2011/08/06

KRIMINELL HUMORLÖSHET PÅ POLISENS BORD


Framför en hotelldator ögnar jag snabbt igenom nyhetsflödet hemifrån Sverige och upptäcker till min stora förtvivlan att det finns humorbefriade svenskar som tycker att det är polisens uppgift att utreda ifall ett av de mest ironiska och uppenbart satiriska inslagen i Allsången är hets mot folkgrupp. Det handlar om Grotesco-gängets uppträdande uppe på Solliden-scenen mitt under Pride-veckan där precis allt av elände i världen konstaterades vara "Bögarnas fel"...

Man kan tycka att Grotesco-gänget är icke-roliga, att deras humor slår åt fel håll eller att man är grova och vulgära men även den mest korkade svensken kan väl knappast undgå att de riktar udden mot något annat än bögarna - nämligen de frikyrkliga homofoberna som väl har större anledning att i så fall polisanmäla Grotesco-gänget för förtal. Själv tycker jag att Grotesco är bland det bästa svensk humor har att erbjuda oss som inte tycker att plumpheter i ironins tecken skall handla på polisens skrivbord.


Klippet ovan är odödlig politisk satir, med en massa glimt i ögat. Det finns säkert folk på både Schönfeldts gränd och Sveavägen 68 som saknar förståelse för den storartade humorn och som gärna skulle polisanmäla Dorsin och kompani för att de sprider stereotyper om såväl sossar som moderater - stereotyper som i all sin genialitet säger rätt mycket om våra partier och kärnväljare.

Billigt öl och billig mat på andra sidan Östersjön - i min andra hemstad Tallinn - får inspirationen och motivationen att blogga att vara på sparlåga. Men jag återkommer ikväll, med lite reklam för en bok som jag tror att de som i vanliga fall gillar den här bloggen kan ha visst utbyte av - Tokmoderatens Samlade Verk i pappersformat...

Länk: AB, SvD
Bloggar: Röda Berget, apg29, Einerstam, Moberg

5 kommentarer:

Maja sa...

jeeez, den har jag inte sett förut! men den var ruggigt rolig! än om våldsscenerna nog är i tuffaste laget, just nu..

Hans Odeberg sa...

Nu väntar jag bara på att någon anmäler den där typen som håller på och klistrar Juholts fejs på gamla affischer med galna kommunistiska diktatorer.

Tokmoderaten sa...

Ja Hans. Den dagen kommer nog... ;-)

Sune sa...

"ALLA SKA MEEEED!" *pang*
haha urkul

Men väck mig när dorsin gör något som inte applåderas av vänsteretablisemanget. Typ hans hyllningssång om maria wetterstrand i senaste valrörelsen, fast om tex jimmy åkesson istället. fat chance.

Anonym sa...

Anmälan är ju en false flag operation. Det borde vara uppenbart för alla tänkande. Ingen homosexuell kan ha missat att udden är riktad mot frikyrkorna.