2011/08/17

FÄNGELSE FÖR UPPVIGLANDE NÄTHATARE...


"Teknologin användes för att sprida hat" konstaterar en brittisk polischef i spåren av kravallerna. Peruk-domarna i de brittiska rättssalarna börjar avkunna sina domar för att med ett klubbslag skicka ligister, pöbel, näthatare och uppviglare bakom lås och bom. Idag dömdes två brittter, vanliga eller ovanlig men inte förtroendevalda politiker till fyra års fängelse för att på nätet ha uppmanat till våld över de sociala medierna.

I Pajala har vi en förtroendevald politiker vid namn Simon Fors som i såväl kommunfullmäktige som landstingsfullmäktige representerar Vänsterpartiet, en polisanmäld fritidspolitiker som enligt polisanmälan har använt den nya teknologin för att sprida hat, uppmana till våld mot meningsmotståndare. Men allt är bara en storm i ett vattenglas tycker den polisanmälda politikern själv - väl medveten om att de svenska icke-perukförsedda domarna aldrig någonsin kommer skicka honom i fängelse på fyra år för att han har skrivit på Twitter...

Men är det i själva verket inte allvarligare när en förtroendevald politiker tycker att en ledarskribent på Svenska Dagbladet bör avrättas, att alla moderater - alla - bör fyllas med bly och att Hans Majestät Konungen bör giljotineras än när två 20-åringar från Cheshire uppmanar till upplöpande? Är det verkligen en storm i ett vattenglas när Simon Fors, vänsterpartistisk företrädare, uttrycker sig så som han har gjort och gör - även om det är på hans privata twitter-konto?

Svenska Dagbladet har polisanmält Simon Fors för hoten mot ledarskribenten Per Gundmundson, men Simon Fors fortsätter att representera sitt parti överallt hela tiden. Vänsterpartister i andra kommuner upprörs över Simon Fors twittrande som i spåren av Utöya blivit ännu lite mer aktuella, men partiet låter Fors sitta kvar och själv har han inte vett att ta ett steg åt sidan.

"Inga moderater förtjänar något annat än bly...", "Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?" - och stollen bakom orden mumlar om storm i ett vattenglas, totalt omedveten om vilken bild alla andra, de som inte ligger närmare APK än de sociala demokraterna, har av Vänsterpartiets historia.

Två britter får alltså fängelse i fyra år för att de på nätet uppviglat folk under kravaller, vad som blir resultatet när polisen har utrett Simon Fors twittrande vet vi så småningom. Det mest anmärkningsvärda är att Vänsterpartiet inte har agerat, inte vill agera, inte bryr sig om det som måste vara en storm i ett vattenglas även för hela Vänsterpartiet...

Länkar: SvD, DN, Expr,
Bloggar: CIng,

10 kommentarer:

Maja sa...

Exakt!Denne canadaskjortklädde norrländske heman får väl liksom betecknas som en av de avarter man understundom ser i Sundvalls filmer i rollen the bad guy?
http://blogg.vk.se/Mexan/2011/06/06/simon-fors-v-demokrati-223293

President i Pajala outlawswannabe.

Niklas sa...

Hade väl varit allvarligare om det hela inte byggde på en skämt/satirledare i tidningen galago och därav är ett skämt?

Hans Odeberg sa...

Ett skämt, Niklas? Inte lätt att veta. Säg till exempel att någon tidning på skämt drar till med att moderate riksdagsmannen Waberi bör stenas, och detta sedan applåderas och förs vidare på en hoper SD-bloggar. Skulle vi ta lätt på det då?

Visst, om Fors sa något i stil med att Ohly borde avrättas med giftinjektion, och sedan retuscheras bort från alla officiella V-foton, så skulle man ju fatta att han driver med gamla kommunisttrogna VPK-tiden. Men att vänsteraktivister vill knacka ned högermänniskor, det ligger olustigt nära verkligheten.

Anonym sa...

Kan inte någon läcka vänsterns likvideringslista? Så är det klara besked en gång för alla.

Niklas sa...

Alltså det hela bygger ju på en konversation mellan Fors och Johannes Klenell som skrev ledaren i Galago. De pratar om skämtet och spinner vidare på det.

Sen kan du ju kalla något för smaklöst om man inte tycker det är roligt. Tycker bara att det är tråkigt när man lyfter något ur sin kontext och inte berättar bakgrunden till saker och ting. Går du in på twitter och kikar vad de har skrivit till varandra, så är det ganska så uppenbart att det är ett skämt.
Ha en fin dag!

Anders sa...

Hans, titta lite på verkligheten någon gång. När det gäller extremhögern och deras systerfalanger ny nazister/fascister, kan jag lova
dig att dödshoten är mycket mer frekventa när det gäller vänsterpolitiker, allt ifrån Palmemordet och framåt.
Jag försvarar INTE Simon Fors, han
verkar vara klart störd, men din
syn visar på ren okunnighet eller
ointresse av allt annat än det som berör högern.

Tokmoderaten sa...

Niklas - och vad har det där twittrandet om att fylla moderater med bly med Galago att göra?

Hans Odeberg sa...

Niklas, jag gluttar emellanåt på verkligheten.

Ja, högerextremister hotar, misshandlar och mördar till och med sina motståndare.

Ja, vänsterextremister hotar och misshandlar sina motståndare. Några dödsfall i Sverige kan jag inte minnas har hänt sen Amalthea, men nån gång skall ju vara den första.

Så om jag en dag hamnar i samma mörka hörn som någon som uttalat dödshot emot någon klass, sexuell läggning eller religion som jag tillhör så frågar jag inte efter partifärg. Jag springer bara därifrån fort som fan.

Spelar ingen roll om extremisterna är löss i den röda eller blå fanan, eller vilken fana som är mest ohyrefylld. Löss är de likt förbaskat.

Anonym sa...

Tokmoderaten: Jag trodde det kom från samma konversation som den du har på bild, alltså den som hörde till samtalet om galago men gjorde den inte det så har den ingenting med det att göra, nä. Men i så fall av ren nyfikenhet från vilket sammanhang kommer det citatet?

Tokmoderaten sa...

Från Twitter. Varsågod, skärmdump här - http://tokmoderaten.blogspot.com/2011/06/det-demokratiska-arvet-skamkanslorna.html