2011/07/14

TVÅ UNDERPRESTERANDE LAGBYGGEN...


"Det svenska laget är som Socialdemokraterna, dåligt självförtroende, ingen rytm, misslyckade passningar och var är en nystart?" skrev sossebloggaren Alexandra Einerstam på Twitter under matchen igår kvälll - och det var rätt tidigt under matchen. Det var en match spelarna vill glömma, precis som sosseriet vill glömma valrörelsen och valnatten 2010. Det var ett lag som precis som "Partiet" underpresterade som mest när det krävdes som mest...

Man skall inte blogga i affekt, och därför lät jag bli att skriva vad jag tänkte direkt efter förnedringen på Fyran om ett ämne som man som politik bloggare egentligen inte har någon naturlig koppling till - tills dess Alexandra Einerstam satte fingret i ögat både på det egna partiet och vårt svenska damlag. Sämst när det gäller.

Hedvig Lindahls upprepade och våldsamt misslyckade utrusningar var precis lika jobbiga att se som Juholts upprepade och våldsamt misslyckade utspel om den svenska insatsen i Libyen - och om Juholts utspel är jobbiga att se på även för en moderat, hur känns dom då inte för en sosse...?

Precis lika jobbigt som det för oss utomstående att se Thomas Dennerby stå och le sitt sneda leende efter att återigen fått se sitt lagbygge misslyckas totalt, Precis lika pinsamt var det att se Nalin Pekgul stå bredvid Mona när förnedringen och förlusten var ett faktum - och applådera insatsen som en påtänd pingvin. Spelarna grät igår, spelarna skämdes men Dennerby dök upp med det sneda leendet - förvisso lite mindre av flinet - ändå. På sossarnas valvaka grät valarbetarna medan Ibrahim Baylan inte visade en känsla i media, medan Nalin Pekguls rabiata applåderande fortsatte i bakgrunden samtidigt som Mona Sahlin log ett litet snett leende från sitt podium på valvakan på Tekniska muséet.

Om sossebloggarna liknar gårdagens svenska damfotbollsspelande med tillståndet i den egna "Rörelsen" så kan vi i Alliansen trots allt känna oss rätt lugna och trygga med framtiden, det var en match där underpresterandet gjorde motståndaren överlägsen. Är det så illa att Juholt är SAP:s egen Hedvig Lindahl, så har vi inget att frukta.

Problemet är bara att man aldrig vet när motståndaren formtoppar eller sviktar. Sämst när det gäller är det som gäller vårt svenska damlag i fotboll, och som har gällt sossarna de två senaste valen med bra siffror i opinionsundersökningar men med riktiga bottennapp i den viktiga matchen valet. Trots allt kan vi inte vara säkra på att Juholt och hans lagbygge av Waidelichar, Jämtinar och andra B-lagsspelare göra precis som de har gjort de senaste matcherna. Kanske, kanske kan sosseriet formtoppa på ett sätt som Dennerbys lag aldrig någonsin lär göra - de är dömda att vara sämst när det gäller.

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, AB1, AB2, AB3, Expr1, Expr2, Expr3
Bloggar:

1 kommentar:

Hans Odeberg sa...

Och när vi nu ändå är inne på sportmetaforer, så finns ju risken att de stoppar in ombytlige avbytaren Bodström i 85:e minuten, varpå han slänger in ett par snabba skott i krysset, samtidigt som han i mobilen dikterar en ny deckare och i huvudet går igenom sitt nästa rättsfall.

Jag saknar Bodström. Det var mycket roligare att vara högerbloggare på hans tid.