2010/04/30

EN POLITISK UTMANING...


Syftet med vårt politiska bloggande har alltid varit för att påverka, beröra och förändra. Vårt engagemang för att orera om och kring politiken och dess möjligheter att förändra vårt samhälle är vår belöning och vår last. Hur många gånger har man inte känt hur pulsen stiger när man hittat den ultimata rubriken, den perfekta formuleringen eller varför inte den välsignade knäppen på en politisk motståndares näsa.

Vi är politiska aktiva och det digitala samtalet med väljare och motståndare är vårt verktyg - ett verktyg som skall förvaltas. Bloggosfären ses av många i vårt samhälle med skepsis, och säkert med all rätta. Tar man sig an uppgiften att skänka sig själv rollen att vilja definiera vad som är relevant och vad som är sant så skall det vårdas.

Vi har alla tre blivit utvalda och utmanade av en annan bloggare, utmanade att vinna hennes röst. Det är ett uppdrag som är få förunnat och mycket hedrande. Vi har gemensamt över 10 års samlade erfarenheter och vi har konstaterat att denna utmaning var unik, den var nämligen på riktigt. Den var en möjlighet för oss att direkt kunna påverka en enskild individs val, och med detta kanske ett valresultat.

Vi vill med detta inlägg göra tre saker. Vi vill först och främst att detta inlägg skall vara en hommage till Cattis med bloggen Projekt på riktigt och hennes både personligen utelämnande och politiskt utmanande initiativ. Ett initiativ som vi inte sett tidigare och som vi välkomnar. Vi önskar även skicka en signal till andra politiska bloggare att uppmana till liknande initiativ som det Cattis tagit.

Sist men inte minst vill vi uppmana andra politiska bloggare att ta sitt ansvar för kvalitén i det digitala opinionsbildandet, speciellt om man antagit utmaningar som den Cattis givit.

Kristian Krassman (S)
Bloggar på In Your Face

Fredrik Antonsson (M)
Bloggar på Tokmoderaten

Peter Soliander (KD)
Bloggar på Under den lugna korkeken

1 kommentar:

Cattis sa...

Tack!
Nu ska jag bara krångla till det lite genom att flytta till en ny adress mitt i alltihop:

http://cattisb.wordpress.com/2010/04/30/en-lank-som-beror/