2011/07/02

DEN RÖDA TIDNINGSDRAKEN & DREVET I REPRIS


Två dagar ute på obygden, på ett mysigt gästhem mitt i Sveriges utan tvekan vackraste delar - Sjönevads Gästis - och på en inte alls lika mysig motorbana någon mil nordost om Falkenberg och det är då allt tycks hända. Eller rättare sagt, gamla nyheter blir som nya och publiceras på tidningarnas papper och websidor...

Svenska Dagbladet lyfte till slut frågan om det anstår toppolitiker för ett demokratiskt parti att tycka att avrättande av borgerliga ledarskribenter ligger rätt i tiden och att politiska meningsmotståndare bör fyllas med bly. I min värld var nyheten gammal, det enda som är kroniskt aktuellt är att Simon Fors, fullmäktigeledamot i Pajala och Norrbotten för Vänsterpartiet vägrar fatta att det han gjort är åt fanders i den roll han verkar och att hans parti blundar så hårt att de förmodligen ser tillbaka till den tiden då ingen inbillade sig att kommunism och demokrati gick ihop.

Aftonbladet letar också upp gamla nyheter, och sparkar hårt på den som redan ligger. Det räckte inte med att man sänkte dåvarande arbetsmarknadsminister Littorin under Almedalsvacken 2010, under nesliga former där Lena Mellins inkompetens som tillförordnad chefredaktör snart gjorde att Littorin fick sympatierna och den röda tidningsdraken med sin blodtörst allt förakt.

Nu, ett år senare, driver man drevet vidare - och börjar skriva om sexchattande, om säkerhetsrisker och om Sven-Otto Littorin som om han fortfarande var ett statsråd. Man driver sitt drev, med Lena Mellins röda drakkäft som drevhund och det skall sparkas på den som ligger, smutskastas, tjäras och fjädras i all offentlighet. Allt detta för att kvällstidningen inte har lyckats belägga ett smack av det man skrev ifjol om sexköp på något trovärdigt sätt och för att Littorin hade mage att dra innan Aftonbladet fick ställa sina frågor.

Jag äcklas, mår fysiskt illa när man försöker hämnas ett år senare - med hänvisningen till att Littorins beteende var ett hot mot rikets säkerhet. Det är återigen en person som fåttt se sitt sociala umgänge raseras och en brilljant politisk karriär gå i stöpet som skall lida lite till. Hade det funnits belägg för att Littorin utpressats, om det hade uppstått situationer som bevisligen hade skadat riket och regeringen - då hade man kunnat skriva sina nyheter. Nu är det återigen bara insinuationer och lösa rykten, någon expert som svarar på icke-frågor och ett dussin om och men som används som alibi för att ge igen - igen för att Aftonbladets rykte skitades ner ifjol. Nu skiter man ner sig själva igen, på egen hand...

Det var Almedalen 2010, ett år sedan och avsparken till valrörelsen. Nu står Almedalen 2011 för dörren och jag avser göra min debut på den mest avslappnade politiska arenan under några dagar. Jag tror faktiskt att jag skall ha ett så kallat "Littorin"-skägg på hakan för att på något sätt markera mina känslor när jag vandrar på Visbys gatar som vilken vanlig politisk wanna-be som helst. Så får det nog bli, faktiskt.

Länkar: SvD, AB1, AB2, AB3
Bloggar: Högberg, Krassman, Böhlmark, Moberg, Lidby

5 kommentarer:

snushane sa...

Det är inte många Arbetare som får ett rejält Avgångsvederlag för att ha suttit och Sexchattat! Vilken Politisk dåre är det som ska göra bort sig 2011? För något spöke lär nog komma i dager även denna vecka!

Anonym sa...

jag kan inte begripa varför människor är så intresserade
av andra människors sexliv eller
rättaresagt icke-sexliv. För det´
är ju det det handlar om om vi ska
gå till kärnan av frågan om littorins sexchatt och han den där som ville ha sex med städerskan på ett hotell. ganska franskt låter det som där faktiskt. Hon ska bara vara glad att det fanns någon alls uteifrån som ville ha sex med henne i vanliga fall bryr sej ingen om dom där nere som städar på hotellrummen lågavlönade och utslitna människor.

Hemlige sa...

Ja visst är det vidrigt att vi haft en arbetsmarknadsminister som betett sig på detta sättet, och jag har full förståelse för att man blir äcklad av hans beteende och alla hans lögner.

Joakim sa...

Bra skrivet. Det första jag reagerade då jag såg nyhetsmorgon var, varför nu pricken ett år senare. Hur oseriöst känns inte det?
Och att Aftonbladets chefredaktör tar ord som säkerhetsrisk i sin mun fick mig att tappa aptiten.

Hans Odeberg sa...

Men det här är väl bara ett steg i rosornas krig?

Först kommer en artikel om en helt ointressant föredetta-politiker som letat kvinnor på nätet och då kommit i kontakt med kriminella. Eftersom han är höger uttalar sig hela vänstern indignerat om att så kan man inte göra och sitta kvar.

Sen slår högerflygeln inom S till med nästa artikel, som också handlar om en politiker som fann 800 kvinnor på nätet, och då kom i kontakt med kriminella element. Varpå samma vänster tvingas bli lika indignerade, eller fångas med brallorna nere.