utnyttja attentatet. Trots att jag med mitt twitterkonto skrivit hägst ambitiösa konstruktiva kommentarer på PI senaste månader blockades twitterkontot (PI har tidigare blockat andra konton) så att jag åter igen inte kan kommentera på PI.

Typisk högerextrem åsiktskontroll som visar vilket samhälle de eftersträvar?

Att PI=SD vet vi väl?

För övrigt har PI en krönika idag där de menar att dagens partier, media och demokrati är antidemokratisk då de/den agerar så att demokratin försvinner, och att man därför måste störta dem. I ekvationen finns även att allt blev för liberalt efter andra världskriget och kritik mot 68-vänstern. Buslätt att hitta liknande text på vilken nassesajt som helst. Så det så!

(Jag anser att SD får passa sig för de polariserande tendenser i retorik i SD samt att de borde, om de inte vill vara "semi-nazister", sparka Almqvist och Ehn som nämnt metapolitik och åtminstone verkar haft samröre med identitära (Patrik Ehn umgicks med en tysk nasse), liksom bokstavligen röja upp i Värmland. Problemet är att en stor del av SD:s organisation består av de med högerextrema preferenser. Men semi-nazister använder gärna SD att rida på och därför skriks det högt när SD sällan men vid enstaka tillfällen sparkar en extrem.)

Tokmoderaten sa...

Invandringskritisk: Absolut inte förmer, långt ifrån bättre. Men det intressanta är hur "ni" - de mobbade SD:arna - styr iväg från frågan varför det alltid är okej att generalisera och skuldbelägga muslimerna medan det blev oacceptabelt att klumpa ihop de samlade islamofoberna...

Om det sedan är mobbing eller inte kan väl den sansade, neutrala och inte-prinsessan-på-ärten-partisten få avgöra. Själv tycker jag att nästa opinionsundersökning kommer att bli väldigt intressant.

Jesus sa...

Ingen kommentar om den blonde, vite kristne mannen som greps i USA idag med kristen propaganda, sprängämnen, vapen, barnporr och planer på att upprepa Fort Hood massakern? oh wait, han var inte kristen utan muslim...måste vara därför. No "teachable" moment då.

För övrigt anser jag att tokmoderaten är en hycklare.

magnus sa...

@Tokmoderaten

Nördigt.

Kollade när opinonsundersökningar bör komma detta månadsskifte. Nästa mätning bör vara Sentio, första dagar i augusti. Deras mätperiod kanske mellan 10 juli och 25 juli, så inget eller bara några dagar SD-krasch i den...

Någon vecka senare United Minds, med ungefär lika lång tid före som efter 23:e juli.

Ca 14:e augusti ger Skop siffror från mellan ca 25 juli till några dagar in i augusti. Där ska SD:s avslöjande beteende kunna synas. Men siffror gäckar ofta med fel mellan +1% och -1%. Har SD -1.5% på riktigt men tur får de -0.5%. Å andra sidan, har de inte tur får de ras. SD gillar väl att analysera ras?

Tokmoderaten sa...

Jesus. Du i all din allsmäktighet har helt rätt i ditt slutomdöme. Hycklare är vi allihopa när det passar. Just nu passar det SD, mig passar det mest hela tiden...

Invandringskritisk sa...

Token skriver:
När Erik Hellsborn ventilerar på bloggen om att det är mångkulturens och islamisternas fel att galningen i Norge löpte amok så säger han ju egentligen bara det som SD alltid har sagt och stått för. När Björn Söder tycker att det är oacceptalbelt att använda massmorden i politiskt syfte så bör vi komma ihåg vilket parti som tjoade som mest när Taimour Abdulwahab misslyckades med sitt massmördande i Stockholm. Av en händelse som kunde ha blivit lika blodig som Oslo och Utöya så kom det en extra debatt i Riksdagens kammare om just den typ av terror som SD gärna pratar om och använder i politiskt syfte...

Men se nu, vem som ojar sig. Kålsupare är ni allihop, men Token tror sig vara bättre och förmer. Men högmod går före fall och sanningen kommer alltid fram till sist.

Jag skriver; istället för att skriva dina egna ord, vad Hellsborn menade, så är det brukligt att man lägger med själva citatet samt allra helst stycket. Kan du fixa det tror du, för trovärdighetens skull?

Håhåjeja, men när självmordsbombare satte sprätt på sig själv, då var du nog lite dämpad i dina berättelser. Så nu kan man kalla dig för kålsupare också, men du lär få en vattensup när nästa islamistdåd smäller av i väst.

Och vad är så fel att varna för Islam och den ideologin?
Ta Sudan som exempel, eller förföljelser av kristna, förtrycket mot kvinnor - eller vill du påstå att så fort man har passerat gränsen till Sverige - så försvinner Islamiseringen?

Ett idiotdåd av en norrmän som är invandringskritiker, och du skuldbelägger SD och resten av invandringskritikerna.
ABB var mer en sionist än en Sverigedemokrat. Han hyllade Israel, förnekade Palestina och ogillade socialdemokratin. Du gillar väl heller inte vänstern, så kanske han hämtade sin näring på din blogg?


Men att Moderaterna är de som har sett till att vi numera har rekordinvandring, det skriver du inget om. Vet du hur många som får PUT i Sverige per år sedan Alliansen tillträde? Säger runt 80 000 något till dig? (nyanlända per år). Vet du hur många som hamnar i sysselsättning?

Var står du själv i invandrings och integrationsfrågan?

Många är kritiska till Islam, inte muslimer som människor - där lägger du in dina egna parametrar.
Vad tycker du själv om Islam? Om ideologin? Vad tycker du om islamska stater? Vad tycker du om beslöjade barn i andra generation?
Eller om kvinnas ställning?

brodeur sa...

Vad en kommunalpoltiker publicerar på sin privata blogg är genska ointressant. De behöver mediaträna sina politiker.

Ta din egen blogg, du skriver dumheter om Juholt mm men media tar ingen notis om det.

Tänk om de hux flux hade avkrävt stadsministern en förklaring för dina humoristiska yttringar.